«کآشوب» و بیست و سه روایت از محرم
به گزارش گروه رسا نه های دیگر آنا از صبح نو، کتاب کآشوب، شامل بیست و سه روایت از نویسندگان مختلف با دیدگاههای متفاوت است که درباره نسبت خودشان و محرم نوشتهاند. روایتها به زبانی روشن و ساده نوشته شدهاند و هریک طعم و لحن اقلیم یا فکری را دارند که نویسنده در آن رشد یافته است. دغدغههای متفاوت هر یک از نویسندگان، روایتشان را منحصر به فرد کرده و یکنواختی را از کتاب گرفته است.کتاب کآشوب در 208 صفحه منتشر شده و اولین کتاب نشر اطراف و دبیر مجموعه «کآشوب» خانم نفیسه مرشد زاده است. آقای احسان رضایی، نویسنده یکی از این روایتها، یادداشتی درباره حال و هوای این کتاب در اختیار روزنامه صبح نو گذاشته است.
نوشتن درباره موضوعات مذهبی و آیینی، کار دشواری است. آن هم موضوعی مثل عزای محرم و «جراحتی که جهان تاکنون از آن خسته است». اغلب کتابهایی که در این باره تولید میشوند، متنهایی شبیه به هم دارند و بخشی از این اتفاق، طبیعی است. برای موضوعی با این درجه از اهمیت نمیشود به سادگی هر موضوع دیگری نوشت. درست است که داستان را از هر زبان که میشنویم نامکرر است، اما در وقت نوشتن باید جوانب مختلفی را رعایت کرد تا عظمت آن شهید جاوید را نشان دهد. برای همین است که بهرغم تولید کتابهای متعدد در این حوزه، فقط تعداد اندکی از آنها به اصطلاح گل میکنند، نگاه تازهای ارائه میدهند و حرف جدیدی میزنند. ماجرا به حوزه روایت و داستان که میرسد، سختتر هم میشود. معدود داستانهای موفق در این زمینه، آنهایی بودهاند که توانستهاند از حاشیه ماجرا به متن نگاهی بیندازند. چنان که در «پدر، عشق، پسر» سیدمهدی شجاعی داستان را از زبان اسب حضرت علیاکبر؟ع؟ میخوانیم؛ «روز واقعه» بیضایی تلاش کرده تا از جستوجوی تازهمسلمانی درباره مفهوم ایمانش به دل آن واقعه نقب بزند و «شماس شامی» مجید قیصری، سفیر امپراتوری بیزانس در دربار دمشق را برای روایت انتخاب کرده است. کتاب «کآشوب» یکی از معدود آثاری است که سعی کرده نگاه تازهای در حوزه روایتگری عزای سالار شهیدان به دست بدهد.
برای همین سراغ حواشی آن سوگ بزرگ رفته و روضه و روضهخوانی را انتخاب کرده و آن هم نسبتی که خود ما با این روضهها داریم. در این کتاب 23 نویسنده، روایتهایی شخصی از درک و دریافت و حس خودشان در مجالس عزای سالار شهیدان را تصویر کردهاند.
انتهای پیام/