دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1396 - 09:02

پیوند پوست روشی برای درمان چاقی و دیابت

نتایج مطالعات جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که پیوند پوست می‌تواند روش موثری برای ارائه ژن درمانی به بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و چاقی باشد.
کد خبر : 203158

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurity، این تکنیک می‌تواند طیف گسترده‌ای از روش‌های درمانی مبتنی بر ژن را برای بیماری‌های انسانی فراهم کند.


ژیاینگ وو، استاد بخش تحقیقات سرطان دانشگاه شیکاگو، در این باره گفت: «موفق شدیم برخی از موانع فنی را از سر راه برداریم و مدل پیوند پوست موش به موش در حیوانات با سیستم ایمنی سالم را طراحی کردیم. فکر می‌کنیم که این پلات‌فرم می‌تواند منجر به ژن درمانی پایدار و ایمنی در موش‌ها شود. همچنین امیدواریم با استفاده از سلول‌های انتخاب‌شده و اصلاح‌شده از پوست این روش در انسان نیز جواب دهد».


در اوائل دهه 1970، پزشکان دریافتند که چگونه می‌توان سلول‌های بنیادی پوست را از بیماران دارای زخم‌های بزرگ سوختگی کشت کرد، آنها را در آزمایشگاه رشد داد و سپس از بافت‌های آزمایشگاهی برای بستن و محافظت از زخم‌های بیمار استفاده کرد. این روش در حال حاضر روش استانداردی است. با این حال، استفاده از پیوند پوست در انسان‌ها موفقیت‌آمیزتر از موش‌هاست.


وو اضافه کرد: «سیستم ایمنی موش به اندازه انسان تکامل یافته نیست. بهینه‌سازی سیستم کشت میکروبی ارگانوژن پوست سه‌بعدی چندین سال طول کشید. در حال حاضر میزان موفقیت ما در پیوند پوست 80 درصد افزایش داشته است».


تمرکز دانشمندان روی دیابت است چراکه دیابت نوعی بیماری غیرپوستی است که می‌تواند با دریافت استراتژیک پروتئین‌های ویژه‌ای درمان شود.


محققان ژن پپتید 1 گلوکاگون مانند (GLP1)، هورمونی که لوزالمعده را تحریک می‌کند تا انسولین ترشح کند، را اعمال کردند. انسولین اضافه شده، گلوکز اضافی در جریان خون را حذف می‌کند و از عوارض دیابت جلوگیری می‌کند. GLP1 همچنین می‌تواند اشتها را کاهش دهد.


با استفاده از کریسپر، ابزاری برای مهندسی ژنتیک، دانشمندان ژن GLP1 را اصلاح کردند. آنها جهشی را به وجود آورند که برای افزایش نیمه عمر هورمون در جریان خون طراحی شده بود و ژن اصلاح شده را به یک قطعه آنتی‌بادی متصل می‌کرد تا زمان بیشتری را در جریان خون به گردش دربیاید.


وقتی که سلول‌های پرورش داده شده در معرض یک رابط هوا/مایع در آزمایشگاه قرار گرفتند، لایه لایه شدند و ارگانوژن‌های پوست مانند چندین لایه را تولید کردند. سپس محققان این پوست اصلاح شده آزمایشگاهی را به موشی با سیستم ایمنی سالم پیوند زدند. هیچ نشانی از پس زدن پیوند پوست در این حیوان دیده نشد.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب