دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1396 - 12:13
رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد:

کمک صندوق رفاه به بخش خصوصی برای ساخت خوابگاه/ شورای گسترش مجوز جدید دانشگاهی صادر نکند

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تاکید کرد: امکان‌ کمک صندوق رفاه به بخش خصوصی برای ساخت خوابگاه‌های جدید در بودجه ۹۷ برای فراهم شده است.
کد خبر : 241115

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در مراسم افتتاح پروژه‌های دانشجویی دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: در سال ۱۳۱۳ دانشگاه تهران تاسیس شد و تا سال ۱۳۵۳ یعنی طی چهل سال تنها ۲۷ دانشگاه در کشور تاسیس شد. اما از سال ۱۳۵۳ تا سال ۱۳۸۴ طی ۳۰ سال ۳۸ دانشگاه دیگر نیز در کشور تاسیس و راه اندازی شده است.


وی افزود: در سال ۸۴ حدود ۶۵ دانشگاه داشتیم که طی هشت سال ۵۰ دانشگاه جدید به دانشگاه های کشور اضافه شد و جمعیت ۲ میلیون و ۳۸۹ نفری دانشجویی کشور به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.


رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: در سال ۸۴، ۹۱۸ واحد آموزشی در کشور وجود داشت که این رقم در سال ۹۲ به ۲ هزار و ۸۰۰ واحد دانشگاهی رسید.


صدیقی ادامه داد: افزایش کمی دانشگاه‌های کشور طی سال‌های گذشته موجب شد تا امکانات لازم به دانشگاه‌های کشور افزوده نشود، چرا که وقتی تعداد واحدهای آموزشی در کشور افزایش می‌یابد، از سهم واحدها کم شده و به دیگر دانشگاه‌ها افزوده می‌شود.


رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در برنامه پنجم توسعه ساخت خوابگاه از منابع دولتی نیز متوقف شد و بر این اساس با مشکل جدی در حوزه خدمات دانشجویی مواجه شدیم.


وی گفت: طی چهار سال گذشته با توقف رویه توسعه کمی در آموزش عالی کشور، فضایی فراهم شد تا بتوانیم در حوزه خدمات دانشجویی فعالیت کنیم.


رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه اکنون نیز در حوزه خدمات دانشجویی با شرایط مطلوب فاصله داریم، گفت: اما در سال‌های گذشته در این زمینه به دستاوردهای خوبی رسیده‌ایم.


در چهار سال اخیر دانشگاه امیرکبیر همت جدی در بحث افزایش خدمات دانشجویی در کنار توسعه علمی، تحقیقاتی و پژوهشی داشته است در طول این مدت هم شاهد افزایش سرانه خوابگاه‌ها، تغذیه و تربیت بدنی بودیم و هم چنین خدمات رسانی در بخش دانشجویی در این دانشگاه بهبود پیدا کرده است.


وی ادامه داد: استفاده از فناوری اطلاعات برای ارتباط با دانشجویان یکی از موثرترین راهکاری است که می‌تواند هم ارتباط دانشجو با مسئولان دانشگاه را افزایش دهد و مانع رسیدن برخی اطلاعات غلط به دانشجویان شود.


سرانه ورزشی باید به یک و نیم متر مربع برای هر دانشجو برسد


صدیقی افزود: به علت گسترش بی رویه واحدهای دانشجویی و دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر خدمات رسانی در بخش رفاهی در دانشگاه‌ها کاهش پیدا کرده است وقتی واحد‌ها بدون تدبیر امکانات افزایش پیدا می‌کنند از سهم بودجه دانشگاه‌های اصلی کاسته می‌شود و به بقیه واحد‌ها تخصیص داده می‌شود. همین کمبودهای جدی باعث شده که در ۴ سال اخیر این رویه توقف پیدا کند و بتوانیم مشکلات را کاهش دهیم.


رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم گفت: با تلاش‌هایی که صورت گرفته فضای خوابگاهی رشد پیدا کرد و سایر فضاهای دانشگاهی نیز تجهیز بهتری شد، اما باید تلاش بیشتری شود تا خدمات بیشتری به دانشجویان ارائه شود برای رسیدن به فضا و شرایط مطلوب فاصله داریم و نیاز است اهتمام بیشتری به این حوزه داشته باشیم.


وی با اشاره به بودجه ۹۷ افزود: امکان‌هایی در بودجه ۹۷ برای ساخت خوابگاه فراهم کردند که صندوق رفاه می‌تواند به بخش خصوصی کمک کند خوابگاه‌های جدید ساخته شوند.


صدیقی با اشاره به سرانه ورزشی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه امیرکبیر در این بخش تلاش خوبی داشته، اما سرانه ورزشی باید به یک و نیم متر مربع برای هر دانشجو برسد، اما در این زمینه هنوز موفق نبوده است.


رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با توصیه به شورای گسترش وزارت علوم گفت: تاکید ما این است که شورای گسترش مجوز واحدهای جدید دانشگاهی را بدون توجه به فضای خدمات دانشجویی صادر نکند و نسبت به این مساله جدیت داشته باشد.


وی درباره ایجاد رستوران‌های مختلف در دانشگاه‌ها نیز گفت: در برخی دانشگاه رستوران‌ها ایجاد شده و استقبال خوبی توسط دانشجویان صورت گرفته که ۳۵ درصد دانشجویان به این سمت گرایش پیدا کردند و باید این مساله در سایر دانشگاه‌ها نیز دنبال شود و خدمات بیشتری به دانشجویان ارائه شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب