سفر منطقهای وزیر امور خارجه/ از تلاش برای حل بحران یمن تا دیدار با چاووش اغلو در کویت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور حضور و سخنرانی در چهل و دومین اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی به کویت سفر کرده با همتایان کویتی، ازبک، ترک و همچنین دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
رایزنی ظریف با همتای کویتی خود
محمد جواد وزیر امور خارجه کشورمان گفت: انجام گفتوگوهای سوری ـ سوری و یمنی ـ یمنی به دستیابی به راه حلهای جامع، فراگیر و با مشارکت همه طرفها بدون پیش شرط منجر خواهد شد.
ظریف در دیدار با همتای کویتی خود با اشاره به همکاریهای خوب اقتصادی دو جانبه گفت: میتوانیم این همکاریها را در حوزههای مختلف به ویژه فرهنگی و سیاسی گسترش دهیم و ایران آماده تقویت این روابط است.
همچنین در این دیدار دو طرف ضمن بررسی آخرین تحولات منطقهای از جمله سوریه، یمن و عراق بر ضرورت مقابله همه جانبه با گروههای تروریستی به ویژه داعش تأکید کردند.
«صباح خالد الصباح» نیز بر تقویت مشاورههای سیاسی و ارتقای همکاریهای دو جانبه و منطقهای با ایران تأکید کرد.
وزیر امور خارجه کویت گفت: کمیسیون مشترک همکاریهای دوجانبه باید بیش از پیش فعال و باید زمان مناسبی برای برگزاری دور بعدی برگزاری این کمیسیون تعیین شود.
وی با اشاره به موضوع هستهای کشورمان ابراز امیدواری کرد که ایران و کشورهای 1+5 به توافق جامع دست یابند چرا که این توافق برای ثبات، امنیت و پیشبرد همکاریهای منطقهای مهم است.
دیدار ظریف با وزیر امور ه خارجه ازبکستان
«عبدالعزیز کامل اف» با اشاره به همکاریهای موفق گذشته بین دو کشور آمادگی خود را بر تقویت همکاریهای دو جانبه و منطقهای اعلام کرد.
وی با اشاره به وجود ناامنی در مرزهای کشورهای آسیای مرکزی بر همکاری دو جانبه و چندجانبه با کشورها برای برقراری ثبات و امنیت منطقهای تأکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور که هفته آینده در تاشکند برگزار میشود ابراز امیدواری کرد که این رویداد زمینه استفاده هر چه بیشتر دو کشور از ظرفیتهای موجود را فراهم کند.
ظریف با اشاره به پدیده تروریسم گفت: این تهدید جدی برای منطقه است و کشورها باید با همکاری متقابل با تروریسم به ویژه در منطقه آسیای مرکزی مقابله کنند.
تشکر دبیر کل سازمان همکاریهای اسلامی از ایران
ظریف در دیدار با دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی در کویت گفت: ما در همکاری با این سازمان جدی هستیم چرا که معتقدیم سازمان همکاریهای اسلامی باید درخصوص تحولات و رویدادهای مبتلا به جهان اسلام حساس باشد و به آن بپردازد.
وی افزود: تروریسم و افراط گرایی تهدید مشترک علیه همه کشورهاست و باید شاهد اقدامات جدیتری برای مقابله با آنکه بیثباتی و ناامنی در منطقه را موجب شده است، باشیم.
ظریف با اشاره به مسئله یمن تأکید کرد: سازمان همکاریهای اسلامی باید بتواند به این مسئله مهم جهان اسلام با جدیت بپردازد و همه گروههای یمنی را دور یک میز گردهم آورد تا سریعتر شاهد خاتمه این فاجعه باشیم.
دو طرف در این دیدار تأکید کردند که اساس فعالیت سازمان همکاریهای اسلامی میتواند موجب وحدت ملتها و کشورهای اسلامی باشد.
«ایاد مدنی» دبیرکل این سازمان نیز با تشریح برنامه برگزار میشود گفت: از مشارکت ایران در تدوین برنامههای این سازمان به ویژه برنامه 10 ساله آینده (2015 تا 2025) تشکر میکنیم.
ظریف در دیدار با همتای ترک: تنها راه حل بحران یمن گفتوگو است
«چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز با حضور در محل اقامت ظریف با وی دیدار کرد و افزود: ما آمادگی خود را برای تبادل نظر دوباره درباره تحولات منطقهای با ایران اعلام میکنیم و تنها راه حل بحران یمن را گفتوگو میدانیم.
وی امدادرسانی فوری به آسیب دیدگان جنگ یمن را بسیار ضروری دانست و بر تبادل نظر بین مقامات کشورهای اسلامی در این زمینه تأکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران نگران تحولات جاری منطقه است گفت: اگر کشورهای منطقه با این پدیده ضد انسانی مقابله جدی و اساسی نکنند به طور قطع ناامنی و بیثباتی در منطقه افزایش مییابد.
طرفین آخرین تحولات منطقه به ویژه اوضاع فاجعه آمیز یمن را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند و استقرار و ایفای نقش سازمان ملل در یمن را برای انجام کمک رسانی انساندوستانه به آسیب دیدگان یمن امری ضروری و فوری دانستند.
مبارزه جدی و مستمر با تروریسم و خشونت طلبی و افزایش رایزنیهای سیاسی بین مقامات دو کشور از دیگر مباحثی بود که در این دیدار بر آن تأکید شد.
ظریف همچنین بر گفتوگوی یمنی ـ یمنی برای حل بحران این کشور تأکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان قرار است امروز در افتتاحیه 42 امین اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاریهای اسلامی حضور یابد و سخنرانی کند.
به گزارش آنا، ظریف پیش از سفر به کویت راهی مسقط پایتخت عمان شده بود.
وزیر امورخارجه کشورمان در این سفر با مقامهای عمانی درباره مسائل دوجانبه، منطقهای و همچنین امضای موافقت نامه تعیین مرز دریایی رایزنی کرد.
همچنین ظریف، در این سفر با «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان و مقامهای سیاسی آن کشور درباره مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی دیدار و گفتوگو کرد.
امضای موافقت نامه تعیین مرز دریایی میان عمان و جمهوری اسلامی از دیگر برنامههای ظریف در این سفر بود.
انتهای پیام/