دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 بهمن 1396 - 12:20
یک جامعه‌شناس در گفت‌وگو با آنا هشدار داد؛

شیوع ناامیدی مانند یک بیماری واگیردار در بین دانشجویان/ مسئولان زنگ خطر را به صدا درآورند

استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه‌ تهران تاکید کرد: متاسفانه خیلی وقت است که زنگ خطر ناامیدی در میان جوانان و دانشجویان به صدا درآمده است، اما هیچ‌یک از مسئولان توجه‌ای به آن ندارند.
کد خبر : 253368

دکتر امان‌الله قرایی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره دلایل کاهش میزان امید در میان جوانان و دانشجویان اظهار کرد: امید به زندگی و امید به آینده دو مساله جدا هستند و هرکدام علت‌ و معلول‌های خاص خودش را دارد. متاسفانه میزان و درصد امید جوانان و دانشجویان به آینده، بهبود زندگی و پیشرفت بسیار افت پیدا کرده است.


وی بالارفتن هزینه زندگی، بیکاری، شکاف طبقاتی و نگرانی از آینده را از دلایل مهم کاهش امید در میان جوانان دانست و افزود: آینده برای جوانان و دانشجویان مبهم است و دلواپس آینده شغلی و زندگی خودشان هستند. متاسفانه خیلی وقت است که زنگ خطر ناامیدی در میان جوانان و دانشجویان به صدا درآمده است، اما هیچ‌یک از مسئولان توجه‌ای به آن ندارند.


قرایی‌مقدم تصریح کرد: مهاجرت و کاهش ازدواج یکی از مسائل مهم ناامیدی است. اگر جوانی به آینده خود امیدوار باشد، ازدواج نمی‌کند؟ اگر دانشجو یا فارغ‌التحصیلی به اشتغال خود در آینده امیدوار باشد، مهاجرت می‌کند؟ متاسفانه جوانان و دانشجویان ایرانی از شرایط روحی و روانی مناسبی برخوردار نیستند.


شیوع ناامیدی مانند یک بیماری واگیردار در بین دانشجویان


این استاد دانشگاه ادامه داد: بارها به مسئولان تذکر دادیم که آقا ناامیدی در میان جوانان بی‌داد می‌کند و این ناامیدی مانند یک بیماری واگیردار در بین دانشجویان و جوانان شیوع پیدا کرده است پس تا دیر نشده اقدامی کنید، اما تا الان هیچ‌یک از مسئولان به آن توجه نکرده‌اند.


وی با تاکید بر اینکه ناامیدی باعث بدبینی مردم بخصوص جوانان به حکومت می‌شود، گفت: اگر جوانان ما به آینده خودشان امید داشتند آیا دست به اعتراض می‌زدند و علیه دولت و سیستم شعار می‌دادند؟


فساد مالی و تبعیض از دلایل ناامیدی در میان جوانان


قرایی‌مقدم، فساد مالی برخی از مسئولان و اعمال تبعیض میان جوانان را یکی دیگر از دلایل ناامیدی در میان جوانان و دانشجویان دانست و افزود: وقتی مردم عدم مجازات مسئولان رشوه‌بگیر و فاسد را می‌بینند نه تنها از آینده ناامید می‌شوند بلکه نسبت به سیستم و حکومت نیز بدبین خواهند شد.


این جامعه شناس در ادامه توضیح داد: متاسفانه جناح‌های سیاسی برای رسیدن به قدرت و تخریب رقیب خود از هیچ اقدامی سرباز نمی‌زنند و دائما در حال رشد و تقویت یاس و ناامیدی در جامعه هستند تا از این طریق به قدرت دست یابند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب