دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1394 - 11:20
مدیر گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

یک سوم افراد 65 تا 74 سال به کم شنوایی مبتلا می‌شوند

مدیر گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کم شنوایی در سنین بالاتر عموما به دلیل پیرگوشی اتفاق می‌افتد، خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها، این عارضه یک سوم افراد در محدوده سنی 65 تا 74 سال را درگیر می‌کند و حدود یک دوم افراد بالای 75 سال مبتلا به کم شنوایی می‌شوند.
کد خبر : 25288

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر داوود سبحانی راد در خصوص علل کاهش شنوایی به ویژه در نوزادان اظهار کرد: زمینه ارثی و اختلالات ژنتیکی، عفونت‌های ویروسی مادر در هنگام حاملگی مثل سرخچه، مصرف داروهای مخرب سیستم شنوایی در سه ماهه نخست بارداری، نارس بدنیا آمدن نوزاد، قرار گرفتن مادر در معرض اشعه ایکس (رادیولوژی) در سه ماهه نخست بارداری و وارد آمدن ضربه به مادر در دوران بارداری از جمله علل بروز ناشنوایی یا کم ناشنوایی در نوزادان به شمار می‌رود.


عضو هیات علمی و مدیر گروه آموزشی گفتاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص علل کاهش شنوایی در کودکانی که در بدو تولد شنوایی نرمالی داشته‌اند و به تدریج دچار کاهش شنوایی می‌شوند نیز گفت: زمینه ارثی، عفونت باکتریایی گوش، عفونت‌های ویروسی مثل اوریون، مصرف داروهای مخرب سیستم شنوایی و اختلالات متابولیسمی مثل بیماری‌های کلیوی و کم کاری تیروئید از علل‌ آن به شمار می‌رود.


یک سوم افراد 65 تا 74 سال به کم شنوایی مبتلا می‌شوند


وی با بیان اینکه کم شنوایی در سنین بالاتر عموما به دلیل پیرگوشی اتفاق می‌افتد، خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها، این عارضه یک سوم افراد در محدوده سنی 65 تا 74 سال را درگیر می‌کند و حدود یک دوم افراد بالای 75 سال مبتلا به کم شنوایی می‌شوند.


مدیر گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اثرات کم شنوایی گفت: قابلیت تاثیرگذاری کم شنوایی بر روی رشد گفتار و زبان متفاوت است و هرچه شدت کم شنوایی بیشتر باشد تاثیر منفی‌تری بر روی گفتار و زبان خواهد داشت.


دکتر سبحانی راد خاطرنشان کرد: به طور کلی اثرات کم شنوایی بر روی گفتار و زبان به عواملی همچون میزان کم شنوایی، نوع کم شنوایی، زمان شروع کم شنوایی و ثبات کم شنوایی بستگی دارد. بنابراین سن ابتلا به کم شنوایی و میزان کم شنوایی از جمله عواملی است که بر رشد گفتار و زبان فرد تاثیر دارد.


وی اضافه کرد: اثرات کم شنوایی پیش از زبان آمـوزی را می‌توان در مهارت‌های رشد زبانی، زبان نوشتاری (خواندن و نوشتن)، رشد گفتاری، رشد درکی و هوشی، پیشرفت‌های تحصیلی، رشد روانی اجتماعی و اشکالات رفتاری و شخصیتی مشاهده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب