سفینه، وسیله نقلیهای برای سفر بین شهری
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceDaily، ایلان ماسک، موسس و مدیرعامل شرکتهای اسپیسایکس و تسلا میگوید شرکت اسپیسایکس از سال آینده ساخت سفینهای را آغاز خواهد کرد که تا در سال ۲۰۲۴ بتواند انسان را به کره مریخ ببرد.
ماسک که در کنگره جهانی کیهاننوردی در آدلاید استرالیا سخنرانی میکرد گفت شرکت اسپیسایکس اکنون قصد دارد تمام تمرکز خود را بر یک نوع سفینه به نام BFR معطوف کند، سفینهای که هم میتواند سفر از هر نقطه کره زمین به نقطه دیگر را به زیر یک ساعت برساند و هم برای سفر فضایی استفاده شود.
در ویدئوی تبلیغاتی BFR عنوان شده است که این سفینه میتواند فاصله بین هر شهر در کره زمین را زیر یک ساعت طی کند و بیشتر مسافرتهای طولانی را به زیر نیم ساعت برساند. حداکثر سرعت بیافآر به ۲۷ هزار کیلومتر در ساعت میرسد.
ایلان ماسک در حال معرفی فضاپیمای آینده
ماسک سال پیش در همین کنگره برای اولین بار برنامه خود را برای سفر به مریخ مطرح کرد و امسال جزئیات بیشتری را در این باره روشن کرد. به گفته ماسک مهمترین نکته این بود که شرکت او راهی را برای تامین بودجه این پروژه پیدا کند. اکنون اسپیسایسکس میداند که باید چطور این کار را بکند، تجمیع تمام فعالیتهای شرکت بر یک پروژه- پروژهای که تمام نیازهای مشتریان را در قالب یک محصول عرضه کند.
به عبارت دیگر، بیافآر، ماهواره در مدار قرار خواهد داد، محموله به ایستگاه فضایی خواهد برد- کاری که اکنون موشکهای دراگون و فالکون ۹ انجام میدهند- هم به ماه و مریخ مسافر خواهد برد و در کره زمین هم برای سفرهایی که به آن نام «نقطه به نقطه» دادهاند استفاده خواهد شد.
ماسک گفت: «آنچه بیشتر مردم به آن سفر طولانی میگویند در کمتر یک ساعت انجام خواهد شد. بعضی از مشتریان ما محافظهکار هستند و میخواهند پیش از آنکه خود با بیافآر سفر کنند چند بار سفرهای آن را ببینند»
وی افزود: «بنابراین برنامه ما ساخت ناوگانی از موشکهای فالکون ۹ و دراگون است تا اگر مشتریانی راحت بودند که با موشک و سفینه قدیمی سفر کنند بتوانند این کار را بکنند چون ما آنها را ذخیره کردهایم. اما تمام منابع ما به بیافآر تخصیص خواهد یافت»
آزمایش موفقیت آمیز موشک قابل بازگشت فالکن 9
ماسک که محبوبیتی مثل ستارههای موسیقی دارد به جز این که مدیر و طراح اصلی شرکت اسپیسایکس است، شرکت خودروهای برقی تسلا را تاسیس کرده و رئیس شرکت سولارسیتی است که در زمینه فناوریهای تجدیدپذیر از جمله باتریهای پر ظرفیت کار میکند.
طرفداران ماسک تفکر پیشرو او را تحسین میکنند و با اینکه وعدههای او اغلب با تاخیر محقق شده اما او به موفقیتهای قابل توجهی رسیده است؛ ۱۶ بار فرود و بازگشت موفق موشکهای مدارگرد به کره زمین. دو موشک این کار را دو بار انجام دادهاند.
برداشتی هنری از شهرک سازی در مریخ
محور تفکر ماسک، قابلیت استفاده دوباره است. او میگوید عملیات فضایی بسیار گران قیمت است به دلیل این که یک بار مصرف است. به عقیده او دلیلی وجود ندارد که سفینههای فضایی مثل شرکتهای هوایی فعالیت کنند، یعنی سفینه بارها قابلیت پرواز داشته باشد و مهمترین هزینه جاری سوخت باشد.
موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس قابلیت استفاده مجدد نسبی دارد در حالی که بیافآر صد در صد قابلیت استفاده مجدد دارد و بارها و بارها میتواند به پرواز درآید.
ماسک خود میداند که جدول زمانی پروژه او بلندپروازانه است و احتمالا در زمان موعود به پایان نمیرسد اما فعلا او میگوید که امیدوار است که اولین محموله بدون سرنشین را سال ۲۰۲۲ با بیافآر به مریخ بفرستد.
انتهای پیام/