موافقت نمایندگان مجلس با اصلاحات طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، جهت رفع ایرادات شورای نگهبان اصلاحاتی را در طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی ایجاد کردند.
اصلاحات ماده 1 این طرح با 146 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر به تصویب رسید.
متن اصلاح شده ماده1 به شرح زیر است:
ماده 1- صنایع دستی ایران مجموعه ای از صنایع هنری و سنتی است که ضمن رعایت ضوابط شرعی و قانونی با محوریت خلاقیت، ذوق و زیبایی شناسی با بهره گیری از مواد اولیه قابل دسترس تولید می شود و فرآیند ساخت و تولید محصول به صورت فردی یا گروهی، عمدتا با دست و با کمک ابزار مودر نیاز انجام می گیرد. رشتههای فر دستباف و صنایع دستی از قبیل نساجی سنتی، بافته های داری و غیر داری، پوشاک سنتی، کاشی سنتی، سفال و سرامیک، صنایع دستی چرمی، هنرهای سنتی وابسته به معمایر، صنایع دستی فلزی، صنایع دستی چوبی و حصیری، صنایع دستی دریایی، صنایع دستی استخوان، رودوزی های سنتی، آبگینه، صنایع دستی کاغذی، طراحی و نقاشی سنتی، سازهای سنتی، میناکاری و پیشههای وابسته به گروه های یاد شده می باشند.
اصلاحات تبصره 1 ماده 2 این طرح نیز با 137 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.
متن تبصره 1 ماده 2 به شرح زیر است:
تبصره1- در اجرای این قانون، عدم حضور در ساعت معین در محل کار نمی تواند در خصوص فرش و قالی مبنای قطع بیمه قرار گیرد و ارزیابی توسط بازرسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صرفا بر اساس مساحت مذکور در ماده (2) قانون یاد شده انجام می گیرد.
نمایندگان اصلاحات ماده 8 این طرح را نیز مورد موافقت قرار دادند.
ماده 8 به شرح زیر اصلاح شد: به منظور حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی و تشویق و تکریم هنرمندان، پیشکسوتان و فعالان بخش صنایع دستی و فرش دستباف عنوان صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به صندوق توسعه صنایع دستی و فرش و احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی اصلاح می گردد. 30 درصد درآمدهای سازمان میراث فرهنگی از اجاره اماکن و فروش بلیت، بخشی از منابع صندوق کارآفرینی و امید و کمک های بخش های دولتی و غیردولتی و درآمدهای حاصل از فعالیت های صندوق پس از درج در بودجه سنواتی و گردش خزانه به منابع صندوق اضافه می شود. به منظور تحقق اهداف فوق اساسنامه صندوق ظرف مدت 6 ماه پس از تصویب این قانون با پیشنهاد مشترک سازمان میراث فرهنگی و وزارت صنعت تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
ماده 15 این طرح با 149 رأی موافق، یک رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 208 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.
متن ماده 15 به شرح زیر اصلاح شد: تعیین نحوه صدور کلیه مجوزهای فعالیت صنایع دستی و فرش دستباف و همچنین هماهنگی، نظارت، بازرسی و رسیدگی به تخلفات واحدهای ذیربط بر اساس آییننامه ای است که در چارچوب قانون نظام صنفی توسط سازمان میراث فرهنگی و وزارت صنعت ظرف 3 ماه پیشنهاد و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
انتهای پیام/