دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1396 - 11:24
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد:

پرداخت مطالبات پزشکان تا یک ماه آینده/ کمبود پرستار نداریم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران با اشاره به ثبت اطلاعات هویتی بیش از 63 درصد از افراد تحت پوشش این دانشگاه در سامانه سیب گفت: مطالبات پرسنل بیمارستانی از چند هفته پیش آغاز شده و به مرور زمان متناسب با پرداخت از سوی بیمه‌ها پرداخت می‌شود.
کد خبر : 237285

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، مسعود ناصری‌پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران در نخستین نشست خبری با خبرنگاران به خدمات بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در طی دولت یازدهم بیش از 200 تخت ویژه ICU،CCU و NICU ایجاد شد همچنین بستر دسترسی مردم به متخصص مقیم را در 15 مرکز تحت پوشش این مجموعه فراهم کردیم و 11 کلینیک ویژه به منظور ارائه خدمات بیشتر به بیماران تحت پوشش راه‌اندازی شد. همچنین ترویج زایمان طبیعی، افتتاح بیمارستان 120 تختخوابی امام حسین در بهارستان و راه‌اندازی مراکز شیمی درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان در مراکز درمانی تحت پوشش این دانشگاه از دیگر اقدامات صورت گرفته در طرح تحول سلامت بود.


وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران با حدود هزارو 800 نیروی انسانی تخصصی در دوره پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی به 5 میلیون و 200 هزار نفر از افراد تحت پوشش این مرکز خدمات بهداشتی درمانی ارائه کرد و همچنین اطلاعات حدود 63 درصد از جمعیت تحت پوشش در سامانه سیب وارد شد و در این مدت 34 میلیون خدمت به بیماران از سوی مراکز درمانی این مجموعه ارائه شد.


وی همچنین به موضوع کمبود نیروها و مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: کمبود پرستار در مراکز درمانی به دو دسته تقسیم می‌شود زیرا در برخی از مناطق مجوز جذب به این دانشگاه ارائه نشده و همچنین در برخی مناطق افراد داوطلب و متقاضی برای جذب به تعداد کافی وجود ندارد به طوری که در برخی مراکز مجوز جذب پرستار داریم اما داوطلبی برای فعالیت در این عرصه وجود ندارد. بنابراین اگر در رده پرستاری افرادی مایل به همکاری باشند دانشگاه علوم پزشکی ایران آمادگی جذب و به کارگیری آنها را دارد.


وی افزود: شاخص‌های پرستاری در ایران بالاتر از میانگین جهانی است و در سطح مراکز آموزشی درمانی شهر تهران کمبود خاصی در زمینه پرستار نداریم.


وی همچنین در مورد مطالبات پزشکان نیز گفت:‌ مختصری از پرداخت‌های پزشکان از بهمن و اسفند 95 باقی مانده که ظرف یک ماه آینده پرداخت می‌کنیم.


همچنین وی با اشاره به تاخیر کارانه‌های یادآور شد:‌ مطالبات مربوط به سال 95 در زمینه پرسنل را انجام دادیم و از امروز نیز پرداخت مطالبات پرسنل از فروردین 96 را آغاز می‌کنیم.


ناصری‌پور همچنین به مطالبات بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه از بیمه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در هزینه درآمدها است زیرا مطالبات بسیاری از بیمه‌ها داریم و تاخیر در پرداخت آنها موجب شده نتوانیم پرداختی مناسب و به موقعی به پرسنل داشته باشیم. البته با قول‌های رئیس جمهور از چند هفته پیش پرداخت بیمه‌ها به بیمارستان‌ها آغاز شده و متناسب با پرداخت از سوی بیمه‌ها معوقات خود را پرداخت می‌کنیم.


نظارت مقاوم‌سازی بر بیمارستان‌های در حال ساخت


رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه چه برنامه‌ای برای مقاوم‌سازی و ایجاد بیمارستان‌های ایمنی در برابر زلزله در دست اجرا دارید، اظهار کرد: وزارت بهداشت و دفتر فنی وزارتخانه پیگیر این موضوع هستند و مقرر شده بازنگری‌هایی در این زمینه صورت گیرد تا همه پروژه‌های در حال ساخت ما توسط دفاتر فنی دانشگاه‌های علوم پزشکی تحت نظارت قرار بگیرند البته بخشی از بیمارستان‌ها از سوی وزارت مسکن و شهرسازی ساخته و به وزارت بهداشت تحویل داده می‌شود مانند پروژه بیمارستان ملارد، قدس و امام حسین که مراحل نظارت بر ساخت آن از سوی وزارت مسکن صورت گرفت.


وی افزود: همچنین وزارت بهداشت و استانداری تهران در این زمینه رایزنی‌هایی را صورت داده‌اند اما از دفتر فنی وزارت بهداشت درخواست داریم بررسی کارشناسی پروژه‌های بیمارستانی در حال ساخت را به ما واگذار کنند تا نظارت بهتر و بیشتری بر این موضوع داشته باشیم البته این موضوع نیازمند تامین اعتبارات مورد نیاز در بازه زمانی مشخص است.


وی همچنین در مورد ایمنی بیمارستان‌های تهران در زمان وقوع زلزله نیز گفت: در طرح تحول سلامت در دولت یازدهم بازسازی و نوسازی بخش‌های بیمارستانی و مراکز درمانی صورت گرفت و حتی تفاهم‌نامه‌هایی با سازندگان مطرح بیمارستانی آغاز شد که از تجربیات کشورهای مختلف و توانمند در عرصه بیمارستان‌سازی مانند کشورهای چین، کره و انگلیس بهره‌مند شویم.


ناصری‌پور یادآور شد: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد قراردادهای ساخت و سازهای جدید بیمارستان‌های مقاوم در برابر زلزله باشیم که البته شهردار تهران نیز قول‌های مساعدی در این زمینه به ما داده است. اما باید توجه داشته باشیم که ساخت پروژه‌های بیمارستانی از عهده وزارت بهداشت به تنهایی خارج است زیرا بودجه‌های عمرانی قابل توجهی می‌طلبد.


هیچ تضمینی برای مقاومت بیمارستان‌ها در مقابل زلزله وجود ندارد


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره میزان مقاومت بیمارستان‌های تهران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران در برابر زلزله گفت: هیچ تضمینی در این‌باره وجود ندارد زیرا طول عمر بیمارستان‌های تهران بسیار بالا است و ساختار قدیمی دارد و علی‌رغم نوسازی و بهسازی بیمارستان‌ها در طرح تحول سلامت هنوز هم نمی‌توان با اطمینان در این مورد اعلام نظر کرد.
ناصری پور از راه اندازی مجموعه «مدد» در راستای ارائه خدمات بهتر به بیماران خبر داد و گفت: در قالب مجموعه «مدد» بیش از ۱۸ داروخانه تحت پوشش این دانشگاه، مسئولیت تأمین داروها و تأمین تجهیزات پزشکی بیماران در بیمارستان‌ها را بر عهده دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به سوالی مبنی براینکه گفته می‌شود در ماه‌های اخیر به دلیل کمبود نقدینگی بیمارستان‌ها که باعث شده شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی با این مراکز همکاری نکنند، افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ گزارشی از ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه برای تأمین دارو و تجهیزات پزشکی نداشته‌ایم که این امر نیز به همت معاونت غذا و داروی این دانشگاه و راه‌اندازی مجموعه مدد فراهم شده است.
وی همچنین در مورد رایگان شدن ارائه خدمات رایگان به بیماران در بیمارستان‌های دانشگاهی که از سوی یکی از اساتید پزشکی اعلام شده بود، گفت: براساس قانون باید به همه آحاد جامعه خدمت رسانی کنیم اما تجربیات اکثر کشورهای دنیا نشان داده است که ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به صورت رایگان منجر به حضور بی مورد و غیرضروری مردم به مراکز درمانی می‌شود.
ناصری پور یادآور شد: همچنین مشخص شده که ارائه خدمات رایگان به مرور زمان باعث کاهش کیفیت خدمات به بیماران می‌شود و حتی بخش عمده‌ای از سرانه بهداشتی درمانی به ارائه خدمات غیرضروری اختصاص می‌یابد، متاسفانه هم اکنون نیز یک فرد پس از ابتلا به یک سرماخوردگی ساده می‌تواند با استفاده از دفترچه بیمه به چند متخصص و فوق تخصص مراجعه کندذ که این موضوع به ساختارهای سلامت آسیب می‌زند.


ادامه دارد.......


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب