قطع تامین اعتبار از سوی دولت برای تشکلهای اجتماعی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت ورزش و جوانان، محمد مهدی تندگویان در جلسه ستاد ساماندهی استان یزد، با گرامی داشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله هاشمی به بروز برخی اتفاقهای اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: این اتفاقات ناشی از بیتوجهی به جوانان و ناامیدی آنان است، سالها قول و وعده و امید به جوانان دادیم اما عملیاتی نشد.
وی در خصوص ارائه اعتبارات به استانها، به ویژه سازمانهای مردم نهاد تاکید کرد: منابع درآمدی کشور در استانها قرار دارد و اینکه نگاه استانها برای تامین منابع به مرکز باشد دردی را دوا نمیکند.
تندگویان ادامه داد: مشکل اصلی کشور وابستگی به نفت است و این رویه باید تغییر کند، هر استان باید توانمندی و درآمد خود را مدیریت کند، بسیاری از ظرفیت استانها نادیده گرفته شده است.
وی با تاکید بر ضرورت برگزاری منظم جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان یادآور شد: موضوع جوانان یک دغدغه عمومی است که اگر به آن توجه نشود همه ما را گرفتار میکند و مشکلات جدی برای کشور ایجاد میکند به طوری که امروز شاهد این مشکلات هستیم.
معاون امور ساماندهی جوانان با بیان اینکه جوانان یک چهارم جمعیت کشور را تشکیل میدهند، افزود: رویکر اصلی ما در حوزه سمنها قطع تامین اعتبار از سوی دولت برای تشکلهای اجتماعی است. در کشور های توسعه یافته به ازای هر صد نفر یک سمن وجود دارد و راه حل نجات کشور ما رسیدن به این جایگاه است، دولت باید از این وضعیت فربه فاصله بگیرد و امور را به سمنها واگذار کند.
تندگویان با اشاره به اینکه مشکل اصلی کشور اشتغال است، تاکید کرد: وزارت کار پنج هزار میلیارد تومان به منظور اشتغال آفرینی به سمنها پرداخت میکند، همچنین وزارت ورزش و حوانان هم تفاهمنامهای را با صندوق کارآفرینی امید انجام داده که بر اساس آن ۲۱۰ میلیار تومان اعتبار برای حمایت از تشکلهای کار آفرین پیشبینی شده است.
تندگویان گفت: معتقدیم تشکلهای اجتماعی باید غیردولتی و غیرانتفاعی باشد اما غیرانتفاعی بودن به معنای غیر اقتصادی بودن نیست، سمن باید کسب درآمد کند و آن را در امور جامع سرمایه گذاری کنند یا اگر به سود اقتصادی بالا رسیدند از حوزه سمن خارج شده و به عنوان یک نهاد اقتصادی فعالیت کنند.
وی موضوع شناسه، مسائل حقوقی و عدم ثبت سمنها را از مشکلات این حوزه دانست و خاطر نشان کرد: اگر مساله شناسه حل شود، سمنها به عنوان یک نهاد حقوقی میتوانند فعالیت کنند و مسائل مالی و بانکی خود را پیگیری کنند.
وی افزود: همچنین توافقاتی با ستاد کل نیرویهای مسلح انجام شده که بر اساس آن امتیازاتی همچون امریه، کسر خدمت و کسب مهارت برای نخبگان اجتماعی و اعزای تشکلهای مردم نهاد در در گرفته شده است.
تندگویان با اشاره به وجود مشاوران جوان در دستگاهها اظهار کرد: رویه مشاور جوان غلط است، جوان باید در مسئولیتهای مدیریتی و اجرایی فعالیت کند و از مشاوران باتجربه بهره ببرد.
وی با تاکید بر ضرورت تغییر در شیوه انتصابات در کشور افزود: باید از وزارتخانهها و دستگاههای مختلف به ویژه از وزارت نفت تشکر کنیم که جوانان را در سمتهای مختلف به کار گرفته است.
تندگویان با بیان اینکه در سالهای اخیر پایگاههای اصلی هویت جوانان را از دست دادهایم، ادامه داد: نقش خانواده و موضوعات مذهبی و دینی در میان جوانان در سایه مسائل سیاسی رنگ باخته است، باید اعتقاد جوانان را باید سیاستهای اصولی و نه با اجبار برگردانیم.
معاون ساماندهی امور جوانان گفت: خانه جوان پایگاه حضور جوانانی است که در طول سالها از آنها غافل بودهایم و این رویه باید اصلاح شود.
انتهای پیام/