دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1396 - 10:45

مومیایی مصری به زندگی ابدی رسید

دانشمندان با استفاده از اسکنرهای پیشرفته به بررسی یک مومیایی مصری را مورد بررسی قرار دادند و توانستند پیام مخفی حکاکی‌شده روی تابوت را رمزگشایی کند.
کد خبر : 247944

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، در حالی که 3000 سال از مرگ این مومیایی می‌گذرد، دانشمندان موفق به کشف نام آن شدند. محققان کالج لندن با استفاده از یک تکنیک اسکن‌برداری جدید قادر به شناسایی این مومیایی شدند. مومیایی مذکور در قلعه «چیدنگتون» در کنت به نمایش گذاشته شده است.
بنابر گفته‌های مصری، با گفتن نام مومیایی، تضمین یک زندگی ابدی را به آن می‌دهید.
محققان با استفاده از تکنیک تصویربرداری دیجیتال قادر به رمزگشایی نوشته‌های روی پاپیروسی شدند که در ساخت تابوت مومیایی استفاده شده است. این نوشته‌ها نشان داد که نام این مومیایی «ایرتوررو» ترجمه می‌شود که «چشم حورس علیه آنهاست» معنی می‌دهد.
نام ایرتوررو روی پایه تابوت این مومیایی پیدا شده است. تاکنون محققان گمان می‌کردند که برای خواندن نوشته‌های روی تابوت مجبور به تخریب آن خواهند شد.
ماریا اسیان از موزه چیدنگتون در این باره می‌گوید: «سال‌هاست که در تابوت مومیایی مصر باستان در این موزه به نمایش گذاشته شده است. این گنجینه همواره با دقت زیادی نگهداری شده است. متخصصان دانشگاه کالج لندن با استفاده از روش عکسبرداری دیجیتال نوینی، اسکن‌هایی را از این مومیایی تهیه کردند و موفق شدند که نام شخص مومیایی را کشف کنند. این مومیایی تقریبا 3000 سال پیش درون این تابوت قرار داده شده است».
وی در ادامه افزود: «در مصر باستان مثالی وجود دارد که می‌گوید "گفتن نام یک انسان، او را همیشه زنده نگه می‌دارد". بنابراین اگر بتوانیم نام نوشته‌شده، به زبان هیروگلیف، روی پایه تابوت را بخوانیم، می‌توانیم آن را تا ابد زنده نگه‎داریم».
دانشمندان کالج لندن سه روز مشغول تصویربرداری از این تابوت بودند تا تصاویر الکترومغناطیسی از مومیایی به دست آورند. محققان از فیلتر مادون قرمز استفاده کردند چرا که رنگدانه‌های آبی مصریان تحت نور فلورسنت نمایان می‌شود. حروف هیروگلیف زیر نور فلورسنت سریعا مشخص شد و دانشمندان اعلام کردند که این تابوت متعلق به شخصی به نام ایرتوررو بوده است.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب