تاریکترین ماده جهان به المپیک میرود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurism، در المپیک زمستانی 2018 در کره جنوبی، تماشاگران به تاریکترین فضا یا «فرسایش فضا» خیره خواهند شد. اسیف خان، یک هنرمند انگلیسی، با استفاده از وانتابلک یک نمایش بینظیر خلق خواهد کرد. وانتابلک که به عنوان تاریکترین ماده جهان شناخته میشود، چنان سیاه است که چشم انسان در پردازش آن مشکل دارد.
نمایشگاه اسیف خان به همه شرکتکنندگان المپیک و تماشاگران آن اجازه میدهد تا ویژگیهای منحصر بهفرد وانتابلک را از نزدیک تجربه کنند. خان در حال ساخت ساختمانی در پارک المپیک برای تماشاگران است. این سازه چهار دیوار منحنی دارد اما از فاصله دور مانند یک ساختمان دوبعدی، مانند شکافی در اعماق فضا، دیده میشود.
روی این ساختمان چراغهای کوچک قرارخواهد گرفت که جلوهای مانند ستارهها را دارد. خلق این توهم به این دلیل امکانپذیر است که وانتابلک یک رنگ نیست؛ در واقع نوعی ماده است که عدم وجود رنگ را شبیهسازی میکند.
اشیای پوشانده شده در وانتابلک چنان سیاه دیده میشوند که نزدیکترین نمونه بصری از سیاهچالههای فضایی به شمار میروند. وانتابلک 99/96 درصد از نور تابیده شده به سطح خود را جذب میکند.
وانتابلک سه سال پیش توسط کمپانی «نانوسیستم» ساخته شد. این ماده مجهز به نانولولههای کربنی است که تقریبا تمام نور تابیده شده به سطح آن را جذب میکند. این ویژگی خاص باعث شده است که تاریکترین ماده دنیا یکی از موضوعات مورد علاقه دانشمندان، مهندسان هوافضا، معماران و هنرمندان شود. وانتابلک در سیمکشی میکروتراشهها و صفحات لمسی نیز کاربرد دارد. یکی دیگر از ویژگیهای خاص این ماده جذب گرما است.
تماشاگران در المپیک 2018 کره جنوبی میتوانند از این ساختمان دیدن کنند. به گفته خان، این تجربه مانند نگاه کردن به عمق فضا خواهد بود. هر چقدر که به ساختمان نزدیکتر شوید، ستارهها بزرگتر خواهند شد تا تمام میدان دید شما را بگیرند و وقتی که وارد ساختمان شوید درست مانند این است که وارد یک ابر تاریک شده باشید.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/