دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1394 - 10:48
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد

افزایش مرخصی زایمان در انتظار اعتبار/ وضعیت نقدینگی تامین اجتماعی بحرانی نیست

معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی، اجرای افزایش مدت مرخصی زایمان به ۹ ماه را منوط به اختصاص اعتبار مالی از سوی دولت دانست و در پاسخ به نگرانی‌های موجود در خصوص وضعیت نقدینگی سازمان تامین اجتماعی گفت: وضعیت نقدینگی بحرانی نیست.
کد خبر : 20907

محمد حسن زدا در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص افزایش مدت مرخصی زایمان به ۹ ماه اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی برای اجرای افزایش مدت مرخصی زایمان به 9 ماه آمادگی کامل دارد اما مواد ۲۶ و ۲۹ قانون برنامه پنجم توسعه در حال حاضر مانع اصلی اجرای این طرح هستند.


وی افزود: بر اساس این مواد قانونی سازمان تامین اجتماعی مکلف است تا زمانی که اعتبار لازم برای اجرای طرحی را دریافت نکرده است، اختیار قانونی دارد که آن طرح را اجرایی نکند.


معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: پیش‌بینی مالی ما برای اجرای طرح مرخصی ۹ ماه زایمان در سال جاری مبلغ ۳۴۰ میلیارد تومان است که پیش بینی می‌شود با اجرای این طرح ۱۶۳ هزار نفر در کل کشور بتوانند از مزایای این طرح بهره‌مند شوند.


زدا تصریح کرد: هر زمان اعتبارات از سوی دولت تخصیص یافته و به حساب تامین اجتماعی واریز شود، از همان روز اجرای طرح آغاز خواهد شد.


صندوق بیمه روستاییان و عشایر متولی بیمه زنان سرپرست خانوار است


معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی در خصوص بیمه زنان سرپرست خانوار نیز گفت: قبلا متولی بیمه زنان سرپرست خانوار دو سازمان بیمه روستاییان و عشایر و سازمان تامین اجتماعی بودند و با توجه به تفاوت‌هایی که در پرداختی این دو سازمان به زنان وجود داشت، برای جلوگیری از ایجاد تبعیض در پرداختی و یکسان‌سازی پرداختی به این بانوان از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواستیم که همه بحث بیمه زنان سرپرست خانوار را به صندوق بیمه روستاییان واگذار کند و وزیر نیز با این موضوع موافقت کرد، زیرا حق بیمه و سهم بیمه شده در صندوق بیمه روستاییان 5 درصد و در سازمان تامین اجتماعی 7 درصد بود.


وضعیت نقدینگی سازمان تامین اجتماعی بحرانی نیست


زدا همچنین در خصوص نگرانی برخی از مستمری بگیران از نبود نقدینگی در سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: در دنیا برای بررسی وضعیت مالی و اعتبار سنجی سازمان‌های بیمه‌گر نوعی ضریب پشتیبانی داریم. این ضریب یعنی نسبت افرادی که حق بیمه پرداخت می‌کنند به نسبت افرادی که حقوق دریافت می‌کنند. بر همین اساس هرچه این نسبت بالاتر باشد مسلما وضع آن سازمان و نهاد بهتر است و آینده خوبی در پیش دارد.


وی افزود: در کشور ما در سال 1354 این نسبت 25 بوده به معنای آنکه از 25 نفر حق بیمه دریافت می‌کردیم و به یک نفر حقوق مستمری پرداخت می‌کردیم که در 10 سال اخیر این نسبت به شدت رو به کاهش است. با توجه به قوانین و مصوباتی که تصویب شد، تقریبا در این 10 سال شرط سنی از بازنشستگی برداشته شد و به عنوان مثال قانون بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور بدون شرط سنی، قانون بازنشستگی بانوان با 42 سن و 20 سال سابقه، قانون ماده 10 نوسازی صنایع بازنشستگی با 25 سال سابقه بدون شرط سن و همچنین تصویب قوانین مشابه دیگر باعث شد که به شدت آمار مستمری بگیران بالا رود.


معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه 13 میلیون و 700 هزار نفر بیمه شده اصلی و حدود 2 میلیون و 700 هزار نفر نیز مستمری بگیر داریم، ادامه داد: در دنیا برای وضعیت بحرانی نقدینگی سازمان‌های بیمه‌گر عدد 5 را در نظر گرفته‌اند به طوری که اگر به عدد 5 برسد آن نهاد و سازمان وارد بحران می‌شود، خوشبختانه ما در دو سال اخیر این وضعیت را روی عدد 6.2 حفظ کرده‌ایم.


وی با بیان اینکه 40 سال از تصویب قانون تامین اجتماعی در ایران می‌گذرد، افزود: به طور طبیعی هم اکنون دریافتی‌ها کم و پرداخت به مستمری بگیران زیاد شده است، البته تا حدودی این وضعیت طبیعی است، چون سازمان‌های بیمه‌گری مانند تامین اجتماعی مسلما در 20 سال اول فعالیت‌شان خروجی بسیاری ندارند.


انتهای پیام/

برچسب ها: محمدحسن زدا
ارسال نظر
هلدینگ شایسته