دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1394 - 12:10

کاربردهای ریزتراشه‌های امواج رادیویی در بدن انسان

ساندرو پورتنر، جوان سوئیسی برای ورود به آپارتمانش به کلید احتیاج ندارد. یک حرکت ساده دست در مقابل سامانه بازشناسی امواج رادیوی کافی است تا در آپارتمان باز شود. او که شیفته فناوری‌های جدید است، در دستش دو ریز تراشه امواج رادیویی کار گذاشته است. به این ترتیب ساندرو به نسل جدیدی تعلق دارد که «انسان اصلاح‌یافته» نام گرفته است.
کد خبر : 24957

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، پورتنر می‌گوید: « نمی‌گویم که استفاده از این فناوری ضروری است، اما من عاشق فناوری هستم و خیلی دوست داشتم این اختراع را آزمایش کنم چون به زودی ممکن است دیگر در دسترس نباشد».


باز کردن در آپارتمان یا فعال کردن تلفن همراه، برخی از استفاده‌های این ریزتراشه‌ها هستند که تعداد مشتریانش هم روز به روز بیشتر می‌شود.


هر ریزتراشه به اندازه یک دانه برنج است و دور آن را شیشه زیست فعال (بیواکتیو) احاطه کرده است. این تراشه هیچ عارضه‌ای برای بدن فرد ندارد. حتی کسانی که خالکوبی می‌کنند، می‌توانند آن را کار بگذارند.


آما آیا این فناوری واقعا مفید است؟ دنیلا سرکی، انسان‌شناس سوئیسی می‌گوید این پرسش به این موضوع به این برمی‌گردد که شاید آنچه امروز لوکس به نظر می‌رسد، فردا یکی از نیازهای اصلی به حساب آید.


وی می‌افزاید: «مفهوم فایده داشتن مفهومی است که با گذشت زمان دچار تحول می‌شود. در جوامع مصرف‌گرای امروزی، هر روز سقف نیازها بالاتر می‌رود.








محققان موسسه فدرال فناوری در لوزان سوییس ریزتراشه‌های امواج رادیویی طراحی کرده‌اند که مولکول‌هایی مانند کلسترول را ردیابی می‌کند و می‌تواند به بیمار در تنظیم میزان دارو کمک کند

چیزهایی که امروز بی‌استفاده یا حتی مضحک به نظر می‌رسند، ممکن است فردا یا پس‌فردا جز کالاهای ضروری به حساب آیند زیرا به این واقعیت عادت کرده‌ایم که آنها از نظر تکنیکی تحقق پذیرند».


این ریزتراشه‌ها در پزشکی کاربرد فراوان دارند. محققان موسسه فدرال فناوری در لوزان سوییس ریزتراشه‌های امواج رادیویی طراحی کرده‌اند که مولکول‌هایی مانند کلسترول را ردیابی می‌کند و می‌تواند به بیمار در تنظیم میزان دارو کمک کند.


ساندرو کارارا، یکی از محققان این موسسه می‌گوید: «مثلا با این فناوری در درمان سرطان می‌توان میزان داروهای ضد سرطان در بدن را اندازه گرفت و دوز مناسب دارو را برای هر بیمار بدقت تعیین کرد».


گاین تراشه‌ها باعث شایعات فراوانی در اینترنت شد. در سال ۲۰۱۱ در بسیاری از وب‌سایت‌ها اعلام شد که کاشت این تراشه‌ها در ایالات متحده آمریکا اجباری خواهد شد چون باراک اوباما می‌خواهد آن را برای برنامه بیمه‌های درمانی و بهداشتی خود به کار ببرد. بعدا معلوم شد این ادعا نادرست و یک شوخی بوده است.



محل کاری که درها هم با حرکت دست باز می‌شوند


در یک دفتر تجاری در استکهلم، با استفاده از تراشه امواج رادیوی و فقط با حرکت دادن دست، درها باز می‌شود، اطلاعات مربوط به افراد طرف معامله ردوبدل می‌شود و ماشین فتوکپی به کار انداخته می‌شود. سازندگان تراشه می‌خواهند بدانند این تراشه چه امکاناتی دارد و چه محصولات و خدماتی را می‌توان بر اساس این فناوری به وجود آورد.


یکی از کسانی که در این محل کار می‌کند، می‌گوید: «با این تراشه می‌توانید درها را باز کنید، می‌توانید به شکلی امن با استفاده از چاپگرهای ما هر مطلبی را که بخواهید چاپ کنید. می‌توانید با تلفن همراهتان ارتباط برقرار کنید و کارت تجاری (کارت ویزیت) خودتان را برای هر کسی که ملاقات می‌کنید بفرستید».


آیا استفاده از ریزتراشه برای بدن مضر است؟


سازندگان می‌گویند که چون مقدار فلز درون تراشه بسیار کم است خطر اینکه تراشه فلزیاب‌ها را روشن کند، وجود ندارد و در MRI یا در نزدیکی کوره‌های القایی هم مشکلی به وجود نمی‌آید. احتمال اینکه تراشه به درون بدن کشیده شود هم بسیار ناچیز است چون بافت و پوست آن را در بر گرفته‌اند.


سازندگان می‌گویند که این تراشه را بر خلاف تلفن همراه نمی‌توان ردیابی کرد و مشکلات مربوط به حفظ حریم خصوصی اینجا پیش نمی‌آید. با این حال، باید منتظر بود و دید آینده این فناوری چیست.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب