دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1396 - 16:46
سرفصل‌های استراتژی جدید آمریکا در افغانستان

تمرکز بر جنگ به جای ملت‌­سازی

دونالد ترامپ پس از ماه‌ها انتظار سرانجام استراتژی نظامی خود را در جنگ افغانستان اعلام کرد. رئیس‌­جمهوری آمریکا قول داد ایالات متحده راه خود را تا پیروزی در افغانستان ادامه دهد و دیگر دنبال ملت­‌سازی در افغانستان نباشد.
کد خبر : 205466

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دونالد ترامپ رئیس‌­جمهوری آمریکا، دوشنبه عصر (به وقت آمریکا) برنامه خود را پیرامون جنگ 16 ساله آمریکا در افغانستان اعلام کرد.


رئیس‌­جمهوری آمریکا قول داد ایالات متحده راه خود را تا پیروزی در افغانستان ادامه دهد و دیگر دنبال ملت­‌سازی در افغانستان نباشد. رئیس‌جمهوری آمریکا خاطر نشان ساخت که او دیگر سطح سربازان را اعلام نخواهد کرد بلکه به نیروهای آمریکایی اجازه خواهد طالبان و دیگر گروه‌­های تروریستی را در هر کجای افغانستان بیابند، هدف قرار دهند. پنج سرفصل اصلی استراتژی جدید ترامپ در افغانستان از این قرارند:


افزایش شمار نیروهای آمریکایی


دونالد ترامپ به مقامات پنتاگون اجازه می­دهد میزان نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان را تا چند هزار نفر افزایش دهند. با وجود این، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد ارتش آمریکا به طور خاص درباره شمار نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان صحبت نخواهد کرد.


ایالات متحده در حال حاضر حدود 8400 سرباز در افغانستان دارد و ژنرال­‌های نظامی آمریکا گفته‌اند چند هزار نیروی بیشتر به آمریکا کمک خواهد کرد بن‌بست کنونی با طالبان را بشکند. نیروهای اضافی آمریکا دو نقش عمده: انجام ماموریت­‌های ضد تروریستی و آموزش نیروهای افغان را به عهده خواهند گرفت.


استقلال نظامی بیشتر نیروهای آمریکایی


شاید بزرگترین تغییر در استراتژی نظامی آمریکا که دونالد ترامپ عصر دوشنبه (صبح امروز به وقت تهران) اعلام کرد باز گذاشتن دست مقام‌های نظامی آمریکایی برای حمله به طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی در افغانستان بود.


دولت اوباما پس از آنکه نیروهای افغان رهبری مبارزه با طالبان را بر عهده گرفتند، محدودیت­هایی را برای انجام عملیات­های تهاجمی آمریکا در افغانستان اعمال کرده بود؛ اقدامی که موجب نارضایتی فرماندهان نظامی حاضر در نبرد افغانستان شد.


دونالد ترامپ گفت که به فرماندهان نظامی آمریکا در افغانستان اجازه می­‌دهد در زمان مناسب وارد عمل شوند. او افزود اختیارات نیروهای مسلح ایالات متحده را برای هدف قرار دادن تروریست‌ها و شبکه‌های جنایی در افغانستان، افزایش می‌دهد.


کشاندن طالبان پای میز مذاکره


هدف نهایی طرح ترامپ در افغانستان این است که طالبان را پای میز مذاکره بکشاند تا یک راه حل سیاسی برای جنگ افغانستان پیدا شود. باراک اوباما هم همین هدف را دنبال می­‌کرد اما دونالد ترامپ مدعی شد طرح او تفاوت عمده‌ای با طرح اوباما دارد: هیچ زمان­بندی خاصی در طرح جدید برای خروج نیروهای ایالات متحده از افغانستان در نظر گرفته نشده است. او گفت آمریکا هیچ زمان خاصی را برای شروع و پایان عملیات‌های نظامی خود اعلام نمی‌کند.


در حالی که دونالد ترامپ در مورد یک راه حل سیاسی در افغانستان صحبت کرد اما درباره این موضوع که طالبان پای میز مذاکره بیایند، ابراز تردید کرد. او گفت شاید پس از اقدام‌های نظامی موثر، رسیدن به یک توافق سیاسی که برخی عناصر طالبان را هم دربر بگیرد، ممکن باشد اما کسی نمی‌داند آیا چنین اتفاقی اصلا رخ خواهد داد؟


تغییر رفتار پاکستان


در استراتژی جدید آمریکا تلاش بر آن است دولت پاکستان از حمایت از گروه‌های تروریستی و پناه دادن به آنها دست بردارد. مقام‌های نظامی آمریکا به شدت نگران نقش پاکستان در فراهم کردن پناهگاه‌­های امن برای شبکه تروریستی حقانی هستند.


دونالد ترامپ برای متقاعد کردن پاکستان برای کمک به مبارزه با تروریسم تهدید کرد در صورت عدم تغییر رفتار پاکستان، ایالات متحده کمک‌هایش به این کشور را قطع خواهد کرد. دونالد ترامپ با اشاره به پرداخت‌های میلیارد دلاری آمریکا به پاکستان، به شدت از اسلام آباد به خاطر پناه دادن به تروریست‌ها و حمایت از آنها، انتقاد کرد. ترامپ گفت: «این رفتار باید تغییر کند و به زودی تغییر خواهد کرد!»


همچنین در این استراتژی جدید، برای هند به عنوان رقیب منطقه‌ای پاکستان، نقش پررنگ‌­تری نسبت به گذشته به منظور کمک به رشد و توسعه افغانستان در نظر گرفته شده است. دونالد ترامپ با اشاره به حجم مبادلات تجاری میلیارد دلاری میان ایالات‌متحده و هند گفت که دولتش از هند خواسته است بیشتر به افغانستان، به ویژه در زمینه­‌های اقتصادی کمک کند.


تمرکز بر جنگ نه ملت­‌سازی


دونالد ترامپ خواهان پیروزی در افغانستان است. او گفت: «نیروهای ما تا رسیدن به پیروزی، خواهند جنگید. ما تا زمان پیروزی خواهیم جنگید.» او افزود: «از این پس، پیروزی تعریف روشنی خواهد داشت: حمله به دشمنان ما، نابودی داعش، خرد کردن القاعده، جلوگیری از طالبان برای تصرف افغانستان و متوقف کردن حملات تروریستی گسترده به آمریکا پیش از انجام آنها.»


اما مهم­ترین چیزی که دونالد ترامپ بر آن تاکید کرد، ضرورت خودداری آمریکا از کوشش برای ملت­ سازی در افغانستان بود. او گفت: «ما دیگر از قدرت نظامی آمریکا برای دموکراس ی­سازی در سرزمی ن­های دوردست استفاده نم ی­کنیم.» رئیس‌­جمهور آمریکا افزود: «ما دیگر دنبال ملت‌سازی نیستیم. ما فقط تروریست­ها را می‌­کشیم.»



منبع: وب‌سایت «سی. ان. ان»/ ترجمه و تلخیص: محمدرضا پارسا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب