دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1394 - 11:39

تدوین سند آمایش سرزمین در جمعیت هلال احمر

دبیرکل جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر ضرورت فراهم‌کردن ساز و کارهای لازم برای دستیابی به اهداف و برنامه‌های تنظیمی در سند توسعه برنامه ششم جمعیت هلال احمر، گفت: باید با تکیه بر افزایش بهره‌وری، ارتقاء دانش و فناوری و رقابت‌پذیری در این برنامه، راه را برای دستیابی هلال‌احمر به جایگاه نخست در منطقه در افق ۱۴۰۴ هموار کنیم.
کد خبر : 24351

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی‌اصغر احمدی در جلسه شورای معاونان جمعیت هلال‌ احمر با اشاره به این که از مهر سال گذشته تاکنون نظام تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است، اظهار کرد: بر اساس قانون اساسنامه جمعیت هلال‌ احمر، همان‌گونه که بودجه از سوی شورای عالی برای تصویب به مجمع عمومی جمعیت ارائه می‌شود، سیاست‌های کلان و برنامه ششم توسعه جمعیت هم باید در مجمع عمومی تصویب شود.


وی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال‌احمر برای تدوین برنامه ششم توسعه باید از اصولی خاص پیروی کند، گفت: بر این اساس باید با مطالعه پنج برنامه‌ قبلی توسعه کشور (ابلاغی پس از انقلاب) و با رعایت سند چشم‌انداز که نقطه هدف اصلی است، افق و جایگاهی که قرار است به آن دست یابیم و احکام، تعاریف و چارچوب‌های لازم را تعریف، تنظیم و تدوین کنیم.


ضرورت تدوین برنامه ششم توسعه با نگاه کارشناسی به اقدامات گذشته


احمدی با تاکید بر این که هلال‌ احمر علاوه بر تدوین برنامه ششم توسعه باید به صورت مستقل برنامه توسعه خاص خود را تنظیم و در این زمینه به تعامل با سایر دستگاه‌ها، توجه خاصی داشته باشد، افزود: در این زمینه نیاز است تا هلال‌ احمر در تدوین برنامه ششم توسعه خود، نگاه کارشناسی به اقدامات گذشته خود داشته باشد و سوابقی را که با عنوان برنامه در این جمعیت موجود بوده را بررسی و از آن در تدوین برنامه خود استفاده کند.


وی با تاکید بر این که نحوه تنظیم و تدوین برنامه ششم توسعه جمعیت هلال‌ احمر باید بر اساس ابلاغیه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مبنی بر بومی‌سازی برنامه‌ها انجام شود، افزود: بر این اساس نخستین اقدام در تدوین برنامه، تهیه گزارش عملکرد سال‌های گذشته هلال‌احمر و بررسی نکاتی چون اقدامات انجام شده تا کنون، تبیین وضع موجود و پیش‌بینی وضع آینده است.


تاکید بر تحلیلی جامع از وضعیت گذشته، حال و آینده جمعیت در تهیه سند برنامه ششم توسعه


به گفته دبیرکل جمعیت هلال‌ احمر با این برنامه‌ریزی می‌توان بر اساس هدف‌گذاری، نقاط قوت و ضعف گذشته را بررسی و ارزیابی کرد و تحلیلی جامع از وضعیت موجود داشت؛ مبنی بر این که هلال‌ احمر در حال حاضر از چه ظرفیت‌هایی برخوردار بوده و برای رسیدن به این ظرفیت‌ها چه مشکلاتی پیش رو دارد.


وی افزود: برای یافتن راه‌حل‌های مناسب اجرای برنامه باید مشکلات احتمالی پیش‌رو از جمله مواردی که ممکن است به ارکان اصلی یا قانون جمعیت مرتبط باشد، اصلاح و مواردی را که نیاز به مصوبه دولت یا مجلس دارد، احصاء کرد.


تنظیم اهداف کلان هلال‌ احمر با توجه به فرمایشات مقام‌معظم رهبری


احمدی با تاکید بر ضرورت تدوین برنامه ششم خاص هلال‌ احمر و تدوین افق برنامه‌ها در ۱۴۰۴، اظهار کرد: در این زمینه با نگاه سند برنامه ششم کشور که جمعیت هلال‌ احمر، اهداف کلانی را از جمله رشد اقتصادی، میزان سرمایه‌گذاری، بهره‌وری و اشتغال مدنظر قرار داده است، در تدوین برنامه اهداف کلان هلال‌ احمر هم باید به این موارد توجه داشت و همچنین فرمایشات مقام معظم رهبری در سال گذشته مبنی بر جلب اعتماد و باور مردم و رعایت چابکی و آمادگی در انجام ماموریت‌ها را، افق راه و چشم‌انداز نهایی دانست.


تدوین سند آمایش سرزمین جمعیت استان‌ها برای برنامه ششم توسعه هلال‌ احمر


دبیرکل جمعیت هلال‌ احمر با استناد به این که در ماده ۳ قانون اساسنامه جمعیت هلال‌ احمر به اهداف کمی این جمعیت از جمله ارائه خدمات امدادی در حوادث داخل و خارج کشور، برنامه‌ریزی و آمادگی برای مقابله با حوادث و آموزش و … اشاره شده است، عنوان کرد: بر این اساس نگاه اصلی در تنظیم برنامه ششم توسعه هلال‌ احمر هم باید معطوف به ماده ۳ اساسنامه جمعیت هلال‌ احمر باشد و در این زمینه با تشکیل ستاد برنامه ششم، پایه‌ای را برای تدوین برنامه تعریف کرد تا همه استان‌ها بتوانند در این زمینه وارد کار شده و سند آمایش سرزمینی هر استان تدوین شود.


وی افزود: در این زمینه دفتر برنامه و بودجه باید سندی از آمایش سرزمینی هر استان تهیه کرده و به الگویی خاص دست‌ یابد و پس از اخذ نظرات، موضوع را در کمیته‌های مختلف بررسی کند.


بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، احمدی خاطر نشان کرد: به‌ منظور تدوین برنامه ششم توسعه جمعیت هلال‌ احمر باید در هر سازمان، معاونت‌های این جمعیت، کمیته‌ مستقل تدوین سند برنامه ششم، تشکیل شده و حتی در هر استان نیز این کمیته ایجاد و بررسی‌های لازم در تدوین سند برنامه در کمیته‌های تلفیق و ستاد برنامه انجام شود.


وی با تاکید بر این که نباید تدوین جایگاه هلال‌ احمر در برنامه ششم توسعه، با سطوح ملی در تعارض باشد، عنوان کرد: در این زمینه ضروری است تا فرآیند عملکردها از نظر تعداد و ساختار ستاد تنظیم برنامه و کمیته احصاء شده و تا پایان شهریور ابلاغیه‌ای در این مورد صادر شود تا با توجه به جدول مشخص و زمان‌بندی شده، نتایج به شورایعالی و سپس طرح در مجمع عمومی برای تصوب ارائه شود.


مدیرکل دفتر برنامه و بودجه جمعیت هلال‌ احمر هم در جلسه شورای معاونین این جمعیت، گفت: با عنایت به دستور دبیرکل جمعیت در زمینه احصای پنج برنامه‌ توسعه قبلی کشور، این کار انجام شد و در نامه‌ای برای روسای سازمان‌ها و معاونت‌ها ارسال خواهد شد.


علی‌اکبر پرواز، نیاز فوری جمعیت هلال‌ احمر را، همسو با تدوین برنامه ششم توسعه، تشکیل ستاد برنامه این جمعیت عنوان و اظهار کرد: هر چند ظرفیت‌های بسیاری برای کارشناسی برنامه در جمعیت وجود دارد، اما در این زمینه می‌توان از توان کارشناسی افراد بسیار مطمئن و با تجربه در خارج از جمعیت هم که اشراف کامل و جامع با جمعیت دارند، بهره برد.


وی با تاکید بر این‌ که امروزه، زبان سخن گفتن مدیران باید زبان برنامه باشد؛ تقویت ساختار و بدنه کارشناسی، ارتقای جایگاه دفتر برنامه و بودجه در ستاد و تقویت جایگاه مسئولان برنامه و بودجه استان‌ها را خواستار شد و این مهم را جزو اولویت‌های کاری دانست.


ارائه آموزش توجیهی و تربیت کارشناس تدوین سند برنامه ششم توسعه در زیرمجموعه‌های جمعیت


دبیرکل جمعیت هلال‌ احمر هم در این زمینه با اشاره به این که بهره‌وری از نیروهای کارشناسی برای تدوین سند برنامه توسعه ششم ضروری است، اذعان کرد: با این وجود باید با برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیهی و تعریف و تدوین سند برنامه، در هر معاونت، سازمان و حتی اداره‌کل یک کارشناس خبره به مسئله تدوین سند برنامه را تربیت کنیم.


وی با اشاره به این که هر سازمانی باید بداند از کجا آمده، کجا بوده و به کجا خواهد رفت، تصریح کرد: بر این اساس ضروری است تا خروجی عملکردهای گذشته را به‌ دست آورده و آنها را بروز و در سطح کلان بررسی کرد.


احمدی با تاکید بر ضرورت ترسیم فرآیند تدوین سند توسعه برنامه ششم توسعه، گفت: بر این اساس با توجه به تعامل با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و ستاد تدوین برنامه ششم توسعه، مقرر شده است تا اعضای پیشنهادی ستاد معرفی شوند؛ لذا در این زمینه باید فرآیند کمی و کیفی و ساختاری ستاد از سوی دفتر برنامه و بودجه جمعیت تعیین شود.


وی همچنین با اشاره به این که جلسات شورای معاونین جمعیت هلال‌ احمر باید خروجی‌های مناسبی داشته باشد، اظهار کرد: بازنگری محتوای جلسات شورای معاونین و پیگیری خروجی و نتایج کاربردی مصوبات این شورا ضروری است.


دبیرکل جمعیت هلال‌ احمر با اعلام این که با توجه به سیاست‌های رئیس جمعیت، استان قم به عنوان مقصد دوم سفر استانی شورای معاونین جمعیت هلال‌ احمر انتخاب شده است، عنوان کرد: بر این اساس علاوه بر تقدیر و تشکر از همکاران خود در استان‌ها، از طریق تعامل سازنده با استانداران، راه‌های تعامل بیشتری برای پیشبرد برنامه‌های جمعیت‌های استان‌ها باز خواهد شد و از سویی نقطه نظرات شورای معاونین در هر استان، مطرح و بازبینی تخصصی از حوزه‌های مختلف و در نهایت احصاء وضعیت موجود و تصمیم‌گیری نهایی برای عملکردها در حوزه‌های مختلف در هر استان صورت خواهد گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب