دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 دی 1396 - 13:11
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

طرح تحول سلامت نباید به سرنوشت مسکن مهر مبتلا شود

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیشنهاد داد طرح تحول سلامت با همه ابعاد آن و در نظرگرفتن منابع پایدار و هزینه‌های آن بازنگری شود تا سرنوشتی مانند مسکن مهر پیدا نکند.
کد خبر : 245715

به گزارش حوزه پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محسن علیجانی زمانی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 5دی ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور، ضمن تبریک ولادت حضرت عیسی(ع)، اظهار داشت: طرح تحول سلامت یک برنامه اجتماعی در دولت و از حقوق اساسی ملت و مورد تاکید نظام و اهتمام مجلس است، زیرا سلامت زیر بنایی برای توسعه پایدار در ابعاد انسانی و اقتصادی قرار دارد.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از آنجایی که طرح تحول سلامت از سال 93 در کشور در حال اجرا است وقت آن رسیده که آسیب شناسی طرح صورت بگیرد تا به‌توانیم به شکل کامل آن را پیاده کنیم، گفت: بدون شک امنیت، سلامت و فرهنگ سه عنصر اصلی جامعه است که باید دولت‌ها از منابع عمومی و مالیات برای آنها هزینه کنند که در این حال مجال بحث سلامت و طرح تحول آن مد نظر قرار دارد.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سلامت دارای ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است که باید دید این طرح در این زمینه‌ها چه میزان دستاورد داشته و نسبت آن با اسناد بالادستی، سند چشم انداز، نقشه جامع علمی کشور، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست‌های کلی سلامت و برنامه ششم توسعه چیست.


وی اضافه کرد: پیشنهاد می‌کنم طرح تحول سلامت با همه ابعاد آن و در نظرگرفتن منابع پایدار و هزینه‌های آن با بهره‌‍‌گیری از نظر کارشناسان مستقل و در قالب یک مطالعه عمیق علمی بازنگری شده و راه‌کارهای برون رفت از بحران‌های پیش‌روی آن در مجلس بررسی و تصویب شود تا سرنوشتی مانند مسکن مهر پیدا نکند و در آینده این فرصت به تهدید تبدیل نشود.


این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروزه در کشور ما گردش مالی تنها در حوزه درمان به‌عنوان قسمتی از سلامت بالغ بر 150 هزار میلیارد تومان است ولی با این وجود می‌بینیم که مشکل درمان به‌خوبی در کشور مدیریت نشده، گفت: این عدد بدون بودجه‌هایی است که در رفاه اجتماعی، بهزیستی، کمیته امداد و در موضوع ورزش هزینه می‌شود.


علیجانی با بیان اینکه باید بررسی شود که طرح تحول سلامت در سایر ابعاد سلامت به‌ویژه مقوله مهم و بنیادی پیشگیری و بهداشت چه اقداماتی داشته است، تصریح کرد: در اجرای این طرح وضعیت آموزش و پژوهش در زمینه ترویج شیوه‌های سالم و اسلامی، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و بهداشت و همچنین تغذیه و پیشگیری به‌منظور بهره‌مندی از مواد غذایی سالم و حفظ سلامت جامعه و توسعه و بومی‌سازی فناوری‌های حوزه سلامت به کجا کشیده شده.


وی ادامه داد: آیا بر طبق راه‌بردهای چرخه علم و فناوری در نقشه جامع علمی کشور پیش می‌رویم آیا راهبر ساماندهی بازار محصولات و تجهزات سلامت در کشور به‌منظور حمایت از تولید علم و فناوری‌های بومی انجام گرفته، چرا طی دو سال اخیر 7هزار شرکت دارویی و تجهزیات پزشکی فعال به‌ 2 هزار رسیده است، آیا این به‌دلیل این نیست که تنها هیات امنای ارزی هزار میلیارد تومان واردات دارد و رونق اقتصادی را از فعالان این بخش گرفته است.


عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ، گفت: آیا نسخه‌های ساختاری- مدیریتی و برنامه‌ای برنامه ششم از قبیل اولویت پیشگیری و بهداشت بر درمان، پرونده سلامت الکترونیک، نظام یک‌پارچه اطلاعات، نظام سطح بندی خدمات پزشکی خانواده، جایگزینی خرید راهبردی خدمت با نظام پرداخت درصدی که باعث گرانی درمان القایی می‎شود، راهنماهای بالینی، داروهای زنتیک و تجمیع منابع صندوق‌ها محقق شده است.


وی اضافه کرد: به نظر می‌رسید با مدیریت هزینه‌ها و اجرای برنامه ششم توسعه هم می‌توان سلامت را در همه ابعاد آن پیاده کرد و هم گردش مالی حوزه سلامت را اصلاح کرد، از دولت می‌‍خواهم که لایحه جامع سلامت و رفاه اجتماعی را به مجلس تقدیم کند.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: درپایان به عنوان یکی از نماینده مردم استان تهران از دولت می‌خواهم به وضع سلامت مخصوصا درمان در شهرستان‌های استان تهران رسیدگی عاجل کند و به احیاء بافت فرسوده، آلودگی هوا و اجرای قانون هوای پاک اهتمام ورزد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته