350هزار نفر در کشور به بیماری سرطان مبتلا هستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، سید محمدهادی ایازی در مراسم افتتاحیه سومین سمپوزیوم بینالمللی سرطان در مشهد اظهار کرد: در کشور نزدیک به 350 هزار بیمار مبتلا به سرطان داریم و سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور است.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت ادامه داد: برای پیشگیری از بیماریها و مرگ، راهی جز اجتماعی کردن حوزه سلامت نداریم و اولین اقدام افزایش سواد سلامت جامعه است.
ایازی با بیان اینکه باید در کل کشور و در سطح محلات، کانونهای سلامت ایجاد کنیم تا آگاهیهای جامعه افزایش یابد، افزود: خوشبختانه این کار در سه استان کشور بهصورت پایلوت اجرایی شده است و راهاندازی دیگر پایگاهها در دستور کار شورای سلامت کشور قرار گرفته است.
وی توسعه سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت را از دیگر اقدامات برای کنترل و پیشگیری از بیماریها و مرگ و میر عنوان کرد و گفت: هماکنون 620 مرکز فعال داریم که 72 مرکز با موضوع سرطان فعالیت میکنند.
ایازی با اشاره به ضرورت مشارکت در توسعه زیرساختهای حوزه سلامت گفت: هماکنون 877 مرکز فعال در این رابطه در سطح کشور فعالیت میکنند که 50 مرکز آن در خراسان رضوی است.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید از ظرفیتهای مجموعههای مختلف در حوزه سلامت بهخوبی استفاده شود و مشارکتهای بین بخشی افزایش یابد، تصریح کرد: تحقق این مهم مستلزم آن است که تمامی دستگاهها نقش و وظیفه خود را بهخوبی ایفا کنند تا کمبودها و نقیصههای موجود برطرف شود.
وی تاکید کرد: در شهر اهواز بهدلیل شرایط نامساعد آب و هوایی در یک روز 17 هزار نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند و اگر مجموعههای مرتبطی همچون محیط زیست به درستی وظیفه خود را انجام دهند، این نگرانیها در حوزه سلامت کاهش مییابد.
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه با دستور رئیس جمهور جلسات سالانه مجمع ملی سلامت از سال گذشته آغاز شده است، بیان کرد: استانداران به عنوان نماینده عالی دولت در این مجمع حضور پیدا میکنند و مصوبات آن را در سطح استان و شهرستانهای خود در قالب برنامههای مجمع استانی و شهرستانی سلامت پیگیری می کنند.
ایازی گفت: رئیس جمهور در حوزه سلامت بر دو موضوع پیشگیری و آموزش تاکید ویژهای داشت، موضوعی که در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت دوازدهم قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بیشترین سرطان در گروه سنی کودکان، سرطان خون و سپس پوست بوده و خوشبختانه شانس درمان آنها بالا است، گفت: امیدواریم با آموزشهای لازم میزان فعلی مرگ و میر کودکان سرطانی را کاهش دهیم؛ اگر مادران باردار در معرض دود قرار دارند جنین دچار بیماری میشود و پدران و مادران مبتلا به سرطان هم قبل از هرگونه اقدامی در جهت فرزندآوری، باید مشکل بیماری خود را حل کنند.
سومین سمپوزیوم بین المللی نسترن تا تاریخ 10 آذر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزای است.
انتهای پیام/