تمدید ۴ روزه مهلت ثبت نام برای انتخابات شورایاریهای شهر تهران
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد سالاری در اولین نشست خبری هیات نظارت بر انتخابات چهارمین دوره انتخابات شورایاریهای شهر تهران که در سالن الغدیر شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه شورای شهر تهران در آستانه محقق کردن یکی از مهمترین تصمیمات خود مبنی بر برگزاری چهارمین دوره انجمن شورایاریهای شهر تهران در ۳۵۴ محله است، گفت: امیدواریم با مجموعه تدابیر اندیشیده شده و اقدامات و فعالیتهایی که ستاد برگزاری انتخابات اعم از هیات مرکزی اجرایی انتخابات و ستاد هماهنگی شورایاریهای شهر تهران و سایر اعضای شورای شهر تهران انجام شده، بتوانیم یک انتخابات پرشکوه با مشارکت حداکثری آحاد مردم و معتمدین محلات در عرصههای مختلف با رویکرد کاملا اجتماعی و فرهنگی به منظور کمک در فرایند تصمیم سازیها و تصمیمی گیریهای مدیریت شهری باشیم.
وی ادامه داد: ستاد هماهنگی شورایاریها با توجه به تجربیات ارزشمندی که دوره سوم و دورههای گذشته به جا نهادهاند، در یک اقدام خوب توانست فرایند برگزاری انتخابات را بصورت الکترونیکی برای اولین بار در دوره چهارم انجام دهد تا مردم در فرایند ثبت نام بتوانند بدون تردد از طریق فضایهای مجازی نسبت به ثبت نام و ارائه تمامی مدارک مورد نیاز اقدام کنند.
سالاری با اشاره به اینکه هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریها برای اولین بار در دوره چهارم انتخابات شورایاریها شکل گرفت، افزود: این هیات متشکل از ۹ نفر از اعضای شورای شهر تهران است. پنجمین جلسه هیات نظارت بر انتخابات شورایاریها امروز به صورت مشترک با اعضای ستاد هماهنگی شورایاریها به عنوان هیات مرکزی این انتخابات با حضور رئیس محترم شورای شهر برگزار شد. به موجب تصمیماتی که در این جلسه اتخاذ شد و در جلسه امروز شورای شهر تهران به رأی گذاشته و مورد تصویب قرار گرفت، مقرر شد ثبت نام انتخابات شورایاریهای شهر تهران به مدت ۴ روز تمدید شود و همچنین مقرر شد تمام علاقمندان دارای مدرک تحصیلی حداقل دیپلم در این مدت ۴ روزه در فرآیند ثبت نام شرکت کنند.
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه این تصمیم شورای شهر در راستای مشارکت حداکثری شهروندان و کاندیداها برای حضور در عرصه انتخابات است اظهار کرد: قطعا رویکرد هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریهای شهر تهران تعامل با ستاد هماهنگی شورایاریها و استفاده از نظرات تمامی اعضای شورای شهر تهران در فرایند نظارت است. رویکرد هیات نظارت به هیچ عنوان به صورت سلبی نیست و ایجایی است، ما معتقدیم حضور معتمدین در سطح و اشل محله موجب احصاء مشکلات و چالشهای موجود در محلات تهران واطلاع رسانی به اعضای شورای شهر تهران و به مجموعه شهرداری است برای تصمیم گیری بهتر هم در روند قانونگذاری و هم در روند نظارت که یکی ازمهمترین وظیفه شوراهاست. ما معتقدیم که به هیچ عنوان نباید به این انتخابات با رویکرد سیاسی نگاه شود بلکه تمام تلاشمان را خواهیم کرد این نهاد، اجتماعی بماند و به هیچ عنوان این انتخابات با توجه به اقدامات تاکنون انجام شده از رویکرد سیاسی دور بوده است.
