نقشه راه چین و روسیه برای بحران شبهجزیره در یادداشتی به قلم پوتین
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه امروز (10 شهریور) با انتشار مقالهای تاکید کرد که مسئله هستهای کرهشمالی تنها از طریق گفتگوی بدون پیش شرط حل میشود. رئیسجمهور روسیه همچنین به این امر اشاره کرد که اعمال فشار و تهدید بر کرهشمالی مانند ورود در یک جاده بیانتهاست.
ولادیمیر پوتین در مقاله خود با عنوان «بریکس: به سوی افقهای جدیدی از مشارکت استراتژیک» نوشت: «روسیه بر این باور است که سیاست اعمال فشار بر کرهشمالی برای توقف برنامههای موشکی و هستهای این کشور، اشتباه و بیفایده است.» رئیسجمهور روسیه در این مقاله که در آستانه برگزاری نشست سران بریکس طی روزهای 3 تا 5 سپتامبر (12 تا 14 شهریور) منتشر شده، دیدگاه کلان خود را درباره بحران موشکی و هستهای کره شمالی، بیان کرده است.
پوتین نوشت: «مشکلات منطقه باید تنها از طریق گفتگوی مستقیم میان تمام طرفهای درگیر بدون هیچ گونه پیش شرطی حل شود.» او تاکید کرد که پیگیری سیاست اعمال فشار و تهدید نظامی و لفاظیهای توهینآمیز، نتیجهای در بر نخواهد داشت. رئیسجمهور روسیه همچنین با ابراز نگرانی پیرامون وضعیت شبهجزیره کره، نوشت که این شبه جزیره «در آستانه یک درگیری در مقیاس بزرگ» قرار دارد.
پوتین افزود: «روسیه و چین نقشه راهی برای حل و فصل بحران در شبه جزیره کره تهیه کردهاند. این نقشه راه با هدف کاهش تدریجی تنشها و ایجاد مکانیسمی برای ایجاد صلح و امنیت پایدار، طراحی شده است.» به اذعان رئیسجمهوری روسیه در نقشه راه روسیه و چین، استفاده از تهدید و زور، جایی ندارد. این نقشه راه، یک راه حل جامع سیاسی و دیپلماتیک را برای همه مشکلات شبهجزیره کره از جمله مسئله هستهای، از راه گفتگوهای بدون پیش شرط، ارائه میکند.
مخالفت چین و روسیه با هر گونه تنشآفرینی در شبهجزیره
رئیس جمهور روسیه در حالی در آستانه برگزاری نشست سران بریکس، به بیان دیدگاههای خود درباره بحران هستهای کرهشمالی میپردازد که تنش میان کرهشمالی با شماری از همسایگان این کشور و آمریکا، بر سر آزمایشهای موشکی پیونگیانگ، بالا گرفته و نگرانیها از وقوع یک جنگ تمام عیار در شبهجزیره کره و منطقه شرق آسیا، بسیار افزایش پیدا کرده است.
کره شمالی در ادامه آزمایشهای موشکی اخیر خود، صبح سهشنبه (7 شهریور) یک موشک بالستیک دیگر را آزمایش کرد. این موشک با طی مسیری 1180 کیلومتری و گذر از فراز جزیره هوکایدوی ژاپن، در آبهای شرقی این جزیره، در اقیانوس آرام فرود آمد. گذر این موشک بالستیک از فراز خاک ژاپن، با واکنش شدید مقامهای توکیو روبرو شد. شماری از کشورهای منطقه، ایالات متحده و شورای امنیت سازمان ملل این اقدام کرهشمالی را محکوم کردند.
آزمایش موشکی اخیر پیونگ یانگ، بحران شبهجزیره کره را وارد مرحله تازهای کرده است. اکنون بیش از هر زمان دیگری، احتمال یک درگیری فراگیر میان کرهشمالی و مخالفان سیاستهای این کشور مانند ایالات متحده، کرهجنوبی و ژاپن، افزایش پیدا کرده است. مطمئنا وقوع یک جنگ تمام عیار در شبه جزیره کره، پیامدهای گستردهای برای دیگر کشورها مانند چین و روسیه خواهد داشت.
حتی این بیم وجود دارد که در صورت وقوع جنگ در شبه جزیره کره، پای چین و روسیه هم به این درگیری کشیده شود. چین و روسیه مخالف وقوع هر گونه جنگ و درگیری در کرانه مرزهای خود هستند. از این رو، تلاشهای خود را برای کاهش تنشها و حل بحران کرهشمالی از راه گفتگو و به شکلی مسالمتآمیز، افزایش دادهاند.
انتهای پیام/