دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 دی 1396 - 14:56
معاون فرهنگی دانشگاه تهران:

دانشگاه خاموش و افسرده لایق نظام جمهوری اسلامی ایران نیست

اختتامیه شانزدهمین جشنواره ورزشی دانشجویان و نخستین جشنواره ورزشی معلولان و جانبازان دانشگاه تهران با حضور معاون فرهنگی دانشگاه تهران و جمعی از مسئولان و دانشجویان، در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.
کد خبر : 245782

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در شانزدهمین جشنواره ورزشی دانشجویان دانشگاه تهران که از اول آبان تا 29 آذر برگزار شد، قریب به 2هزار دانشجوی دختر و پسر در 19 رشته ورزشی با هم به رقابت پرداختند. همچنین در نخستین جشنواره ورزشی معلولین و جانبازان دانشگاه تهران 50 تن از دانشجویان معلول و جانباز دانشگاه نیز در 4 رشته ورزشی با هم رقابت کردند.


دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران با تشویق گروه موسیقی نهفته از کانون دانش‌پژوهان با آسیب بینایی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران که در این مراسم به هنرنمایی پرداختند، ضمن قدردانی از تلاش این دانشجویان، گفت: خدا را شکرگزارم که یک بار دیگر در سایه همت بلند شما ورزشکاران خوب، توانستیم شانزدهمین جشنواره ورزشی دانشجویان دانشگاه تهران را برگزار کنیم. امسال یک جشنواره دیگر هم به جشنواره‌های ورزشی دانشگاه اضافه شد، آن هم جشنواره ورزشی معلولین و جانبازان دانشگاه تهران بود که من سال قبل به عزیزان دانشجوی کم‌توان جسمی و جانباز قول داده بودم که بیش از پیش به فکرشان باشیم و این کار را انجام خواهیم داد. خوشحالیم که امسال با همت دوستان‌مان در اداره کل تربیت بدنی، توانستیم اولین جشنواره ورزشی معلولین و جانبازان را برگزار کنیم.


آماده میزبانی جشنواره ورزشی معلولین دانشجو در سطح آموزش عالی هستیم


معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار کرد: اطمینان دارم این جشنواره نیز در ادامه کار خود، تبدیل به یکی از جشنواره‌های خوب دانشگاهی خواهد شد و ما حتی این آمادگی را داریم که میزبانی جشنواره ورزشی معلولین و جانبازان دانشجو را در سطح آموزش عالی بر عهده بگیریم.


وی در ادامه با اشاره به سی‌و‌یکمین سال حضور خود از زمان دانشجویی تا کنون در دانشگاه تهران، گفت: اعتقاد جدی دارم دانشگاه زمانی که در آن نشاط، امید و طراوت بوده، به اهداف خودش بیشتر رسیده و هر زمان که در دانشگاه دوره‌های خمودگی و افسردگی داشتیم، حتی در وظایف آموزشی و پژوهشی‌مان هم نتوانستیم خوب عمل کنیم.


سرسنگی در ادامه، عنوان کرد: متاسفانه برخی دانشگاه را خاموش می‌خواهند، برخی دانشگاه را افسرده می‌خواهند، برخی دانشگاهی می‌خواهند که در آن دانشجو فقط سرش به درس باشد و کاری به کار دیگران و موضوعات دیگر نداشته باشد. ما اعتقاد داریم چنین دانشگاهی لایق نظامی به نام نظام جمهوری اسلامی نیست و دانشجویانی در این نظام و در این مملکت باید زندگی کنند که در کنار بحث‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه‌های دانشجویی و فعالیت‌های دانشجویی نیز اعم از فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی، سیاسی و دیگر فعالیت‌ها سرآمد باشند.


وی تصریح کرد: من اعتقاد جدی دارم که فعالیت‌های ورزشی می‌تواند در نشاط بخشیدن به دانشگاه خوب عمل کند و می‌تواند مفید باشد. همین جشنواره که در مدت بیش از یک ماه به صورت فشرده برگزار شد و شور و نشاطی که در آن بود انسان را به وجد می‌آورد و احساس می‌کرد که در دانشگاهی دارد کار می‌کند که یک دانشگاه سرزنده و یک دانشگاه پر از امید و بالندگی است.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران، تاکید کرد: اعتقاد دارم ما در حوزه ورزش هر چه سرمایه‌گذاری کنیم در جای درست سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. حوزه ورزش جایی است که باید روی آن سرمایه‌گذاری و توجه شود، می‌تواند روی آینده فرزندانمان ما و آینده شما جوانان عزیز تاثیر بگذارد. تجربه ما نشان می‌دهد که ورزشکاران ما، دانشجویان ورزشکار ما سالم‌ترین و پر‌امیدترین قشر دانشجوی ما هستند.


حاضریم بودجه‌های کلان برای مراکز مشاوره و درمان اختصاص دهیم ولی حاضر نیستیم اندکی بودجه ورزش را بیشتر کنیم، در صورتی که با این بودجه اندک از بسیاری از ناهنجاری‌های حوزه‌های دانشجویی جلوگیری خواهیم کرد.

وی افزود: من در تمام مدت حضورم در دانشگاه ندیده‌ام که کسانی که دست به خودکشی می‌زنند یا کارهای خطرناک انجام می‌دهند، دانشجوی ورزشکاری در میان آنها باشد و این نشان می‌دهد که چقدر بحث ورزش برای دانشگاه‌ها مهم است و چقدر ما باید به این مقوله توجه کنیم.


سرسنگی ضمن تشکر از معاونان فرهنگی و دانشجویی پردیس‌ها و دانشکده‌ها، گفت: امیدوارم بحث ورزش را جدی‌تر بگیرید، آمارها نشان می‌دهد هر دانشکده‌ای که در بخش ورزش فعال است، مشکلات و ناهنجاری‌های کمتری را شاهد است. ما حاضریم بودجه‌های کلان برای مراکز مشاوره و درمان اختصاص دهیم ولی حاضر نیستیم اندکی بودجه ورزش را بیشتر کنیم، در صورتی که با این بودجه اندک از بسیاری از ناهنجاری‌های حوزه‌های دانشجویی جلوگیری خواهیم کرد.


وی افزود: امیدوارم مسئولان آموزش عالی کشور و کسانی که سیاست‌گذار هستند و در دانشگاه‌ها مدیریت کلان را بر عهده دارند به اهمیت بحث ورزش بیش از پیش توجه کنند و بدانند سرمایه‌گذاری در ورزش به معنی گذراندن دانشجو به سلامت به دوره دانش‌آموختگی است.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران، تصریح کرد: دانشگاه‌های بزرگ، مشکلات بزرگ‌تری دارند، بعضی‌ها فکر می‌کنند چون ما در دانشگاه تهران هستیم یعنی مشکلی نداریم یا مشکلات‌مان اندک است. از همکارانم در اداره کل تربیت بدنی و دانشکده تربیت‌بدنی سپاسگزارم که با وجود همه مشکلات و کمبود بودجه‌ای که دانشگاه تهران دارد، سعی کردند کم‌کاری‌ای در ورزش دانشجویان اتفاق نیفتد. از فضاهای فرسوده به نحو احسن بهره‌برداری شده و همچنین در آذرماه آغاز ساخت دو پروژه ورزشی بزرگ را شاهد بودیم. بحث توسعه فضاها و زیرساخت‌های ورزشی جزء اولویت‌های ما است و امیدواریم بتوانیم پاسخ شایسته‌ای به شور و نشاط شما در جشنواره‌های ورزشی بدهیم.



به دنبال بین‌المللی کردن ورزش در دانشگاه تهران هستیم


مجید سرسنگی، تاکید کرد: شانزدهمین دوره جشنواره ورزشی دانشجویان دانشگاه تهران بیشترین مشارکت دانشجویی را در تمام دوران برگزاری داشت در حالی که همزمان بودجه‌های ما سیر نزولی داشته است ولی ما سعی کردیم که فعالیت‌های فرهنگی ما نه تنها آسیبی نبیند بلکه رشد هم داشته باشد.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پایان سخنانش، افزود: ما به طور جدی به دنبال بین‌المللی کردن ورزش در دانشگاه تهران هستیم و نباید به برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات داخلی راضی باشیم، باید به افق‌های دورتری چشم داشته باشیم و به عنوان دانشگاه تهران پیش رو باشیم؛ سال پیش رو برای بین‌المللی کردن ورزش در دانشگاه تهران هدف‌گزاری می‌شود. دانشجویان و ورزشکاران ما لیاقت و برازندگی این را دارند که در میدان‌های بین‌المللی بدرخشند و وظیفه ما مسئولان است که این فضا را آماده کنیم.


در این مسابقات که از 6 آبان تا 29 آذر 1396 برگزار شد؛ به ترتیب دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، پردیس فنی، دانشکده مدیریت و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی در بین 21 تیم شرکت‌کننده، مقام‌های اول تا سوم را کسب کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب