دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1394 - 13:49
معاون پردازش و دفع سازمان پسماند:

نردبان تعامل مدیریت پسماند و بخش خصوصی زمین پاک را به آسمان آبی متصل می‌کند

معاون پردازش و دفع سازمان پسماند، گفت: تلاش و کوشش شبانه‌روزی کارشناسان سازمان مدیریت پسماند در راستای سلامت و رفاه شهروندی و حفاظت از محیط‌زیست در سطح شهر مشهود بوده و این پاکیزگی نیز انعکاسی از انسجام حلقه‌های مدیریت پسماند در تمامی فرایندها از تولید تا دفن نهایی است.
کد خبر : 23417

به گزارش گروه اجتماعی آنا، محمدرضا عظیمیان با تأکید بر اهمیت همکاری شهروندان در گروه‌های سنی و جایگاه‌های مختلف اجتماعی در پیشبرد اهداف مدیریت شهری تاکید کرد: مقصد نهایی پسماندهای خانگی شهروندان مجتمع پردازش و دفع آرادکوه است که پسماندها پس از ورود به این مجتمع و توزین، وارد خطوط پردازش‌شده و حدود 50 درصد آن به کمپوست (بهبود دهنده خاک) تبدیل می‌شود و حدود 45 درصد آن جهت کاربرد در کارخانه ریجکت‌سوز ذخیره می‌شود و 5 درصد باقی مانده نیز جهت تولید محصولات جدید به کارخانه‌های صنعتی ارسال می‌شود.


واگذاری کل سیستم پردازش و دفع پسماند به بخش خصوصی


معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند، با اشاره به واگذاری کل سیستم پردازش و دفع پسماند از ورود پسماندهای شهری به آرادکوه تا تولید کمپوست و استحصال انرژی به بخش خصوصی اظهار کرد: راهبری کارخانه‌های پردازش، سایت تخمیر، کارخانه ریجکت‌سوز، تصفیه شیرابه پسماند و...، را بخش خصوصی بر عهده گرفته و البته نظارت،کنترل و برنامه‌ریزی آن بر عهده سازمان مدیریت پسماند است.


وی در ادامه تسریع در پیشبرد اقدامات و رسیدن به اهداف زیست‌محیطی را از جمله فواید اینگونه قراردادها اعلام کرد و افزود: پیمانکاران بخش خصوصی در قالب قراردادهای BOT عهده‌دار تکمیل و اجرای پروژه‌هایی از قبیل راه‌اندازی و راهبری سایت تخمیر و تولید کمپوست در یک بازه زمانی مشخص می‌شوند.


عظیمیان تصریح کرد: کسب درآمد برای پیمانکار و برگشت مبلغ پرداختی از طریق بازده مطلوب پروژه، بخشی از فواید این قرارداد بوده که بخش خصوصی را به پیشرفت سریع‌تر پروژه تشویق کرده و از این طریق ما از زمین پاک نظاره‌گر آسمان آبی خواهیم بود.


افزایش ظرفیت کارخانه‌های تولید کمپوست به روزانه 1700 تن


وی ضمن ابراز خشنودی از نتایج رضایت‌بخش همکاری بخش خصوصی با سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: افزایش ظرفیت کارخانه‌های تولید کمپوست از روزانه 250 تن در سال 87، به روزانه 1700 تن در سال 93 از نمونه‌های بارز تعامل بخش خصوصی با این سازمان بوده که منجر به فروش سالیانه کمپوست از 2000 تن در سال 87به 80000 تن در سال 93 شده است.


معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران همچنین انجام فعالیت‌های بسیار مهم و در عین‌حال آسان همچون اصلاح الگوی مصرف، تفکیک پسماند در مبدا و پیشگیری از ایجاد شیرابه با آبگیری پسماندهای تولیدی را از مهم‌ترین اقدامات مربوط به مدیریت پسماند قبل از ورود به مقصد نهایی عنوان کرد که در عین سهولت آن، سبب بازدهی بیشتر فرایندهای جاری در مجتمع پردازش و دفع آرادکوه خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب