دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 شهريور 1396 - 11:02
گفت‌وگوی آنا با برترین مربی تکواندوی جهان

تیتر یک روزنامه گریه مادرم را درآورد/ عاشق تکواندو هستم و عاشقانه کار می‌کنم

برترین مربی تکواندوی جهان معتقد است که دید اولیه مربی به حرفه‌اش باید از روی عشق و علاقه باشد.
کد خبر : 209057

علی بختیار: در پی قهرمانی تیم تکواندوی دانشجویان ایران در بیست و نهمین دوره مسابقات جهانی یونیورسیاد 2017 دانشجویان، دکتر سیدنعمت خلیفه عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج از سوی فدراسیون جهانی تکواندو به عنوان برترین مربی تکواندوی جهان معرفی شد.


به همین مناسبت خبرنگار خبرگزاری آنا در کرج با سرمربی تیم تکواندوی دانشجویان ایران در بیست و نهمین دوره مسابقات جهانی یونیورسیاد 2017 دانشجویان گفت‌وگو کرده است که از نظر کاربران می‌گذرد:


مختصری از زندگی خودتان بفرمایید.


من در یک خانواده کرجی به دنیا آمدم و مادرم از سادات است. از سال 1360 در باشگاه تختی کرج تکواندو را آغاز کردم و تا مسابقات قهرمانی کشور پیش رفتم و در نهایت سال 1372 کار مربی‌گری را همزمان با ورزش و تمرین‌های خودم آغاز کردم. باشگاهی در عباس آباد کرج دارم که از سال 1372 تاکنون به صورت صلواتی آنجا کار می کنم و از این مکان استعدادها را شناسایی کرده و به تربیت شاگرد مشغول هستم.


در 27 سالگی با دعوت سردار درخشانی، سرمربیگری تیم فتح سپاه را پذیرفتم و همزمان در تیم‌های دیگر کشور هم فعالیت داشته‌ام.


در آستانه مسابقات قهرمانی تکواندوی آسیا و یک روز قبل از میلاد امیرالمومنین (ع) و روز پدر، پدرم را در خواب دیدم که موفقیت و تعداد و رنگ مدال هایی را که گرفتیم به من نوید داد. احساس می کنم هنوز هم که هنوز است پدرم با دعای خیر خودش از من حمایت می کند و همه اینها را از لطف خدا می دانم

آغاز همکاری شما با دانشگاه آزاد اسلامی و فدراسیون تکواندو به چه صورت بوده و تاکنون چه موفقیت هایی کسب کرده اید؟


از سال 1376 که تکواندوی دانشگاه آزاد اسلامی را راه‌اندازی کردیم، مسئول انجمن تکواندوی دانشگاه آزاد اسلامی شدم و در زمان ریاست آقای دکتر جاسبی نخستین قهرمانی و مدال بین المللی را در سال 1377 برای ورزش دانشگاه آزاد اسلامی کسب کردیم. از همان سال به عنوان کمک مربی در تیم ملی مشغول شدم.


از سال 2003 به عنوان مربی تیم ملی دانشجویان کشور در تکواندو فعالیت می‌کنم و در سال 2004 و 2005 نائب قهرمان شدیم و 2006 بنده سرمربی تیم ملی دانشجویان شدم که برای نخستین بار در والنسیای اسپانیا قهرمان شدیم. از آن پس تا سال 2009 همیشه قهرمان می شدیم و سال 2010 نائب قهرمان جهان شدیم.


متاسفانه سال 2011 به دلایلی در مسابقات شرکت نکردم که تیم ملی ایران پنجم شد اما از سال 2012 دوباره فعالیت خود را از سر گرفتم که خوشبختانه این بار هم در کره جنوبی قهرمان شدیم، 2013 در مسابقات کشورهای اسلامی جام قهرمانی را به دست آوردیم و با قهرمانی 2015 و 2016 که قهرمان آسیا شدیم به عنوان بهترین مربی آسیا معرفی شدم و امسال هم که در یونیورسیاد جهانی 2017 قهرمان دنیا شدیم، بنده به عنوان برترین مربی جهان انتخاب شدم.


از سال 2004 همزمان با تیم ملی دانشجویی ایران به عنوان مدیر فنی تیم ملی صربستان همکاری می کنم و با این تیم در المپیک 2012 طلا گرفتیم و 2016 نیز مدال نقره گرفتیم. اکنون به عنوان مدرس در اتحادیه تکواندوی اروپا تدریس می کنم.


همکاری ام با دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج از سال 1386 که به عنوان مدرس در این واحد جامع دانشگاهی مشغول شدم آغاز شد و از سال گذشته نیز با اخذ مدرک دکتری تخصصی تربیت بدنی با گرایش مدیریت ورزشی به عنوان عضو هیأت علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی واحد کرج در حال خدمت هستم.




قدری درباره موفقیت اخیر توضیح بفرمایید.
در مسابقات یونورسیاد 2017 که در کشور چین برگزار شد تیم ملی دانشجویان کشورمان با همراهی دکتر صدیقی معاون وزیر ورزش، دکتر پورکیانی مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تعدادی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و روسای برخی از دانشگاه ها - البته دکتر دادکان نیز تا تایلند با ما همراه بود که به دلیل فوت یکی از بستگان به ایران بازگشت - تیم ملی تکواندوی دانشجویان کشورمان قهرمان جهان شد و با ثبت 4 مدال طلا در 8 وزن کارنامه بسیار خوبی برای خود رقم زد و طبق اعلام فدراسیون جهانی تکواندو 50درصد مدال های مردان جهان را تیم ایران درو کرد.


در این مسابقات معمولا مربی تیمی که قهرمان شود به عنوان مربی برتر جهان انتخاب می شود و بر همین اساس بنده نیز در سال 2017 یونیورسیاد دانشجویی و 2016 قهرمانی آسیا به عنوان مربی برتر معرفی شدم.


به خاطر دارم چند سال پیش که تیم تکواندوی ما پس از چندین دوره قهرمانی در یکی از مسابقات باخت، روزنامه ورزشی رزم آور تیتر خبر خود را «خلیفه‌کشی در تکواندو» انتخاب کرده بود که به محض قرائت این تیتر توسط افراد خانواده ام، مادرم با گریه گفت: «می خواهند تو را در مسابقه تکواندو بکشند.»

در این مسابقات حدود 16000 دانشجو از سراسر جهان شرکت داشتند که ایران نیز با 8 رشته شامل تکواندو، ووشو، تیر و کمان، والیبال، بدمینتون و وزنه برداری در این مسابقات حضور داشت. در رنکینگ جهانی، تیم ایران در مجموع مدال ها به مقام دهم جهان دست یافت که 8 مدال طلا از مجموع 23 مدال مسابقات را ایران کسب کرد که 4 مدال سهم تکواندو، یک مدال والیبال و 3 مدال هم از آن ووشوی ایران شد. نکته مهم دیگر این بودکه تیم ووشو نیز برای نخستین بار توانست با پشت سر گذاشتن روسیه به مقام اول دست یابد و بسیاری از کشورهای صاحب نام ورزشی در جهان به همین دلیل در رده های بعدی قرار گرفتند.


مسابقات یونیورسیاد که هر دو سال یکبار برگزار می شود بعد از المپیک مهمترین رویداد ورزشی جهان است و جولانگاه مناسبی برای کشورها به حساب می‌آید. مطلب مهم دیگر این است که بدانید ایران بر خلاف بسیاری از کشورها که با تیم های اصلی خود وارد مسابقات می شوند، در این مسابقات فقط از پتانسیل دانشجویی استفاده می کند. مسابقات یونیورسیاد در سال 2019 به میزبانی ایتالیا برگزار خواهد شد.



با تبریک به خاطر این همه موفقیت و عرض خسته نباشید حضور شما، بفرمایید ویژگی یک مربی خوب از نظر شما چیست؟


هرگاه خدمت و کار از دل برآید و انسان عاشق کارش باشد مسلما نتیجه خوبی خواهد داشت. از نظر من اگر دید اولیه مربی به حرفه اش از روی عشق و علاقه و دل نباشد و فقط با دید مادی و به عنوان یک شغل نگاه شود، نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت. من عاشقانه کار می کنم و عاشق مربیگری و تکواندو هستم و معتقدم ورزش تنها یک وسیله است برای کسب ارزش های انسانی و رسیدن به کمال در زندگی.



در جذب علاقه‌مندان به تکواندو چه نکاتی مد نظر شماست؟ تکواندو چگونه می تواند برای جوانان جذاب باشد؟


از ویژگی هایی که برای جذب علاقه‌مندان به تکواندو در نظر بنده وجود دارد اخلاق مداری، درس و ورزش هست؛ این شعار ما در این ورزش است. تکواندو بخش کوچکی از زندگی علاقه‌مندان است و اخلاق ابعاد وسیعی در زندگی دارد. این عزیزان در آینده هر شغلی که داشته باشند باید ابتدا اخلاق را سرلوحه کار خود قرار دهند و تکواندو به عنوان ورزشی المپیکی و سهل الوصول برای علاقه‌مندان در دسترس است.


از سوی دیگر تکواندوی ایران در سطح قابل قبولی در جهان مطرح است و دانش مربیان ما نیز در این زمینه بسیار خوب است و از طرفی دیگر تسهیلاتی که در اختیار ورزشکاران موفق این رشته قرار می گیرد (مثل سهمیه پذیرش و تخفیف شهریه های دانشگاه آزاد اسلامی و امتیازاتی که وزارت علوم برای ادامه تحصیل قهرمانان در دانشگاه‌ها فراهم کرده است) همگی می توانند به عنوان جاذبه برای جوانان عزیز مد نظر باشند.


معتقدم که روابط عمومی در جایگاه قلب یک ارگان است و عملکرد خوب آن مسبب عملکرد بهتر سازمانی خواهد شد حقیقتا با نگاهی به سایت های خبری و روزنامه های کثیر الانتشار می توان عملکرد چشمگیر روابط عمومی واحد کرج را شاهد بود

افراد چگونه می توانند تشخیص بدهند که در کدام رشته ورزشی می توانند موفق باشند؟ آیا صرف علاقه کافی است؟


اکنون تیم های تخصصی در سراسر کشور وجود دارند و فاکتورهای لازم برای استعدادیابی وجود دارد که استادان فن با تشخیص افراد مستعد آنان را راهنمایی می کنند که فرد در چه رشته ورزشی استعداد دارد و می تواند پیشرفت کند و به این صورت والدین هم راهنمایی می شوند که بدون اتلاف وقت و هزینه گزاف، فرزندان خود را به سوی رشته ای هدایت کنند که در آن استعداد و آینده دارند.


توصیه من به خانواده ها این است که ابتدا به این مراکز مشاوره ای که اکثرا توسط استادان دانشگاهی اداره می شوند و در همه استان ها هم وجود دارند، مراجعه کنند. اکنون دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز مرکزی در دانشکده تربیت بدنی خود دارد که علاقه‌مندان می توانند به آن مراجعه کنند و مشاوره های لازم را دریافت کنند.


به عنوان یک مربی برتر جهانی چه انتظاری از مسئولان ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی دارید و به نظر شما این دانشگاه چگونه می تواند در ارتقای کیفیت ورزش تکواندو در جامعه ورزشی ما تاثیرگذار باشد ؟


از سال 76 که من در دانشگاه آزاد مسئولیت این ورزش را به عهده گرفته ام نگاه این دانشگاه به ورزش تکواندو نگاهی ویژه بوده است و همین امر سبب شده است امروز شاهد باشیم که در مسابقات جهانی دانشجویان، 4 مدال طلای تیم ایران را دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کسب کرده اند.


به دلیل حمایت های مالی و امکاناتی که دانشگاه آزاد در اختیار تکواندوکاران گذاشته است به جرأت می توان گفت که تیم تکواندوی دانشگاه آزاد اسلامی با 5 عنوان قهرمانی جام باشگاه های آسیا، 5 قهرمانی در لیگ برتر ایران و قهرمانی بیش از 25 تورنمنت بین المللی، پرافتخارترین تیم باشگاهی در دنیاست و این مرهون حمایت های مسئولان دانشگاه آزاد و نگاه ویژه آنان به ورزش، بویژه به تکواندو است که قابل تقدیر بوده و شخصا از آنان تشکر می کنم.


بسیاری از کسانی که در این عرصه در ورزش کشور و جهان برای کشورمان افتخار کسب کرده اند از هادی ساعی و یوسف کرمی، محمد باقری معتمد و .... همگی از دانشجویان و دست پرورده های دانشگاه آزاد اسلامی هستند.



ورزش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز با حمایت های ویژه ای که از سوی ریاست واحد جناب آقای دکتر میرزا، دکتر رحیمی معاون دانشجویی و فرهنگی، دانشکده تربیت بدنی و همه مسئولان و دست اندرکاران صورت گرفته حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، انصافا مسئولان این واحد دانشگاهی برای رشد ورزش سنگ تمام گذاشته اند تا جایی که امروز شاهدیم بسیاری از قهرمانان المپیکی ایران، دانشجویان دانشگاه آزاد کرج هستند و پشتوانه این ورزش در کشور محسوب می شوند. این دانشگاه در جذب قهرمانان ورزشی بسیار موفق عمل کرده است.


تشکر ویژه ای هم دارم از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج که در امر اطلاع رسانی و حمایت های خبری زبانزد است و شخصا معتقدم که روابط عمومی در جایگاه قلب یک ارگان است و عملکرد خوب آن مسبب عملکرد بهتر سازمانی خواهد شد حقیقتا با نگاهی به سایت های خبری و روزنامه های کثیر الانتشار می توان عملکرد چشمگیر روابط عمومی واحد کرج را شاهد بود.


به جرأت می توان گفت که تیم تکواندوی دانشگاه آزاد اسلامی با 5 عنوان قهرمانی جام باشگاه های آسیا، 5 قهرمانی در لیگ برتر ایران و قهرمانی بیش از 25 تورنمنت بین المللی، پرافتخارترین تیم باشگاهی در دنیاست و این مرهون حمایت های مسئولان دانشگاه و نگاه ویژه آنان به ورزش، بویژه به تکواندو است

اگر خاطره جالبی دارید که مایل هستید با خوانندگان این مطلب در میان بگذارید، بفرمایید.


به خاطر دارم چند سال پیش که تیم تکواندوی ما پس از چندین دوره قهرمانی در یکی از مسابقات باخت، روزنامه ورزشی رزم آور تیتر خبر خود را «خلیفه‌کشی در تکواندو» انتخاب کرده بود که به محض قرائت این تیتر توسط افراد خانواده ام، مادرم با گریه گفت: «می خواهند تو را در مسابقه تکواندو بکشند.» که ناچار مرحوم پدرم با ارائه توضیحاتی سعی می کرد او را آرام کند. آن شب پدرم به من قوت قلب بسیار زیادی داد و گفت: «پسرم امیدت فقط به خدا باشد» و این خاطره همیشه در ذهن من هست و هنوز هم این خبر را برای یادگاری نگه داشته ام.


بارها و بارها خدا را به وضوح در زندگی خود دیده ام و معتقدم که دعاهای خیر پدر و مادرم همیشه برای من پشتوانه ای معنوی بوده و هست. روزهایی که من مسابقه دارم مادرم در امامزاده بی بی سکینه به دعا می نشیند. همیشه پدرم برای من انسان خاصی بود و سه روز بعد از بازگشتم از مسابقات کره در دور قبل، ایشان بدون هیچ ناراحتی یا بیماری خاصی پس از اذان مغرب در حالی که با وضو به سمت قبله به خواب رفته بود، دیده از جهان فرو بست. بعد از آن احساس می کردم از پشتیبانی یک نیروی عظیم معنوی محروم شده ام تا جایی که وقتی پیشنهاد حضور در مسابقات قهرمانی آسیا را به من دادند، ابتدا تردید داشتم که بپذیرم یا نه اما درست یک روز قبل از میلاد مبارک حضرت امیرالمومنین (ع) و روز پدر، پدرم را در خواب دیدم که موفقیت و تعداد و رنگ مدال هایی را که گرفتیم به من نوید داد. احساس می کنم هنوز هم که هنوز است پدرم با دعای خیر خودش از من حمایت می کند و اینها را همه از لطف خدا می دانم و به خاطرش خدا را شاکرم چراکه یاد گرفته ام عزت و ذلت همه در دست خداوند است و ما فقط مطیع او هستیم.


سخن پایانی شما با دانشجویان، ورزشکاران و خوانندگان محترم....


اعتقاد بنده این است که ورزش تنها یک وسیله است و این لطف خداوند است که تلالوی بزرگی خود را از این طریق به ما نشان داده است و بدون لطف الهی این موفقیت ها حاصل نمی شد. از همه کسانی که ما را حمایت کرده و نقد سازنده کرده اند تشکر می کنم و همچنین کسانی که انتقادات غیر سازنده داشته اند که بخشی از موفقیت خود را مدیون آنها می دانم. با تشکر مجدد از همه حمایت هایی که در واحد کرج صورت گرفته، امیدوارم این روند ادامه داشته باشد تا گام های بیشتری در مسیر موفقیت های ورزشی در این دانشگاه بزرگ و معتبر برداشته شود.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب