دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1396 - 15:15

عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی: زیست فناوری از محورهای اصلی توسعه است

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی گفت که زیست فناوری از محورهای اصلی توسعه است و ایران نیز بیوتکنولوژی را یکی از محورهای توسعه دانسته است و در سه دهه اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در این حوزه داشته‌ایم.
کد خبر : 203719

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از برنامه رادیویی گفت‌وگوی علمی، دکتر ایوب آرپناهی با اشاره به فعالیت‌های ایران در زمینه بیوتکنولوژی گفت: «در ایران حدود سه دهه پیش فعالیت‌هایی در این زمینه شروع شد که این فعالیت‌های اولیه در قالب تحقیقات پراکنده بود. از اواخر سال 60 هجری شمسی رشته بیوتکنولوژی وارد حوزه دانشگاهی شد و عملا تربیت نیروی انسانی در این حوزه آغاز شد».


این متخصص زیست فناوری با بیان اینکه حوزه‌های کلاسیک بیوتکنولوژی از چند دهه پیش در کشور راه‌اندازی شده بود، افزود: «واحدهای تولید الکل و خمیرمایه مثال‌های سنتی حوزه زیست فناوری هستند. با کشف ساختار DNA از شش دهه پیش و بعد آگاهی از فناوری دست‌ورزی ژنتیکی بشر به توانمندی دست پیدا کرد که بتواند محصولات خیلی زیادی را در حوزه‌های بهداشتی و درمانی و غذایی و صنعتی تولید کند».


عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی همچنین گفت: «در ایران بعد از شروع فعالیت‌های تحقیقاتی، رفته رفته صنعت بیوتکنولوژی در ایران نیز گسترش پیدا کرد. به دلیل ظرفیت‌های ملی که داریم، می‌توانیم در راستای توسعه زیست فناوری از آنها استفاده کنیم».


وی افزود: «اساسا زیست فناوری از محورهای اصلی توسعه است و ایران نیز بیوتکنولوژی را یکی از محورهای توسعه دانسته است و در سه دهه اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در این حوزه داشته‌ایم».


در ادامه دکتر بهزاد قره‌یاضی، مدیر بخش فناوری سازمان مدیریت و برنامه و بودجه، گفت: «سازمان برنامه و بودجه موضوع مهمی که در حوزه تحقیقات و فناوری مورد توجه قرار داده است، پیگیری منویات مقام معظم رهبری در حوزه پژوهش و فناوری است. ایشان هیچ فرصتی را برای توجه دادن مسئولین نظام به امر پژوهش از دست نمی‌دهند».


وی اضافه کرد: «در نقشه جامع علمی کشور بیوتکنولوژی جزو اولویت‌های الف قرار گرفته است و مقام معظم رهبری نیز تاکید کرده اند که به این رشته توجه ویژه شود. در همین راستا در سه سال گذشته بیشترین توجه را به حوزه هوا و فضا، بیوتکنولوژی و فناوری‌های نو و البته نانو فناوری داشته‌ایم».


مدیر بخش فناوری سازمان مدیریت و برنامه و بودجه با اشاره به فعالیت‌ها و تلاش‌هایی که در حوزه فناوری صورت می‌گیرد، گفت: «برای نخستین بار در سال 1395 تعداد مقالات علمی در دنیا از 50 هزار فراتر رفت و رتبه علمی در منطقه حفظ شد و در دنیا یک پله ترقی کرد. بر اساس شاخص نوآوری، رتبه ایران 75 شده است در حالی که قبلا 120 بود که این پیشرفت قابل ملاحظه‌ای است».


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب