چشم امید پزشکان «سهمیه زنان» به وزیر بهداشت برای رفع تبعیضها
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر نسیم سوداگری، جراح عمومی با توجه به خواسته جمعی از دانشجویان سهمیه زنان مبنی بر کاهش مدت تعهد، گفت: در دهه 80 برخی از پزشکان خانم در آزمون تخصصی از «سهمیه زنان» استفاده کردند. طبق مصوبه وزارت بهداشت اگر پزشکی با استفاده از سهمیه در رشته و منطقهای قبول میشد، باید پس از اتمام تحصیل به جای 2 سال گذراندن طرح، به مدت 12 سال در مناطق محروم به ارائه بپردازد.
وی با بیان اینکه در آن زمان ارائه سهمیه به پزشکان خانم با سیاستهای بسیاری خوبی تبیین شد، افزود: اما متاسفانه این سیاست که در راستای افزایش متخصصان خانم در مناطق محروم و دور افتاده بود به خوبی اجرا نشد که این امر مشکلات بسیاری را برای پزشکانی که از این سهمیه استفاده کردند، ایجاد کرد.
سوداگری در خصوص مشکلات بررسی سهمیه زنان، عنوان کرد: متاسفانه در دهه 80 پذیریش پزشکانی که گزینه سهمیه زنان را در کنکور انتخاب کرده بودند بدون در نظر گرفتن سهمیه آزاد آنها محاسبه شد یعنی پزشکان گمان میکردند که سنجش ابتدا سهمیه آزاد آنها را بررسی میکند و در صورتیکه آنها در هیچ رشته و محل انتخابی خود پذیرفته نمیشدند طبق سهمیه در منطقه انتخابی وزارت بهداشت پذیرفته و به مدت بیشتری ارائه خدمت میکنند اما متاسفانه در آن زمان سنجش بدون بررسی انتخابهای اولیه پزشکان به یکباره همه را طبق سهمیه انتخاب و به مناطق دوراه افتاده اعزام کرد.
این جراح عمومی یادآور شد: متاسفانه این محاسبات اشتباه تا اوایل دهه 90 ادامه داشت تا اینکه با روی کار آمدن دولت روحانی و وزارت دکتر هاشمی این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و با حمایتهای دکتر پورکاظمی معاون سنجش مجدد کارنامه پزشکان مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد در حق برخی از این پزشکان ظلم شده است و تصمیم گرفته شد برای ورودیهای 90 که از سهمیه مناطق محروم مشمول قانون عدالت آموزشی مجلس استفاده کردند کسر مدت تعهد لحاظ شود و مدت تعهد آنها از 12 به 2 سال کاهش یافت.
وی افزود: متاسفانه در اصلاح کاهش مدت تعهد هیچ گونه توجهی به پزشکان سهمیه زنان ورودی دهه 80 نشد و از مدت آنها کسر نگردید و این در حالی است که ارائه خدمت در مناطق محروم مشکلات بسیاری از جمله فشارهای روحی روانی، مشکلات خانوادگی، دور بودن از محل سکونت و ... را برای این پزشکان ایجاد میکند.
سوداگری یادآور شد: پس از اعتراضهای متخصصان سهمیه زنان ورودی دهه 80 کارنامه این افراد نیز مورد بررسی قرار گرفت و مدت اندکی از تعهد آنها کسر شد اما این امر تبعیضهای فراوانی را بین ورودیهای دهه 80 و90 سهمیه مناطق محروم لحاظ میکند که در این راستا جراحان سهمیه زنان از وزیر محترم بهداشت، معاون آموزشی و درمانی وزارت بهداشت در خواست دارد تا برای جراحان سهمیه زنان نیز این کسر مدت تعهد برابر اعمال شود.
این جراح عمومی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سهمیه زنان برای ارائه خدمت پزشکان در مناطق محروم ارائه شد مسئولان وزارت بهداشت میتوانند با کسر مدت تعهد سهمیه زنان و بهرهگیری از پزشکانی که از سهمیه مناطق محروم استفاده کردند، احتمال کاهش تعداد پزشکان در برخی رشتهها را در آن مناطق جبران کنند.
وی افزود: پزشکانی که از سهمیه مناطق محروم استفاده کردند اکثرا بومی همان منطقه هستند و بازگشت آنها به منطقه زندگیشان مشکلاتی را برای آنها ایجاد نخواهد کرد و حتی موجب بومیگزینی و تشویق پزشکان برای خدمت در منطقه زندگی خود نیز میشود.
سوداگری خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت با سیاست افزایش تعداد پزشکان در مناطق محروم «سهمیه زنان» را اجرا و پزشکان را ملزم به ارائه خدمت در آن مناطق کرد و این در حالی است عدهای از پزشکان ساکن مناطق محروم با استفاده از سهمیه «مناطق محروم» به تهران و کلانشهرها آمدند.
وی افزود: در ابتدای امر و بر اساس قانون، پزشکانی که از سهمیه مناطق محروم استفاده کردند باید پس از اتمام تحصیل به منطقه زندگی خود بازمیگشتند و 12 ارائه خدمت میکردند که این مدت تعهد با توجه وزیر به 2 سال کاهش یافت و بسیاری از پزشکان پس از تحصیل و زندگی در کلانشهرها حاضر به بازگشت به منطقه زندگی خود نشدند و وزارت بهداشت برای جبران تعداد پزشک در مناطق محروم، جراحان سهمیه زنان را که اکثرا ساکن کلانشهر هستند ملزم به ارائه خدمت در آن مناطق میکند.
این جراح عمومی یادآور شد: جراحان سهمیه زنان با تقدیر از زحمات دکتر هاشمی وزیر بهداشت و اجرای عدالت در طی این سالها درخواست دارد که مساله کاهش مدت تعهد آنها نیز مورد پیگیری شخص قرار بگیرد تا تبعیضها بین پزشکان برطرف شود.
انتهای پیام/