دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1396 - 12:51

شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران اعلام شد

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت به شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران اشاره کرد و افزود: سرطان سینه، روده بزرگ و معده در زنان و سرطان معده، مثانه، پروستات و روده بزرگ، شایع‌ترین سرطان در مردان ایرانى به شمار مى‌آید.
کد خبر : 241148

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر على قنبری مطلق، رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت در دومین کنگره بین المللى و دوازدهمین کنگره سالیانه کلینیکال آنکولوژى ایران با بیان اینکه سالیانه ٥٦ میلیون مرگ به دلیل بیمارى‌هاى غیرواگیر در جهان رخ مى‌دهد، گفت: اکنون ٤٠ درصد مرگ و میرها زیر ٧٠ سال به دلیل ابتلا به این بیمارى ها رخ مى‌دهد.
وى ادامه داد: مرگ میر و موارد ابتلا ناشى از سرطان در جهان رو به افزایش است و پیش بینى مى‌شود که در سال ٢٠٣٠ ، حدود ١٣ میلیون نفر جان خود را به دلیل سرطان از دست بدهند.
مطلق با اشاره به آمار مبتلایان به سرطان در ایران، گفت: در ایران شمار ابتلا به سرطان کمتر از متوسط جهانى است و در مردان ١٣٤ نفر در هر ١٠ هزار مورد و در زنان ١٦٥ در هر ١٠ هزار مورد است که شیوع ابتلا به سرطان در جهان در مردان ٢٠٥ و زنان ١٦٥ است.


رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت به شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران اشاره کرد و افزود: سرطان سینه، روده بزرگ و معده در زنان و سرطان معده، مثانه، پروستات و روده بزرگ، شایع‌ترین سرطان در مردان ایرانى به شمار مى‌آید.


مطلق‌ مهم‌ترین‌ دلیل افزایش ابتلا به سرطان‌ در ایران را امید به زندگی دانست و گفت: افزایش امید به زندگی در ایران‌ به 74 سال رسیده و بالاتر‌ از متوسط‌ جهانی یعنی 71 سال است.


وی ادامه‌ داد‌: تغییر سبک زندگی نیز‌ از مهم‌رین‌ علل‌ ابتلا به سرطان‌ در ایران محسوب‌ می‌شود 90 درصد مردم ایران میوه‌ و سبزیجات‌ کافی مصرف‌ نمی‌کنند تنها 40 درصد‌ مردم‌ فعالیت فیزیکی‌ دارند‌ و 50 درصد جمعیت‌ کشور از اضافه وزن رنج‌ می‌برند‌.


رئیس‌ اداره سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه‌ افزون بر‌ امید به زندگی و سبک‌ زندگی نادرست‌ و عوامل محیطی نیز در بروز سرطان نقش دارند عنوان کرد: عوامل محیطی‌ مانند مصرف‌ سوخت‌های فسیلی به منظور تأمین انرژی‌ بالاتر‌ از متوسط‌ جهانی‌ و نسبت بالای گاز دی‌اکسید کربن و ذرات‌ معلق‌ در هوای ایران به نسبت متوسط‌ جهانی‌ از عوامل محیطی‌ علل‌ بروز سرطان‌ محسوب‌ می‌شود.


مطلق‌ تصریح کرد: در سال 2010 بیش از یک میلیارد دلار یا 2 درصد تولید ناخالص‌ جهانی‌ به طور مستقیم صرف سرطان شده است و 3 میلیارد دلار‌ هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم‌ سرطان‌ برآورد شده است که عدد قابل توجهی محسوب شده و میزان آن هر سال رو به افزایش است‌.


وی عنوان کرد: میزان بقای 5 ساله پس از ابتلا به سرطان سینه و درمان آن در ایران 71 درصد‌ و در سرطان روده بزرگ 41 درصد است که این میزان در آمریکا‌ به ترتیب‌ 89 و 65 درصد‌ برآورد شده است‌.


مطلق‌ ادامه داد: به منظور پیشگیری و کاهش ابتلا به سرطان در کشور نیاز به سامانه ثبت‌ سرطان، تامین و مدیریت منابع مالی و انسانی و توسعه زیرساخت‌ها داریم و بدون این موارد کنترل سرطان امکان‌پذیر نیست.


رئیس‌ اداره سرطان وزارت بهداشت با اشاره به برنامه سازمان بهداشت جهانی به منظور کاهش مرگ‌و‌میر ناشی از بیماری‌های واگیر‌ مانند سرطان اشاره کرد و گفت: تا سال 2025 مرگ‌ و میر‌ ناشی از بیماری‌های غیرواگیر‌ در افراد زیر 70 سال‌ به 30 درصد‌ می‌رسد اما بر اساس برآوردها‌ی انجام شده در افزایش ابتلا به سرطان مرگ و میر ناشی از این بیماری در سال 2025 به 40 درصد افزایش پیدا می‌کند و از بیماری‌های قلبی پیشی می‌گیرد.
مطلق‌ عنوان کرد: باید به پیشگیری از ابتلا به سرطان و افزایش آگاهی‌سازی مردم نسبت به این بیماری توجه شود تا بتوانیم سرطان را کنترل کنیم در این زمینه بسته‌های خودمراقبتی‌، تربیت‌ سفیر‌ان سلامت،‌ برگزاری کمپین‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی‌ در اداره سرطان وزارت بهداشت انجام شد تا با آگاهی‌بخشی جامعه پیشگیری از این بیماری ارتقاء پیدا کند.


وی توسعه همکاری‌های بین بخشی را از الزامات پیشگیری از افزایش موارد جدید سرطان‌ معرفی‌ کرد و گفت: وقتی‌ از آلودگی‌ هوا‌ و سبک‌ زندگی نادرست‌ حرف‌ می‌زنیم‌، رفع این موارد بدون همکاری‌های بین بخشی‌ محقق نمی‌شود زیرا بخش اعظمی‌ از موارد آن به دولت برمی‌گردد البته مردم نیز نقش مهمی در این زمینه دارند.


وی افزود: در سبک‌ زندگی درست در دسترس‌ بودن‌ میوه‌ سبزی و کاهش‌ عوامل محیطی مانند آلودگی هوا‌ از وظایف‌ دولت است و استانداردسازی‌ خودروها‌ به دولت برمی‌گردد درست است که وزارت بهداشت متولی سلامت است اما بسیاری از ارگان‌ها در آلودگی هوا نقش دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب