دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1396 - 13:26
غلامی خبر داد:

رونمایی از روش جدید سنجش و پذیرش دانشجو تا ۴سال آینده/ دانشگاه‌ها تحرکی در اغتشاشات نداشتند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رئیس سازمان سنجش قول داده است که مدل جدید سنجش و پذیرش دانشجو را تا ۴ سال آینده رونمایی کند.
کد خبر : 247817

به گزارش گرو دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر منصور غلامی در مراسم تجلیل از نفرات برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی در محل سازمان سنجش افزود: مباحث مربوط به ارزیابی و سنجش علمی نخبگان در همه سطوح از جمله گزینش علمی ورود به دانشگاه‌‎ها نیاز به روش‌های دقیق و علمی داشته و دارد. قطعا شنیده‌اید که می‌گویند این کنکور را تا کی می‌خواهید به همین شیوه ادامه دهید. اظهارنظرهای مختلفی هم در این زمینه صورت می‌گیرد.


غلامی اظهار کرد: برخی اظهارنظرها گاهی با شناخت و گاهی هم بدون شناخت بوده تا حدی که گاهی مجموعه سازمان سنجش را زیر سوال می برند. همه گروه‌های آموزشی در حال تلاش هستند تا روش بهتری را برای ورود به دانشگاه‌ها طراحی کنند و دکتر خدایی رئیس سازمان سنجش قول داده است از مدل جدید سنجش و پذیرش دانشجو تا چهار سال آینده رونمایی کند.


وزیر علوم گفت: موضوع روش جدید سنجش و پذیرش و ورود به دانشگاه‌ها از جمله برنامه‌های مهم وزارت علوم و از مطالبات مهم دانشگاه هاست که البته من نیز در برنامه خودم به مجلس آن را مورد تاکید قرار داده بودم. روش جدید سنجش و ورود به دانشگاه‌ها قطعا از سوی دانشگاه‌ها به خصوص دانشگاه‌هایی که به دنبال اختیارات بیشتر هستند مورد استقبال قرار می‌گیرد.


وزیر علوم درباره جزئیات تغییرات کنکور و روش‌های جایگزین کنکور گفت: بحث کنکور بحثی است که پیش از این درباره آن مصوباتی وجود داشته است که هدف اش تغییر کنکور بوده است. بحث حذف کنکور که مطرح می‌شود این سئوال پیش می‌آید که برای ورود به دانشگاه‌ها چگونه باید دانشجویان را انتخاب کنیم.


غلامی افزود: تغییر این نوع کنکور جزء دستور بوده است. زمانی هم برای آن تعیین کرده بودند که در آن زمان محقق نشد و مجددا قرار شد با یک روال تدریجی سوابق تحصیلی را هم در گزینش دانشجو تاثیر بدهند که در نهایت بیش از ۸۰ درصد سوابق تحصیلی دانش آموزان استفاده می‌شود.


وی گفت: با توجه به اینکه برخی از دانشگاه‌ها داوطلب ورود زیاد دارند لذا حساسیت بیشتر روی دوره‌ها و صندلی‌هایی است که متقاضی زیاد دارد طبعا باید یک مجموعه‌ای این برنامه را با همدیگر تدوین کنند که یک بخشی از آن سازمان سنجش، وزارت علوم و یک بخش هم وزارت آموزش پرورش است.


وزیر علوم افزود: اخیرا که این بحث کنکور را به طور جدی مطرح کردیم، وزیر آموزش و پرورش و همکاران‌اش هم به این موضوع پرداختند که در یک بازه زمانی با آماده سازی دانش آموزانی که قرار است بعد از به طور فرض چهار سال دیگر وارد دانشگاه شوند، این مدل جدید را از آموزش پرورش شروع کنند و دانشگاه‌ها بتوانند در موعد مقرر آن را ملاک دانشجویان شان قرار دهند.


وی تصریح کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که دانشگاه‌ها علاقه‌مند هستند آزادی عمل بیشتری در پذیرش و انتخاب داوطلبان برای ورود به دانشگاه شان داشته باشند که روی این مدل هم سازمان سنجش کار می‌کند که احتمالا ما یک آزمونی داشته باشیم که کارنامه‌اش در اختیار داوطلب باشد و از آن به عنوان یک مدرک برای ورود به دانشگاه استفاده کنند که کمی دست دانشگاه‌ها را بازتر می‌کند.


جلسه مشترک با دکتر ولایتی درباره آموزش عالی و دانشگاه آزاد


غلامی درباره تشکیل کارگروه در شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه کنکور گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در واقع متقاضی این است که این کار انجام شود. طبعا کارگروه‌های تخصصی در سازمان سنجش، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش فعال هستند که بر روی مدل کار می‌کنند.


وی در پاسخ به این شائبه که دلیل عدم حذف کنکور نفع مالی سازمان سنجش است، گفت: سازمان سنجش یک سازمان خودگردان است و هزینه‌ای که از داوطلب می‌گیرد برای همه مراحل از طرح سوال تا روز برگزاری و تصحیح هزینه می‌شود.


وزیر علوم گفت: مسائلی که درباره بحث‌های مالی کنکور مطرح می‌شود به بیرون از سازمان سنجش بر می‌گردد . لذا بیشتر در شکل برگزاری آزمون‌های آزمایشی، کلاس‌هایی تشکیل می‌شود و خانواده‌ها پیگیری می‌کنند. من اطلاعی از ارقام این موضوع ندارم.


وی درباره حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اطلاعات و برنامه وزارت علوم در این زمینه گفت: در وزارت علوم دانشگاه‌ها به صورت مستقل کار می‌کنند و در همه دانشگاه‌ها کارگروه‌های مربوط به حقوق شهروندی تشکیل شده است و در وزارت علوم نیز من این موضوع را پیگیری می‌کنم که قطعا دانشگاه‌ها هم عضو سامانه این موضوع شوند.


غلامی درباره جلسه مشترک با ولایتی رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد گفت: با دکتر ولایتی درباره موضوعات آموزشی عالی و دانشگاه آزاد یک نشست کلی داشتیم. با توجه به اینکه وزارت علوم متولی مسائلی کیفی دانشگاه‌ها و تعمیم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شوراهای وزارت علوم به همه دانشگاه‌های دولتی و خصوصی است.


وی افزود: دانشگاه آزاد هم چون غیر دولتی است در نتیجه تلاش ما این است که با هماهنگی بیشتر این نظارت وزارت علوم به همه مجموعه دانشگاه آزاد تعمیم بدهیم تاکنون همراهی خوبی بوده است و این نشست‌ها باعث شود که دانشگاه آزاد هم در مجموع دانشگاه‌های بزرگ کشور در ارزیابی کیفیت نگه داریم.


وزیر علوم درباره روند تغییرات روسای دانشگاه‌ها گفت: با توجه به اینکه دولت دوازدهم در استمرار دولت یازدهم بوده است تغییرات آنچنانی که حاصل تغییر نگاه دولت باشد نداریم. ما روسای دانشگاه‌ها که دوره حکم ۴ ساله شان تمام شده است معمولا اگر مشکل خاصی نباشد و خودشان هم به ادامه همکاری متمایل باشند، معمولا تمدید می‌کنیم.


وی افزود: موارد معدودی هم ممکن است خود مسئولان نخواهند یا جابجایی به نفع دانشگاه باشد آنها هم به طور طبیعی در حال انجام است.


دانشگاه‌ها هیچ تحرکی در ورود به این اغتشاشات نداشتند


همچنین دکتر منصور غلامی در حاشیه تجلیل از برگزیدگان نفرات برتر کنکور سراسری و المپیادهای علمی دانشجویی کشور در پاسخ به این سوال که اغتشاش از دانشگاه تهران شروع شده است، گفت: این موضوع را رد می‌کنم اصلا از دانشگاه تهران آغاز نشده است.


وی افزود: دانشگاه‌های ما خوشبختانه هیچ تحرکی در ورود به این اغتشاشات نداشتند. این آمار قطعی و دقیق است. دانشگاه‌های ما به هیچ عنوان وارد این موضوع نشده‌اند. روز اول تعدادی وارد دانشگاه شدند که این تعداد توسط خود دانشجویان همان جا پشت نرده‌ها نگه داشته و حل شد.


وزیر علوم درباره بازداشت برخی از دانشجویان دانشگاه تهران گفت: اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم. دیروز یک تعدادی بازداشت شده بودند که با دخالت بنده و رئیس دانشگاه تهران آزاد شدند. اگر از سطح خیابان‌ها کسی بازداشت شده باشد تا آمارش به ما نرسد در جریان نیستیم. آنهایی که در جریان بودیم را پیگیری کردیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب