جهان گرمتر خواهد شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بر اساس مدلهای کامپیوتری که با استفاده از ریاضیات، قوانین فیزیک و اطلاعات و دانشی که تا به امروز به دست آوردهایم تهیهشدهاند، جهان در اثر دو برابر شدن دیاکسید کربن موجود در جو زمین، بین ۱/۵ تا بیش از پنج درجه سانتیگراد گرمتر خواهد شد. دیاکسید کربن از پایان آخرین عصر یخبندان تا دهه ۱۸۰۰ تقریبا ثابت و برابر با ۲۸۰ قسمت در میلیون بود و امروزه به بیش از ۴۰۰ قسمت در میلیون رسیده است.
بر اساس مدلها بیشتر احتمال میرود که میزان گرمایش از دو درجه سانتیگراد بالاتر رود تا این که زیر این مقدار باقی بماند. در صورت تحقق این پیشبینیها، تغییر اقلیم میتواند نتایج خطرناکی در پی داشته باشد.
افرادی که با شک و دودلی به مساله تغییر اقلیم نگاه میکنند یا آن را باور ندارند، معمولا مدلهای اقلیمی را مورد استهزا قرار میدهند. اما سنجش این مدلها در برابر مشاهدات واقعی، کارایی آنها را به طرز قابل توجهی به اثبات رسانده است. حتی ثابتشده که پیشبینی «آرنیوس» مبنی بر این که قطب شمال با سرعت بیشتری گرم میشود هم درست است.
بشر چه باید بکند؟
محمد سعید مهرافزا، مدیرعامل شرکت مهر افروز، با بیان این که بخش اعظمی از مردم جهان به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از سوختهای فسیلی باید بهسرعت فسخ شود گفت: «تا احتمال وقوع توفانهای ویرانگر، امواج گرمایی کشنده، سیلها، خشکسالیها و دیگر شرایط حاد آب و هوایی که به طور بیسابقهای از بشر انتقام میگیرند، به کمترین میزان برسد».
این فعال حوزه فناوری گفت: «درجه افزایش دمای میانگین شاید خیلی مهم به نظر نرسد، اما یادمان نرود که داریم در مورد اختلاف بین زمان حال و آخرین عصریخبندان حرف میزنیم؛ یعنی زمانی که بریتانیا هنوز با یخ پوشانده شده بود. بنابراین اقدام محتاطانه این است که گرمایش زمین را دستکم نگیریم و آن را محدود کنیم».
وی با اشاره به موافقتنامه تغییرات اقلیمی پاریس اظهار کرد: «کشورهای مختلف جهان در قالب موافقتنامه تغییرات اقلیمی پاریس، موافقت کردهاند تلاش خود را داشته باشند تا افزایش دما را زیر دو درجه سانتیگراد ثابت نگهدارند و سعی کنند افزایش دما را تا ۱/۵ درجه سانتیگراد محدود کنند».
انتهای پیام/