دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1396 - 15:58
تفاهم‌نامه همکاری سازمان زندان‌ها با کمیته امداد تمدید شد؛

افزایش دو برابری خانواده‌های زندانی تحت پوشش کمیته امداد/ تلاش برای پیشگیری از طلاق در خانواده زندانیان

تفاهم‌نامه همکاری سازمان زندان‌ها با کمیته امداد امام خمینی (ره) پس از یک دوره ۶ ساله دوباره تمدید شد.
کد خبر : 247968

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، صبح امروز علی‌اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور به همراه سیدپرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از زندان زنان در ندامتگاه شهر ری بازدید کرده و تفاهم‌نامه همکاری سازمان زندان‌ها با کمیته امداد امام خمینی (ره) پس از یک دوره ۶ ساله دوباره تمدید کردند.


جهانگیر در حاشیه تمدید تفاهم‌نامه همکاری با کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار کرد: یکی از اقدامات ویژه‌ای که کمیته امداد امام خمینی (ره) به مردم ارائه می‌دهد توجه به محرومان جامعه است و از آنجایی که بخش زیادی از افرادی که در زندان‌ها به سر می برند، خانواده‌های محرومی دارند و نیازمند کمک و مساعدت هستند، از سال 90 برنامه مشترکی را با کمیته امداد امام خمینی(ره) آغاز کردیم.


وی افزود: در این برنامه مشترک تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسید و از سال 90 ادامه داشت اما در سال جاری و با توجه به شرایط جدید و لزوم تحت پوشش قرار گرفتن تعداد بیشتری از افراد نیازمند زیر چتر حمایتی کمیته امداد امام خمیمی(ره)،‌ این تفاهم‌نامه ارتقا پیدا کرد تا بتواند اثربخشی بیشتری برای خانواده‌ها داشته باشد.


رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور تصریح کرد: امیدواریم با پوشش بیشتری که در این تفاهم‌نامه است شاهد خدمات بهتری برای خانواده زندانیان باشیم،‌ در گذشته بین 30 تا 34 هزار نفر مشمول حمایت‌های کمیته امداد می‌شدند اما در تفاهم‌نامه جدید پیش‌بینی شده که این تعداد تا دو برابر ارتقا یابد.


وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که اعتقاد داریم خانواده زندانی نقشی در بزهکاری سرپرست خانواده ندارد، این کار می‌تواند از آسیب‌های اجتماعی کم کند و خانواده‌های در معرض خطر را از خطر دور کند.


حمایت کمیته امداد از خانواده 34 هزار زندانی


در ادامه این مراسم سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد در این مراسم بابیان اینکه بهتر است برای برخی از جرائم حکم حبس و زندانی صادر نشود گفت: قاضی باید توجه کند که فرد زندانی دارای خانواده است و نبود سرپرست علاوه بر ایجاد مشکل برای معیشت خانوار، موجب افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌شود بنابراین قاضی علاوه بر اجرای عدالت باید دست رحمت هم داشته باشد.


وی با تأکید بر اینکه اگر وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد متقاضیان ورود به چرخه حمایتی کمیته امداد کاهش خواهد یافت افزود:بخش زیادی از زندانیان به دلیل بیکاری دچار بزه شده‌اند بنابراین اگر اقدام مؤثر در زمینه اشتغال‌زایی انجام شود قطعاً شاهد کاهش جرم در جامعه خواهیم بود.


فتاح با اشاره به اینکه هم‌اکنون خانواده ۳۴ هزار زندانی تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند گفت: این نهاد برای اینکه به خانوارهای دارای سرپرست زندانی کمک کند علاوه بر اینکه به اعضای خانواده تسهیلات اشتغال می‌دهد، پس از آزادی سرپرست، زمینه اشتغال پایدار آنها را هم فراهم کرده است.


وی بابیان اینکه هزینه نگهداری هر زندانی ماهانه حدود ۶۰۰ هزار تومان است گفت: این در حالی است که میانگین کمک‌هزینه پرداختی به یک خانوار تحت حمایت کمیته امداد کمتر از این رقم است.


رئیس کمیته امداد با تأکید بر اینکه این نهاد آمادگی دارد خدمات به خانواده زندانیان را افزایش دهد، توانمندسازی، کسب مقبولیت اجتماعی و رفع نیازهای معیشتی، جلوگیری از موازی کاری، نظام‌مند کردن شناسایی زندانیان نیازمند و خانواده‌های آنها، اولویت‌بندی مشکلات این افراد و تلاش برای پیشگیری و بروز مجدد آسیب به خانواده‌ها را ازجمله اهداف این تفاهم‌نامه برشمرد.


فتاح با اشاره به اینکه طبق این تفاهم‌نامه تشخیص نیازمندی خانواده زندانیان توسط نیروی مددکار سازمان زندان‌ها یا انجمن حمایت از زندانیان انجام می‌شود گفت: سازمان زندان‌ها مکلف شده است مددجویان یا فرزندان آنها را در زندان شناسایی و به کمیته امداد معرفی کند.


وی ادامه داد: همچنین بر اساس این تفاهم‌نامه سازمان زندان‌ها آزادی سرپرست خانوار تحت حمایت را به کمیته امداد اعلام می‌کند تا تکلیف خانواده برای خروج یا ماندن در چرخه حمایتی این نهاد مشخص شود.


رئیس کمیته امداد با تأکید بر اینکه پذیرش خانواده زندانیان بر مبنای ضوابط و مقررات این نهاد انجام می‌شود اعلام کرد: حمایت‌‌های کمیته امداد بر اساس سهمیه تعیین‌شده به ۳۴ هزار خانوار قابل‌ارائه است البته زندانیان رأی باز می‌توانند از خدمات موردی این نهاد استفاده کنند.


وی بابیان اینکه خانواده‌ زندانیانی که فاقد هرگونه پوشش بیمه‌ای هستند تا زمان زندانی بودن سرپرست از بیمه‌های اجتماعی و درمانی این نهاد استفاده می‌کنند گفت: همچنین این نهاد زمینه آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای برای کاریابی و پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای اشتغال اعضای مستعد خانواده تحت حمایت را فراهم می‌کند.


پیشگیری از طلاق در خانواده زندانیان


فتاح با اشاره به اینکه طبق این تفاهم‌نامه به خانواده زندانیان تحت حمایت خدمات مشاوره در زمینه مسائل روانی، اجتماعی و حقوقی و معاضدت قضایی ارائه می‌شود افزود: همچنین به خانواده‌هایی که دارای بیمار صعب‌العلاج باشند بر اساس مقررات این نهاد کمک بلاعوض داده می‌شود.


وی یکی از تعهدات کمیته امداد و سازمان زندان‌ها را همکاری همه‌جانبه برای پیشگیری از طلاق میان خانواده زندانیان دانست و گفت: هر دو نهاد تلاش می‌کنند با پیگیری از دو قوه قضاییه و مقننه امکان انتقال زندانی به محل سکونت خانواده را فراهم کنند تا از مهاجرت خانواده جلوگیری شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب