تلفات حداقلی با آجر ضد زلزله
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، سال 93 یک مخترع اهل شهرستان آمل آجری تولید که در برابر زلزله مقاوم بود و مصاحبه این مخترع مازندرانی در سایتها به عنوان آجر ضد زلزله در دسترس کاربران قرار دارد.
این اختراع با وجود پیگیریهای زیادی از طرف مجری طرح چندان مورد توجه قرار نگرفته و پرونده تولید آجر ضد زلزله در حال خاک خوردن است.
مهدی رنجبر، مخترع مازندرانی، ابتدا از انگیزه کارش میگوید: «ایران یکی از کشورهای زلزلهخیز جهان است، به همین دلیل علاقه داشتم به کشورم در این زمینه کمک کنم».
وی ادامه داد: «مشاهده وضعیت خانههای که در کردستان وجود داشت به نگرانیهای من اضافه میکرد. تلاش کردم که تولید مصالحی را در دستور کار خویش قرار دهم که در همه موقعیتهای جغرافیایی مورد استفاده قرار گیرد و با تحقیقات انجام شده در سال 70 طراحی اجرای تولید این آجر در برنامه کاری قرار گرفت و پس از این به دلیل معلولیت فرزندم و صرف وقت برای درمانش همه هستی من بر باد رفت و این طرح بلااستفاده رها شده است».
این مخترع مازندرانی افزود: «پس از زلزله بم موضوع تولید آجر ضد زلزله را با دولت وقت در میان گذاشتم که پاسخی دریافت نکردم، کما این که بنده بحث تولید آجر ضد زلزله را را دولت هاشمی هم مطرح کرده بودم. در دولت نهم و دهم با پیگیری انجام شده زمینه دیدار بنده با احمدی نژاد فراهم شده بود و ایشان قول همکاری در این زمینه را داده بودند و پس از اتمام طرح تحقیقاتی و عملیاتی دوره ریاست جمهوری ایشان به اتمام رسید و طرح آجر ضد زلزله در اواخر دولت دهم به اتمام رسید».
رنجبر میگوید: «تلاشهای ما در دولت دوازدهم به نتیجه نرسید حتی نامهها و پیگیریهای ما در استان مازندران در سطح مقامات استانی و ملی به نتیجه مطلوبی نرسیده است».
این مخترع مازندرانی درباره نوع آجری که تولید کرده است، افزود: «آجرها از نظر شکلی با موارد مشابه در حال استفاده متفاوت است، این آجرها به صورت افقی و عمودی به همدیگر چفت و بست میشود».
وی در پاسخ به این سوال که آیا نمونه آزمایشگاهی در این زمینه درست کردهاید، گفت: «در حد آزمایشگاهی انجام شده و جواب مثبت گرفتیم به دلیل عدم حمایتها نتوانستیم در تولید انبوه وارد شویم».
رنجبر افزود: «دستگاههای که خریداری کردیم حدود 50 میلیون تومان بود که نتوانستیم مورد استفاده قرار دهیم و تغییر کاربری برای دستگاه دادیم. با همکاری یکی از کارخانههای تولید آجر نمونه مورد نیاز آزمایشگاهی را تولید کرده و پس از تایید ثبت اختراع انجام شده است».
این مخترع مازندرانی اضافه کرد: «نمونه تولید شده در آزمایشگاه مسکن و شهرسازی به تایید رسیده و حدود هفت ماه برای دریافت تائیدیه زمان بردیم».
وی در پاسخ به این سوال که آیا به لحاظ فنی از ایده شما ایراد گرفتند، گفت: «نه، گواهی مورد نظر را دریافت کردم، ولی سنگ اندازیها برای اجرای طرح همچنان ادامه دارد».
رنجبر ادامه داد: «با اجرای این طرح و استفاده از آجرهای ضد زلزله میزان هزینه تمام شده در ساختمان به شدت کاهش یافته، ضریب ایمنی به شدت افزایش میکند».
وی جنس آجرهای ضد زلزله را 30 درصد خاک رس و افزودنیهای دیگر عنوان کرد و گفت: «ملات به صورت نازک کاری مورد استفاده قرار گرفته است و نیاز به استفاده چندانی از شن و ماسه نداریم».
این مخترع مازندرانی مزایای این آجر را حذف داربست، شن و سیمان، افزایش سرعت ساخت ساز، رعایت مباحث عایق گرما، سرما و صدا عنوان کرد و افزود: «با حمایت از جانب دولت میزان هزینه تمام شده برای ساخت و ساز در کشور به شدت کاهش پیدا میکند».
وی میزان سرمایه اولیه برای اجرای این طرح را حدود دو میلیون تومان عنوان کرد و گفت: «برای تولید انبوه باید همه آجرهای مورد نیاز تولید شود تا زنجیره کاملی از تولید در اختیار داشته باشیم».
رنجبر با اعلام اینکه نمونه کار تولید شده در خارج از کشور مورد حمایت قرار گرفت،گفت: «بنده از اینکه سرمایهگذاری خارجی را نپذیرفتم پیشیمان هستم».
وی با اعلام به لحاظ فنی نتوانستند ایرادی به اجرای طرح داشته باشند، افزود: «تنها دغدغه آنها مبحث عدم تامین سرمایه در گردش است».
این مخترع در پاسخ به این سوال که آیا موضوع را با سازمان نظام مهندسی در میان گذاشتید، بیان کرد: «آنها علاقهای چندانی به پیشرفت کاری در این حوزه ندارند».
وی اضافه کرد: «نکته جالب اینجاست که برخی از داخل مجموعه نظام مهندسی به جای کمک به اجرای طرح به من اعلام میکنند شما در داخل کشور مورد حمایت قرار نمیگیرد، طرح شما در خارج از کشور خریدار دارد».
رنجبر در ارتباط با پیگیریهای انجام شده در استان مازندران، گفت: «جواز تاسیس اجرای این کار را در استان دریافت کردم».
وی از مسئولان استانی و ملی درخواست کرد که از تولیدکنندگان و نخبگان حمایت کنند، افزود: «موضوع را از طریق پارک علم و فناوری استان پیگیری کردم ولی به نتیجه نرسیدم».
وی در پایان گفت: «طرح در پارک علم و فناوری ارائه شد ولی هنوز پاسخ مناسبی برای حمایت ارائه نشده است. در نمونه آزمایشگاهی که ساختیم با وجود تلاشهای زیادی سازه تخریب نشد».
منبع: خبرگزاری علم و فناوری
انتهای پیام/