دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1396 - 15:00

ایمپلنت شنوایی جدید صدا را با لیزر به گوش شما می‌فرستد

دانشمندان یک دستگاه ایمپلنت جدید ساخته‌اند که از پالس‌های نوری برای تحریک اعصاب شنوایی استفاده می‌کند.
کد خبر : 235960

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا به نقل از NewsScientist، ایمپلنت‌های سنتی مبتنی بر یک سری الکترود کار می‌کنند که مستقیما در کنار غشای گوش داخلی قرار می‌گیرد و با استفاده از سیگنال‌های الکتریکی اعصاب شنوایی را تحریک می‌کند. کاشت این ایمپلنت‌ها می‌تواند منجر به آسیب‌های بیشتر شنوایی شود، همچنین جریان الکتریکی نیز می‌تواند به آسانی در سراسر بافت عصبی پخش شود و سلول‌های اطراف را تحریک کند(این امر باعث می‌شود بیمار آنها را به صورت صدا بشوند).


ایمپلنت جدید در مرکز الکترونیک و میکروتکنولوژی در سوئیس و با استفاده از تکنولوژی اثر «optoacoustic» ساخته شده است. در این تکنولوژی سلول‌ها با استفاده از پالس‌های مادون قرمز تحریک می‌شود اما دانشمندان مطمئن نیستند که این اتفاق چگونه رخ می‌دهد.


یک نظریه بیان می‌کند که این موضوع به این دلیل رخ می‌دهد که پالس‌های نور به سرعت سلول‌های عصبی را تحریک می‌کند و باعث دپولاریزاسیون می‌شود و بدین ترتیب پدیده اتفاق می‌افتد. یک نظریه دیگر بیان می‌کند که پالس‌های لیزری به سرعت مولکول‌های آب موجود در گوش داخلی را گرم می‌کند. این امر باعث می‌شود که امواج شوک کوچک، موها و پرزهای داخلی گوش را بلرزاند(به همان روشی که صدا موها و پرزها را می‌لرزاند).


حالا نیکول کالویت و همکارانش شواهدی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد نظریه دوم درست است؛ سیستم آنها روی خوکچه‌های هندی که اعصاب شنوایی سالم داشتند اما مویچه‌های سلولی خود را از دست داده بودند، کار نمی‌کرد.


به گفته کالویت، آنها سعی کردند با تقویت اثر optoacoustic نسل جدیدی از ایمپلنت‌های شنوایی حلزونی توسعه دهند.


این دستگاه به عنوان بخشی از پروژه چهار میلیون دلاری «ایمپلنت‌های فعال برای شنیدن صدای طبیعت» ساخته شده است.


گروه تحقیقاتی قصد دارد سیستم کارآمدتری بسازد تا باتری‌ها بیشتر عمر کنند. قرار است به جای جایگزین کردن ایمپلنت‌های حلزونی کنونی، این دو تکنولوژی با هم ترکیب شوند تا سیستمی به بیمار ارائه شود که انعطاف‌پذیرتر است و بتواند نیازهای آنها را برطرف کند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب