دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1396 - 15:39

کاوش‌های باستان شناسی در تپه ۶۵۰۰ ساله پوستچی آغاز شد

عملیات فصل دوم کاوش های باستان­شناسی بر روی تپه پوستچی همراه با گمانه ­زنی در برخی نقاط برای شناخت عرصه و حریم محوطه آغاز شده است.
کد خبر : 223700

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حسنعلی عرب سرپرست مشترک برنامه مطالعات باستان‌شناسی تپه پوستچی، با اعلام این خبر گفت: برنامه فصل دوم شامل کاوش و حفاری گسترده در لایه­‌های فرهنگی- استقراری خواهد بود که با هدف آگاهی از ساختارهای سکونتی و شواهدی از فعالیت­‌های اجتماعی، اقتصادی و صنعتی ساکنان این محوطه انجام می­ شود.


این عضو هیأت علمی دانشگاه هنر شیراز با اشاره به آغاز فصل نخست این کاوش‌­ها در سال ۱۳۹۵ از شناسایی بقایایی از فرهنگ­‌های دوران باکون در هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوران تاریخی خبر داد.


به گفته این باستان شناس در مطالعات فصل نخست که محدود به عملیات لایه‌­نگاری در ترانشه­‌های کوچک بود، مقادیر زیادی سفال­‌های نخودی ­رنگ منقوش مربوط به سنت­‌های باکون و همچنین یافته‌های دیگری مانند ابزارهای سنگی، مهره‌­ها و اشیای استخوانی یافت شده بود.


عرب از تپه پوستچی به عنوان یکی از معدود محوطه­‌های باقیمانده از دوران پیش از تاریخ در جلگه و دشت شیراز نام برد و گفت: این تپه در حاشیه بزرگراه بلوار رحمت شهر شیراز واقع شده که نشان‌دهنده تداوم سکونت از حدود شش هزار و پانصد سال پیش در این منطقه است.


وی افزود: شواهد به دست آمده، دلالت بر ارتباطات و تعاملات فرهنگی- اقتصادی با دیگر روستاهای دوران پیش از تاریخ در استان فارس و سرزمین‌­های همجوار دارد.


فصل دوم کاوش­‌های باستان­‌شناسی تپه پوستچی در ادامه فصل نخست، مطابق با تفاهم­نامه همکاری دانشگاه هنر شیراز و پژوهشکده باستان­شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام می‌شود که سرپرستی این برنامه به­‌صورت مشترک برعهده حسنعلی عرب از دانشگاه هنر شیراز و علیرضا سرداری از پژوهشکده باستان­شناسی است. مجوز این کاوش توسط رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب