کی روش پازل مشخصی برای دیدارهای دوستانه دارد/ باشگاهها نگذارند نوجوانان، نسل سوخته شوند
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی فوتبال ایران در راه جامجهانی روسیه تا به حال 4 بازی تدارکاتی برگزار کرده که از این دیدارها تنها دیدار با روسیه میزبان جام جهانی را میتوان جزو دیدارهای مهم دانست. اگر چه روسیه هم در سالهای اخیر افت محسوسی در سطح فوتبال جهان داشته است. عدم مقابله با تیمهای صاحب سبک فوتبال جهان انتقاد کارشناسان را به همراه داشته است.
در همین رابطه میرشاد ماجدی رییس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال گفت: «به نظرم نباید با انتقادات برای تیم ملی ایجاد مشکل کنیم. فراموش نکنیم که کارلوس کیروش توانست مجوز صعود ایران به جام جهانی را پس از برزیل به عنوان دومین تیم راه یافته به دست آورد. الان هم باید به کیروش اعتماد کنیم. بلاتردید او براساس پازل مشخصی که دارد برنامههای بازیهای دوستانه را مشخص کرده و حتما استراتژی کاملی داشته که چنین حریفانی را برای انجام بازیهای تدارکاتی انتخاب کرده است.»
او ادامه داد: «فیفا برنامه بازیهای دوستانه را تا دو سال آینده نوشته و بسیاری از تیمهای قوی دنیا برنامه خود را مشخص کردهاند. بازی کردن در چنین شرایطی با تیمهای بزرگ دشوارتر شده و ضمن اینکه برای رویارویی با این تیمها نیاز به منابع مالی داریم که بتوانبم هزینه دیدار با قدرتهای فوتبال جهان نظیر آلمان و اسپانیا را فراهم کنیم. پس ما باید به تیم کیروش که 70 درصد راه را طی کرده و خود را آماده حضور در مهمترین اتفاق فوتبالی جهان میکند، اعتماد کنیم تا آنها راهشان را بدون دغدغه فکری خاصی ادامه دهند.»
ماجدی در خصوص اینکه چرا فدراسیون در جذب اسپانسرهای قدرتمند برای برگزاری دیدار دوستانه با حریفان سطح اول فوتبال جهان ضعیف عمل کرده است، تصریح کرد: «افرادی که در کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال در حال یافتن اسپانسر هستند همه سعیشان را میکنند تا بهترین اسپانسرها را برای تیم ملی پیدا کنند. آنچه امروز عامل محک ملیپوشان فوتبال ایران شده است، تلاش بچههای بازاریابی بوده چون آنها برای تامین هزینههای دیدارهای دوستانه با حریفانی که تاکنون مقابل تیم ملی بازی کردهاند، زحمات زیادی کشیدهاند.»
رییس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال درباره اینکه منتقدان میگویند فوتبال ایران در تولید بازیکن فقیر است و کیروش ناچارا بازیکنان ایرانی خارج از کشور را به تیم ملی وارد میکند، تاکید کرد: «در حال حاضر کمیتههای آموزش، فنی و جوانان فدراسیون به موازات هم در تلاشند تا خلایی که در برخی پستها دیده میشود را با شناسایی چهرههای جدید پر کنند. نتیجه همین تلاشها موفقیتی بود که تیم ملی نوجوانان به دست آورد و در جام جهانی هند به جمع 8 تیم برتر راه پیدا کرد.»
او در پاسخ به این پرسش که حذف تیم جوانان هم به نوجوانان و هم به تیم امید و بزرگسالان لطمه زده، گفت: «قطعا اگر جوانان ایران میتوانستند به مرحله نهایی مسابقات قهرمانی آسیا راه پیدا کنند سال آینده تیم نوجوانان امسال ما میتوانست در آن رقابتها شرکت کند. از سوی دیگر آنها نشان دادند که برای بودن در ردههای سنی بالاتر باید تلاش بیشتری کنند. مهم این است که این بازیکنان حفظ شوند تا در آینده به رشد فوتبال ایران کمک بیشتری کنند.»
ماجدی درباره اینکه بسیاری بر این باورند که با حذف تیم جوانان همه بازیکنان نوجوانان حفظ نمیشوند و به نسل سوخته فوتبال کشور اضافه میشوند، اظهارکرد: «من معتقدم که باید در سال آینده اردوهای کوتاه مدتی را دایر کنیم تا شاکله اصلی تیم جوانان را حفظ کنیم. البته باشگاهها هم نقش فراوانی در بازیکن سازی دارند. آنها باید با فدراسیون هماهنگ شوند تا با استفاده بیشتر از بازیکنان نوجوان و جوان فضایی را فراهم کنند که آنها با حضور در ترکیب تیم تبدیل به مهرههایی شوند که به تیمهای امید و بزرگسالان نیز کمک کنند.»
انتهای پیام/