۲ هزار صندوق رای در ۳۵۴ محله شهر تهران
سالاری در خصوص نحوه برگزاری انتخابات شورایاریها گفت: ستاد هماهنگی شورایاریها بعنوان متناظر هیاتهای مرکزی اجرایی مرسوم در انتخابات عمل میکند و از سطح منطقه به پایین توسط شهرداری تهران یعنی شهرداران مناطق ۲۲ گانه، روسای ستادهای مناطق انتخابات دوره چهارم شورایاریها خواهند بود و معاونتهای اجتماعی شهرداران مناطق هم جانشین روسای ستادها خواهند بود با ترکیبی از معتمدین وهمکاری نمایندگان سایر نهادها و سازمانهای مرتبط با فرایند انتخابات. ولذا سعی ما اینست در روند نظارت از تجربه ستاد هماهنگی در شورای سوم که در اصل رویکرد انها استفاده از ظرفیتهای محلهای به نمایندگی از مساجد، مدارس، بسیج، کلانتری محل، شهرداری ناحیه و سایر ریش سفیدان و معتمدین محل بود استفاده کنیم، ضمن اینکه از تک تک اعضای شورای شهر تهران تقاضا کردیم ناظرین مورد اعتماد را به ما معرفی کنند تا ظرف یک هفته آینده حداقل دارای بانک اطلاعاتی مبتنی بر ۲۰۰۰ نفر ناظر باشیم. ما ۲۰۰۰ صندوق رای در ۳۵۴ محله شهر تهران خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه هیات نظارت دارای سابقهای در این زمینه بصورت ساختاری و سازمانی نبوده است از تک تک اعضای هیات نظارت و اعضای شورای شهر تهران ستاد شورایاریها تقاضا کردیم تا در این فرایند بصورت مجدانه ما را همراهی کنند، تا شاهد برگزاری انتخاباتی سالم و بدون شائبه و نزاعها و مبتنی بر رویکرد اجتماعی و فرهنگی باشیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر ادامه داد: با توجه به اینکه که برای اولین بار موضوع انتخابات شورایاریها در دولت تدبیر و امید در سطح دولت مطرح شد و اعضای محترم هیات دولت با ریاست رئیس جمهور تصمیم گرفتند که وزارت کشور را ملزم کنند تا در برگزاری این انتخابات همکاری لازم را داشته باشند. خوشبختانه با ورود دولت به منظور تقویت جایگاه این نهاد مدنی، وزارت کشور به تمامی استانداریهای کشور اعلام کرد که نسبت به انتخابات انجمن شورایاریها در کلان شهرهای کشور اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات چهارمین دوره شورایاریها دارای حساسیت بالایی است گفت: در همین راستا ما بعنوان اولین هیات نظارت رسمی در فرایند انتخابات شورایاریها مصمم هستیم تا سازوکار لازم را در این زمینه ایجاد کنیم تا بعنوان تجربهای موفق برای سایر کلانشهرها منتقل شود.
سالاری افزود: هیات نظارت بر انتخابات روز گذشته ساختمان مربوطه را از شهرداری تهران تحویل گرفت و دستورات لازم برای تجهیز این ساختمانها برای برگزاری و نظارت بر فرایند انتخابات را صادر کرده است. به محض استقرار در محل تصمیم داریم همزمان سایتی را که در حال شکل گیری است را معرفی کنیم تا هر گونه شکایت نظر و پیشنهادی در راستای هر چه بهتر برگزار شدن این انتخابات داشته باشیم.
وی با انتقاد از فعالیتهای گذشته رسانه ملی گفت: من معتقدم یکی از دلایلی که شهروندان در زمینه شورایاریها مشارکت موثری نداشتهاند، عدم اطلاع رسانی است. این انتخابات از اهمیت ویژهای برخوردار است همانطور که به نقل از واحدهای تابعه سازمان ملل متحد در ارزایابی که در زمینه نهادهای مدنی در دنیا انجام دادهاند اعلام کردند ایران به تبع اقدامات انجمن شورایاریها جزء ۸ کشور برتر در زمینه تحقق فعالیت نهادهای مدنی است.
رئیس هیات نظارت بر چهارمین دوره انتخابات انجمن شورایاریهای شهر تهران با اشاره به آنچه در فرایند ثبت نام اتخابات شورایاریهای انجام شده، اعلام کرد: براساس آخرین اعلام رئیس محترم ستاد انتخابات، ۱۴۸۰۰ نفر در انتخابات شورایاریها ثبت نام و ۱۲۸۶۴ نفر از آنان اقدام به اخذ کد رهگیری کردهاند. برخی از افراد به دلایل مختلف منصرف شدهاند یا مدارک مورد نیاز را نتوانستهاند ارائه دهند. از این مجموعه ثبت نام کنندگان ۷۹ درصد (۱۰۱۸۳ نفر) مرد و (نفر۲۶۸۱) ۲۰درصد زن هستند.
انتهای پیام/