دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1396 - 14:19

چین ساخت سومین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد

کمتر از یک سال پس از آنکه چین ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود را تکمیل کرد، کارگران چینی اکنون در حال کار بر پروژه‌ای هستند که می‌تواند سومین ناو هواپیمابر این کشور به شمار برود.
کد خبر : 248573

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از گلوبال تایمز، کمتر از یک سال پس از آنکه چین ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود را تکمیل کرد، کارگران چینی اکنون در حال کار بر پروژه‌ای هستند که می‌تواند سومین ناو هواپیمابر این کشور به شمار برود.


طبق این گزارش، ناو هواپیمابر 001A چین در آوریل سال گذشته برای آزمایش به دریا انداخته شد. این در حالی است که دومین ناو هواپیمابر این کشور قرار است در چند ماه آینده به دریا انداخته شود.


یک کارشناس نظامی درباره این موضوع گفت: «البته سرعت تکمیل این پروژه‌ها بسیار چشمگیر است، زیرا از زمانی که حوضچه تعمیر برای نخستین بار از آب پر شد تا هنگام آزمایش و پذیرش این ناو در دریای آزاد، تنها 10 ماه به طول انجامیده است و در نهایت، در فوریه 2018 به پایان خواهد رسید.»


دومین نوع از ناوهای هواپیمابر چینی در انتهای عرشه پرواز، یک سطح شیبدار خمیده تعبیه شده است تا به برخاستن جنگنده‌ها کمک کند.


با وجود این، چین قصد دارد به وسیله سومین نسل از ناوهای هواپیمابر خود قدرت هوانوردی دریایی‌اش را گسترش دهد. یک منبع نظامی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی زبان ساوت چاینا مورنینگ پست گفت: «ساخت هواپیمابر جدید پیچیده‌تر و چالش برانگیزتر از دو کشتی دیگر خواهد بود.»
این مقام چینی افزود: «اکنون همچنان در حال کار بر اسکلت داخلی این ناو هواپیمابر هستیم که پیش‌بینی می‌شود نزدیک به 2 سال به طول بینجامد».


یکی از اهداف ساخت سومین نسل از ناوهای هواپیمابر چین، استفاده از سامانه پرتاب الکترومغناطیسی است که نیروی دریایی آمریکا در سال‌های اخیر بر روی آن کار کرده است. نیروی دریایی آمریکا برای نخستین بار یک جنگنده بوئینگ اف‌ای18 سوپر هورنت را با موفقیت با استفاده از نیروی محرکه الکترومغناطیسی پرواز داد.


هدف نهایی چین، استفاده از چهار ناو هواپیمابر در ارتش این کشور تا سال 2030 میلادی است. لیائونینگ اکنون تنها ناو هواپیمابر در ناوگان دریایی ارتش چین است؛ اما پیش‌بینی می‌شود نخستین نسل از ناوهای هواپیمابر این کشور تا پایان سال جاری میلادی به بهره‌برداری برسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته