دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1396 - 08:17
در گفت وگو با آنا مطرح شد؛

وزیر ورزش باید جلوی دخالت سیاسیون در ورزش را بگیرد/ خروج فدراسیون‌ها از زیرمجموعه‌ وزارت ورزش

کارشناس مدیریت ورزش گفت: ورزش ابزای توانمندی در حوزه سیاست است اما این بدان معنا نیست که سیاسیون در ورزش دخالت کنند و وزیر ورزش باید یکی ازاولویت‌های کار‌هایش در دولت دوازدهم معطوف به این موضوع باشد.
کد خبر : 203051

کاظم اولیایی در گفت وگو با خبرنگار ورزشی آنا، در مورد معرفی مسعود سلطانی فر به مجلس به عنوان گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی پست وزارت ورزش گفت: «از اینکه رئیس جمهور بار دیگر مسعود سلطانی‌فر را به عنوان وزیر ورزش معرفی کرد خیلی خوشحال هستم. سلطانی‌فر مدیر بسیار لایقی است که امیدوارم با رای بالا از نمایندگان رای اعتماد بگیرد. سلطانی‌فر تجربه زیادی در امور ورزش دارد و قطعا در 4 سال آینده هم می‌تواند به ورزش ایران کمک زیادی کند.»


وی در خصوص برنامه‌هایی که سلطانی‌فر در 4 سال آینده برای رشد و توسعه ورزش ایران باید انجام دهد افزود: «وزیر ورزش در مرحله اول باید تعریف درستی از وزارت ورزش داشته باشد و حوزه تولی‌گری و تصدی‌گری را از هم تفکیک کند. ضمن اینکه وزارت ورزش باید ورزش آماتور و ورزش حرفه‌ای را هم جدا کند. بعد از انقلاب سازمان‌های خصوصی و باشگاه‌ها تفکیک نشدند و دولت در همه زمینه‌ها متولی امر شد. سلطانی فر در 4 سال آینده اجازه دهد وزارت ورزش متولی امر باشد کار اجرایی را به نهادهای خصوصی واگذار کند.»


اولیایی ادامه داد: «همانطور که در اصل 3 قانون اساسی به آن اشاره شده‌است دولت باید زمینه‌ساز تربیت بدنی رایگان برای مردم باشد و تربیت بدنی هم همان ورزش همگانی است که وزارت ورزش به عنوان متولی امر باید شرایط استفاده همه مردم از ورزش همگانی را فراهم کند.»


کارشناس مدیریت ورزش در خصوص چگونگی برخورد وزارت ورزش با فدراسیون‌های زیرمجموعه این وزارتخانه گفت: «فدراسیون‌های ورزشی در ایران به درستی تعریف نشده‌اند. در سایر کشورها، فدراسیون‌ها به عنوان یک سازمان مردم نهاد هستند که دولت در کار آنها نظارت می‌کند اما در ایران فدراسیون‌ها زیرمجموعه‌ وزارت ورزش هستند که دولت در امورات آنها دخالت می‌کند. فدراسیون‌ها در ایران هم باید مانند سازمان‌های مردم نهاد اداره شوند و هر فدراسیونی که توانایی بیشتری دارد در کنار کمک دولت رشد می‌کند و فدراسیونی‌ که توانایی زیادی ندارد خودبخود دفع می‌شود.»


وی افزود: «دولت باید به فدراسیون‌ها کمک کند اما توانایی خود فدراسیون‌ها هم به مراتب مهمتر از کمک دولت است. اینکه وزارت ورزش بیاید هر ساله بودجه یکسانی در اختیار فدراسیون‌ها بگذارد کار درستی نیست و سیستم دولتی محسوب می‌شود. دولت در قبال فدراسیون‌ها مسئول است اما نباید خودش را وارد ماجرا کند بلکه باید فقط روی آنها نظارت داشته باشد.»


اولیایی در مورد دیپلماسی ورزشی در این وزارتخانه گفت: «ورزش در همه جای دنیا پایه‌گذار صلح و صفا و ارتباط بین ملل مختلف است. وقتی آمریکا و چین با یکدیگر ارتباط نداشتند این رشته پینگ پنگ بود که زمینه ساز همکاری دو کشور شد. ما هم باید از ابزار ورزش در دیپلماسی خودمان استفاده کنیم. ورزش ابزای توانمندی در حوزه سیاست است و این بدان معنا نیست که سیاسیون در ورزش دخالت کنند.»


وی در خصوص نقاط ضعف ورزش ایران که وزیر آینده باید در دستور کار خودش قرار دهد بیان کرد: «دخالت‌های بی‌مورد مسئولین سیاسی و به ویژه دخالت‌های نمایندگان مجلس و نداشتن قوانین محکم در ورزش از نقاط ضعفی است که وزیر در 4 سال آینده باید آنها را مورد توجه قرار دهد. مجلسی‌ها باید قوانین خوبی برای ورزش تصویب کنند و اجرای آن را دست متخصصان ورزش بسپارند نه اینکه خودشان اجرایش را بر عهده بگیرند. متاسفانه نمایندگان قوانین را تصویب می کنند و خودشان هم وارد می‌شوند تا آن را اجرا کنند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب