آغاز فعالیت کانونهای اندیشهورز علوم انسانی اسلامی در دانشگاه آزاد
حجتالسلام و المسلمین حسن خیری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره حضور جدی دانشگاه آزاد در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: اکنون عضویت در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و حضور جدی در این شورا یکی از مهمترین فرصتهای دانشگاه آزاد اسلامی است، فرصتی که درخصوص کرسیهای نظریهپردازی، کرسیهای ترویجی و حتی کرسیهای آزاداندیشی به وجود آمده است، عرصهای است که دانشگاه آزاد اسلامی برای آن کمیته مرکزی دستگاهی و برای کرسیهای آزاداندیشی هیات مرکزی اجرایی ایجاد کرده است و به جد در حال پیگیری است.
آغاز فعالیت کانونهای اندیشهورز علوم انسانی اسلامی در دانشگاه آزاد
نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در شورای تحول و ارتقای علوم انسانی ادامه داد: شناسایی فرصتهای موجود در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی، در واحدها و مراکز این دانشگاه شروع شده است تا توزیع علوم انسانی سنجیده شود و بنا است تحت عنوان کانونهای اندیشهورز علوم انسانی اسلامی و شکلگیری میزهای تخصصی برای رشتههای علوم انسانی با رویکرد اسلامی فعالیتهای جدی آغاز شود.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد فرصت بیشتر برای تولید فصلنامههایی که بتواند زمینهای برای نشر ارزشهای اسلامی باشد نیز مورد توجه است. استفاده از تکنگاریها و تکنگاشتها و مطالعات راهبردی در علوم انسانی اسلامی نیز از زمینههای مورد توجه است که در حال برنامهریزی است.
خیری اضافه کرد: از جمله فعالیتهای مهم انجامشده تعامل و ارتباط با مراکزی است که همافق بوده و در حوزه علوم انسانی اسلامی در حال فعالیت هستند، با پژوهشگاهها و تعداد زیادی از مراکز آموزش عالی و انجمنهایی که علاقهمند به این حوزهها هستند ارتباط برقرار شده است تا یک همافزایی از این طریق اتفاق بیافتد.
نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در شورای تحول و ارتقای علوم تاکید کرد: از جمله کارهایی که برنامهریزی میشود همین رویکرد است که رشتهها و سرفصلهای موجود بازنگری و متون اصلاح شوند و به متون درسی ورود کنیم تا بتوانیم رسالت دانشگاه را در این عرصه به سرانجام برسانیم.
حضور فعال نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی در همه کارگروهها
وی با بیان اینکه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی 15 کارگروه دارد، گفت: قرار شده در همه کارگروهها نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی حضور فعال داشته باشند تا حضور دانشگاه در همه کارگروههای بررسی رشتههای علوم انسانی تقویت شود. این اتفاق هم حالت اصلاح دارد تا رشتهها و برنامههای قبلی را بازنگری کنند و هم حالت تاسیسی دارد تا رشتههای جدید و بینرشتهای و متناسب با نیازها را تولید کنند.
خیری درباره این موضوع که عدمهماهنگی بین شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با وزارت علوم باعث شده است تا عملا آنچه در شورا تصویب میشود در همانحد تصویب باقی مانده و در مجموعه وزارت علوم و در برنامههای درسی اعمال نشود، گفت: به اعتقاد بنده چنین چیزی وجود ندارد و همواره به هماهنگی بین دو مجموعه در جلسات تاکید میشود. من اخیرا به شورا اضافه شدهام و چنین دوگانگی را ندیدهام.
موافقت شورای تحول علوم انسانی با تشکیل کارگروه مجزا رشته مشاوره
وی همچنین درباره آخرین جزئیات حل اختلاف میان دو رشته مشاوره و روانشناسی که در این شورا در حال بررسی است گفت: در جلسه اخیر شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با تشکیل کارگروه مجزا برای رشته مشاوره موافقت شد و این رشته نیز در قالب یک کارگروه به فعالیت خود ادامه میدهد. این کارگروهی مجزا است و احتمالا در همانجا موضوعات مربوطه به این مساله بررسی خواهد شد.
گفتنی است شورای تحول تصمیم به ادغام گرایش راهنمایی و مشاوره در مقطع کارشناسی گرفته بود و رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول هم از حذف رشته مشاوره در مقطع کارشناسی خبر داده بود و قرار بود این تصویب از ابتدای سال تحصیلی 95 اجرا شود که اختلافات میان دانشجویان و اساتید این دو رشته بالا گرفت و تاکنون به نتیجهای مورد پذیرش دو طرف ختم نشده است.
انتهای پیام/