ابرسلول خورشیدی از جنس سیلیکون سیاه
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت دانشگاه آلتو، سیلیکونی با ساختارهای نانویی به رنگ سیاه که پیش از این نیز خواص فتوالکتریکی خوبی از خود بروز داده بود، اکنون توانسته قابلیتهای خود را به اثبات برساند.
دانشمندان این دانشگاه موفق شدند با استفاده از سیلیکون سیاه، نوعی سلول خورشیدی بسازند که در مقابل نور خورشید و در زمان تبدیل فوتونها به انرژی الکتریکی، 22/1 درصد کارآیی دارد که این به معنی 4 درصد رشد نسبت به سلولهای فعلی است.
اگرچه این اعداد در ظاهر چندان مطلوب نیستند اما در حیطه انرژی خورشیدی و توان تولید برق، اعدادی بسیار جالب محسوب میشوند.
سلیکون سیاه یک برتری دیگر نیز نسبت به تجهیزات فعلی دارد و آن این است که در تابشهای زاویهدار نیز میتواند به خوبی برق تولید کند که این ویژگی در سرزمینهای شمالی که آفتاب تابان و مستقیمی ندارند ویژگی مهمی محسوب میشود.
ضمنا تولید سلولهای خورشیدی از سیلیکون سیاه، ارزانتر از انواع موجود این سلولها تمام میشود و علاوه براین، در هزینه تولید برق کاهش محسوسی ایجاد میکند.
بخش انرژی در جهان و بهخصوص در کشورهای مصرف کننده نفت، مدت طولانی است که به دنبال راههای تجدیدپذیر و کم هزینه برای تولید انرژی الکتریکی است و تنها آمریکا طی 30 سال گذشته بیش از 180 میلیارد دلار در بخش تولید برق از خورشید و باد سرمایهگذاری کرده است.
در انگلستان نیز استفاده از نیروی جزر و مد آب دریا و انرژی بادی دو منبع مورد توجه دولت است که بخشی از انرژی مورد مصرف در بخش خانگی را از این راه تأمین میکنند.
اسکاتلند نیز که یکی از تولید کنندگان نفت در اروپاست، اکنون نزدیک به دو دهه است که کار روی نیروگاههای زمینگرمایی را دنبال میکند و در این زمینه به پیشرفتهایی نیز دست یافته است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/