دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1396 - 15:33

جزئیات تدوین بودجه سال 97 شهر تهران تشریح شد

مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با بیان اینکه ملاک تدوین بودجه سال 1397 شهرداری تهران، براساس برنامه شهردار و موارد منطبق بر برنامه پنجساله دوم شهر تهران خواهد بود، به تشریح جزئیات تدوین بودجه سال 97 شهر تهران پرداخت.
کد خبر : 245385

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، مهدی پندار، مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران با بیان این مطلب گفت: براساس سیاست‌های کلی تدوین بودجه که از سوی شورای اسلامی شهر تهران ابلاغ شده و با توجه به برنامه‌های شهردار تهران که به عنوان برشی از سال پنجم برنامه پنجساله دوم شهرداری تهران در حال تدوین است، موارد منطبق بر برنامه دوم و کارهای نیمه تمام به عنوان اولویت تدوین بودجه قرار دارند.
پندار، درخصوص تکالیفی که شورای اسلامی شهر تهران در تدوین بودجه سال آینده برای شهرداری قائل شده است، خاطرنشان کرد: در قسمت منابع، سهم درآمدهای پایدار از مجموع درآمدهای شهرداری تهران 25 درصد تعیین شده است. صرفه جویی در هزینه‌ها و بازپرداخت دیون پیمانکاران، اقساط بانکی و بازپرداخت مربوط به اوراق مشارکت در اولویت شهرداری تهران قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: امسال از مجموع 17 هزار و 900 میلیارد تومان بودجه شهرداری تهران، سهم درآمدهای پایدار سه هزار و 900 میلیارد تومان بوده است.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران افزود: یکی دیگر از تکالیفی که شورای شهر در تدوین بودجه سال1397 برای شهرداری تهران مشخص کرده، کاهش 10درصدی کمک‌های شهرداری تهران به سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه است؛ بدین معنا که پنج درصد از کمک‌های شهرداری براساس عملکرد سازمان‌ها و شرکت‌ها در سال 1395کاهش یابد و پنج درصد از طریق منابع درآمدی آنها تامین شود.
وی تصریح کرد: با توجه به رشد حداقل 10 درصد حقوق، مزایا و شاخص بهای قیمت سال 95 نسبت به سال 96، تحقق این تکلیف بسیار سخت است؛ اما شهرداری نهایت تلاش خود را برای جامعیت بخشیدن به این تکلیف به کار خواهد بست.
پندار با تأکید بر اینکه بودجه سال 1397 شهرداری تهران یک بودجه انقباضی خواهد بود، گفت: در بودجه سال آینده 10 درصد افزایش حقوق و مزایای کارکنان و 12 درصد افزایش حقوق و مزایای کارگران در نظر گرفته شده، که ممکن است با توجه به مصوبه شورای عالی کار و هیأت وزیران این رقم تغییرکند.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران خاطرنشان کرد: شهرداری تهران، بدهی بسیار زیادی دارد که این بدهی از مدیریت شهری گذشته باقیمانده و باید برای تسویه آن در بودجه سال آینده و سال های بعد برنامه مشخصی وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: براساس تأکید شهردار محترم تهران، فعالیت های عمرانی باید به صورت کامل در بودجه دیده شود و با قوت بیشتری ادامه پیدا کند.
پندار، با بیان اینکه در بودجه سال آینده در قسمت مربوط به پروژه های عمرانی در دست اجرا کاهشی اتفاق نمیافتد، تصریح کرد: پروژههایی که پیشرفت فیزیکی آنها بیش از 50 درصد باشد و سال آینده به اتمام برسند در اولویت قرار می‌گیرند.
وی افزود: اعتبار به پروژه‌هایی که معارض ملکی یا تأسیساتی دارند یا دچار مشکلاتی با پیمانکاران هستند، به اندازه فعال ماندن کارگاه‌ها در نظر گرفته می‌شود.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص بودجه حوزه حمل و نقل شهر تهران نیز گفت: در زمینه تکمیل پروژه‌های حوزه حمل و نقل و ساماندهی آن، خط شش و هفت مترو در اولویت شهرداری تهران قرار دارد.
وی اضافه کرد: براساس دستور شهردار تهران تأمین اعتبار کافی در صورتی که پروژه از نظر فنی و مهندسی قابلیت اجرا داشته باشد، صورت گرفته است.
پندار، درخصوص وضعیت پروژه‌های عمرانی در بودجه سال1397 گفت: هزینه‌های اجتناب ناپذیر مانند حقوق و مزایا، نگهداشت شهر، پرداخت دیون پیمانکاران، مشاوران و بانک‌ها که از سنوات گذشته باقی مانده با اولویت بندی پروژه‌های سرمایه‌ای سطح شهر و خارج کردن پروژه‌های فاقد اولویت لحاظ شده است.
وی اظهار کرد: همچنین ساماندهی حمل و نقل عمومى بویژه حمل و نقل ریلى در پیش بینى اعتبارات سرمایه‌اى در اولویت قرار دارد.
وی با بیان اینکه سهم مترو در بودجه سالانه همچون گذشته حفظ می‌شود، یادآور شد: به منظور تأمین اعتبارات مترو روش‌های جدید تأمین منابع در نظر گرفته شده است.
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در بودجه سال آینده کشور مجوز لازم برای فروش اوراق مشارکت از طریق شهرداری‌ها و 100 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به منظور ساماندهی حمل و نقل عمومی همچون تاکسی، اتوبوس، مینی بوس و ... پیش بینی شده است.
به گفته وی علاوه بر این منابع، در تبصره لایحه بودجه سال آینده 1397 کل کشور نیز برای بازسازی بافت فرسوده، شهرداری تهران می تواند سهم بالایی را در جذب منابع مذکور به خود اختصاص دهد.


پندار تصریح کرد: برای حمل و نقل عمومی بویژه مترو، فاینانس و امکان استفاده از سایر روش‌های تأمین مالی مانند BOT (ساخت - بهره برداری - واگذاری) نیز در نظر گرفته شده است.



تدوین بودجه سال 1397 براساس وظایف ذاتی شهرداری تهران انجام می‌شود
پندار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تدوین بودجه سال 97 و پیش بینی اعتبارات براساس وظایف ذاتی شهرداری تهران انجام می‌شود، گفت: بخشی از هزینه‌هایی که در بودجه سال‌های گذشته در نظر گرفته می‌شد منطبق با وظایف ذاتی شهرداری تهران نبود و بر همین اساس سال آینده در زمینه کمک‌های شهرداری تهران هدفمندتر اقدام خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه کار تدوین بودجه شهرداری تهران آغاز شده است، اظهار کرد: فرم‌های بودجه با تغییرات اندکی نسبت به سال گذشته و در جهت انطباق بودجه شهرداری تهران براساس عملکرد طراحی شده است.
پندار افزود: همچنین محدودیت‌هایی در زمینه ورود داده‌ها در نظر گرفته شده و در بخش هزینه‌ها تنها اجازه افزایش10 درصدی حقوق و مزایا داده شده است.
وی اضافه کرد: پس از برگزاری جلسه با مناطق و واحدها، ستاد عالی بودجه با حضور شهردار یا نماینده وی تشکیل خواهد شد و کار جمع بندی بودجه انجام و پس از آن نسبت به چاپ و ارسال بودجه به شورای اسلامی شهر تهران اقدام می‌شود.
سقف اصلاحیه بودجه سال 1396 حداکثر به 500 میلیارد تومان نمی‌رسد
مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران درخصوص اصلاحیه بودجه سال1396گفت: در این زمینه پیش بینی 2 درصد سهم آتش نشانی و همچنین قسمتی از حقوق کارکنان شهرداری تهران (تبدیل از مهیمن پوش به هادیان شهر) اصلاحاتی نیاز است که تنظیم و پس از ارائه بودجه 97 به شورای شهر ارائه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه اصلاحیه بودجه در حد جا به جایی اعتبارات است، تأکید کرد: سقف اصلاحیه بودجه 96 قطعا به 500 میلیارد تومان نمی‌رسد.


بیش از 2 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 1397 صرفه جویی خواهیم داشت
مدیر کل برنامه و بودجه شهرداری تهران با اشاره به اینکه شورای اسلامی شهر تهران تأکید دارد نسبت به کاهش سقف بودجه اقدام شود که این درخواست شورا با کمیته تخصیص اعمال می‌شود، خاطرنشان کرد: در بودجه سال 1397 شهر تهران بیش از 2 هزار میلیارد تومان صرفه جویی خواهیم داشت و اجازه هزینه کرد به واحدهای زیرمجموعه شهرداری داده نمی‌شود.
پندار تصریح کرد: در بودجه سال آینده پیش بینی شده اعتبارات شهرسازی همچون فروش تراکم مازاد در حد قانونی، تغییرکاربری و ... کاهش یابد.
وی افزود: این اقدام در راستای جلوگیری از فروش تراکم یعنی واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای به ترتیبی که در سنوات گذشته بوده انجام می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب