دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فرزاد مؤتمن: نسل جوان فیلمسازان ناامیدم کرده‌اند! /«خداحافظی طولانی» را دوست دارم چون فضایی صنعتی دارد

کارگردان فیلم سینمایی «خداحافظی طولانی» تاکید کرد: «در گذشته ما با عشق فیلم می‌ساختیم و به روستاها و کارخانه‌های مختلف سفر می‌کردیم و بین مردم بودیم تا برای آن‌ها فیلم بسازیم، اما امروزه پولدارها داستان هم‌قطاران خودشان را روایت می‌کنند.»
کد خبر : 23033

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی سومین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا)، فرزاد موتمن با اشاره به اینکه نسل جوان این روزها سینما را دوست ندارند، گفت: «نسل جوان فیلم‌سازی مرا ناامید کرده‌اند. آن‌ها سینما را دوست ندارند، بلکه محافل آن را می‌پسندند. فیلم‌هایی هم که ساخته می‌شود بیشتر نابسامانی‌های اجتماعی و فرهنگی قشر پولدار جامعه را نشان می‌دهد.»


این کارگردان سینمای ایران با ابراز تاسف از حذف بخشی از جامعه از فیلم‌های ایرانی، خاطرنشان کرد: «متاسفانه امروز بیشتر فیلم‌های سینمای ما در مناطق بالاتر از چهارراه پارک‌وی می‌گذرد و بخش عظیمی از جامعه را حذف کرده‌ایم. «خداحافظی طولانی» فرصتی بود که فیلمی در کارخانه ساخته شود.»


وی یادآور شد: «در گذشته ما با عشق فیلم می‌ساختیم و به روستاها و کارخانه‌های مختلف سفر می‌کردیم و بین مردم بودیم تا برای آن‌ها فیلم بسازیم، اما امروزه پولدارها داستان هم‌قطاران خودشان را روایت می‌کنند.»


موتمن که در جشنواره فیلم فجر دوره گذشته، با «خداحافظی طولانی» حضور داشت و در آن زندگی یک کارگر را به تصویر کشیده بود، درباره ساخت چنین فیلمی گفت: «دلیل علاقه‌مندی من به داستانِ این فیلم به این دلیل بود که قصه در کارخانه می‌گذشت و به نوعی فضای صنعتی داشت.»


این فیلمساز سپس با یادآوری خاطراتش از ساخت مستندهای صنعتی، عنوان کرد: «در دهه ۶۰ فعال‌ترین فیلمساز صنعتی ایران بودم و شاید به همین دلیل بود که ابتدای ورودم به سینمای داستانی خیلی مرا جدی نمی‌گرفتند و به عنوان مستندساز می‌شناختند.»


وی ادامه داد: «در آن زمان حدود ۴۰ فیلم مستند ساختم که اغلب آن‌ها کارهای سفارشی و صنعتی بودند. با این حال عشق و علاقه همیشگی‌ام سینمای داستانی بوده است و از داستان گفتن لذت می‌بردم و همیشه هم می‌خواستم فیلم‌هایی با ژانر مشخص بسازم.»


این کارگردان با اشاره به اینکه هنوز هم دوست دارد فیلم صنعتی بسازد، در پایان سخنانش اظهار کرد: «اگر پیشنهادی در این زمینه داشته باشم، حتما مستند صنعتی می‌سازم. چون این کار را دوست دارم و تجربه‌اندوزی بسیار خوبی است.»


سومین جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی(فردا) از هفتم تا نهم مردادماه به دبیری مسعود نجفی، توسط جهاد دانشگاهی و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه هنر برگزار می‌شود.


این جشنواره که پذیرای آثار فیلمسازان، سازمان‎ها و شرکت‌ها است، در هفت بخش فیلم‌های داستانی (ویدئویی بلند و کوتاه)، فیلم‌های مستند، پویانمایی، آیتم‌های تبلیغاتی (آنونس، تیزر و نماهنگ)، بخش ویژه فیلم‌های یک دقیقه‌ای، عکس و مسابقه آثار دانشجویی برگزار می‌شود.


فراخوان سومین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا) از چندی قبل منتشر شده است و علاقمندان می‌توانند آثار خود را در هفت بخش تعیین شده تا 31 خردادماه ارسال کنند. فراخوان جشنواره از طریق سایت WWW.JDFEST.IR و همچنین مراجعه حضوری و تلفنی قابل پیگیری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب