دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 دی 1396 - 16:17
وزیر آموزش‌و پرورش:

برخی مدارس کشور حتی سرویس بهداشتی هم ندارد

وزیر آموزش وپرورش گفت: مدارسی در سطح کشور داریم که فاقد سرویس‌های بهداشتی است و این مساله آثار بدی بر دانش آموزان دارد، باید برنامه‌ ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که شاهد نبود سرویس بهداشتی در مدارس نباشیم
کد خبر : 246916

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید محمد بطحایی در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در میان همه عوامل آموزشی، فضا و تجهیزات از عوامل بسیار مهم و تاثیر گذار در فرآیند یاددهی و یادگیری است، افزود: آثار تربیتی اعم از مثبت و یا منفی که از فضای آموزشی به جا می‌ماند بسیار مهم و ماندگار است. بنابراین رنگ به کار رفته در در و دیوار مدارس، نوع مصالح ساختمانی و نوع معماری همه در یادگیری دانش‌آموزان موثر است.


وی خاطرنشان کرد: کمبود بودجه در آموزش‌وپرورش در اولین جایی که خود را نشان می‌دهد فضای آموزشی است و بسیاری از طرح‌های عمرانی به دلیل کمبود اعتبار اجرای آنها متوقف می‌شود و گاهی اوقات تعجیل در بهره‌برداری از یک فضای آموزشی، ممکن است موجب کاهش کیفیت در ساخت و ساز آن شود.


بطحایی از وجود حدود ۳۰ هزار مدرسه خشتی و کانکسی نیازمند بازسازی در کشور خبرداد و افزود: امروزه یکی از فضاهای امن و ایمن در جامعه ساختمان‌های مدارس است و این موضوع را پس از وقوع زلزله در اغلب مناطق آسیب‌دیده، شاهد هستیم .


وی با تاکید بر اینکه آموزش‌و‌پرورش امروز مدیون جامعه خیرین است، افزود: در سال‌های اخیر حدود۵۰ درصد مدارس نوساز توسط خیرین احداث شده است و در مجموع یک سوم مدارس سراسر کشور خیر ساز است و این انگیزه در مدرسه سازی، ریشه در فرهنگ ایرانی و آموزه‌های دینی دارد.


وزیر آموزش‌و‌پرورش به عدم توازن و پراکندگی جمعیت در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: با هدف محرومیت زدایی مدارسی در برخی مناطق دور افتاده احداث شده که امروزه یا کاملا خالی از دانش آموز است و یا یکی دو تا از آنها مورد استفاده است و بقیه خالی است.


وی ادامه داد: در برخی شهرستان‌ها مثلا مدرسه نوساز ۶ کلاسه‌ای داریم که چند سال قبل احداث شده اما امروز هیچ دانش آموزی در آن به تحصیل اشتغال ندارد بنابراین ادامه این روند اتلاف منابع و اعتبارات است.


بطحایی استفاده بیشتر از ظرفیت خیرین را ضروری دانست و افزود: کار خداپسندانه خیرین ریشه در آموزه‌های دینی و فرهنگ اصیل ایرانی دارد و باید قدردان جامعه خیرین باشیم و با برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر شرایط استفاده از ظرفیت‌های موجود آنها را فراهم کنیم، البته یادآوری این نکته ضروری است که گاهی اوقات در جاهایی مدرسه‌ای توسط خیرین محترم ساخته می‌شود که خیلی ضروری نیست، بنابراین این موضوع باید توسط سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس مدیریت شود.


وزیر آموزش وپرورش گفت: مدارسی در سطح کشور داریم که فاقد سرویس‌های بهداشتی است و این مساله آثار بدی بر دانش آموزان دارد، باید برنامه‌ ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که شاهد نبود سرویس بهداشتی در مدارس نباشیم .


وی افزود: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس باید شرایطی را فراهم کند تا خیرین با بضاعت کم هم بتوانند وارد عرصه ساخت و ساز و تجهیز مدارس شوند و نباید انتظار داشت یک خیر پروژه کاملی را اجرا کند همین که به اندازه وسع وتوانایی اش در این کار خیر مشارکت کند و مشکلی را از مدرسه ای رفع کند کافی است.


بطحایی اظهارکرد: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس یکی از سازمان های قدیمی و کارآمد است و با پیشینه ای درخشان نقش تعیین کننده‌ای در نظام تعلیم و تربیت بر عهده دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب