دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 خرداد 1394 - 08:37
استاد ایرانی دانشگاه اتریش:

مدرک‌گرایی یک فاجعه است/ مهمترین مهارت هر جوانی امیدواربودن است

استاد ایرانی‌الاصل دانشکده فنی دانشگاه وین اتریش با بیان اینکه توصیه‌ام به جوانان داشتن امید و عشق به هدف است، تصریح کرد: نه تنها به مدرک‌گرایی اعتقاد ندارم بلکه آن را یک فاجعه می‌دانم.
کد خبر : 20244

دکتر محسن دانشگر، دکتری معماری از دانشگاه اتریش که به تازگی میهمان دانشگاه آزاد اسلامی یزد بود، یکی از صدها چهره عملی ایرانی است. این استاد تمام دانشگاه پس از زلزله سال 1347 در چادری در بیابان‌های بین قائنات و بیرجند متولد شد و چندی قبل از دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد بازدید کرد و خبرنگار خبرگزاری آنا، فرصت را غنیمت شمرده و با این استاد ایرانی‌الاصل دانشکده فنی دانشگاه وین اتریش گفت‌وگو کرد.


این استاد معماری در پاسخ به این سوال آنا که مهمترین مهارتی که جوانان باید در زندگی یاد بگیرند چیست؟ گفت: مهمترین مهارت در زندگی هر جوانی امید است. جوانان هیچ وقت نباید امیدشان را از دست ندهند و دوم اینکه عاشق کار و هدفشان باشند و به هر ترتیبی که هست بکوشند به هدفشان برسند زیرا این اصل برنده شدن در زندگی است.








من به مدرک‌گرایی اصلا اعتقادی ندارم بلکه آن را یک فاجعه می‌دانم اگر یادگرفتن از طریق دانشگاه اتفاق می‌افتد دانشجویان حتما باید این مراحل را طی کنند و هیچ چیز مانع یادگیری نشود

دانشگر با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یزد دانشجویان کارشناسی ارشد رشته معماری را دارد و در حال جذب رشته دکتری هم هست، در توصیه‌ای به دانشجویان تحصیلات تکمیلی اظهار کرد: دانشجویان اگر برای مدرک درس می‌خوانند که اصلا توصیه‌ای ندارم ولی اگر برای یاد گرفتن و یاد دادن هست هیچ وقت متوقف نشوند.


وی ادامه داد:‌ من بهمدرک‌گرایی اصلا اعتقادی ندارم بلکه آن را یک فاجعه می‌دانم اگر یادگرفتن از طریق دانشگاه اتفاق می‌افتد دانشجویان حتما باید این مراحل را طی کنند و هیچ چیز مانع یادگیری نشود؛ مهم نیست دکتر باشید مهم این است که بدانید و بتوانید از علمتان استفاده کنید.


دانشگر در توصیه‌ای به دانشجویان و علاقه‌مندانی که به منظور ادامه تحصیل قصد مهاجرت دارند، هم اضافه کرد: این دانشجویان قبل از انجام این کار خیلی خوب فکر کنند، وقتی شما آنجا هستید، یک وابستگی به اینجا دارید. این دانشجویان خیلی زود می‌فهمند متعلق به آنجا نیستند بنابراین زندگی خودشان را خراب نکنند و راه‌هایی برای بازگشت و کمک کردن به کشور جا بگذارند. هیچ وقت در کشور دیگر شما را اهل خودشان نمی‌دانند. همیشه شما را یک خارجی می‌بینند بنابراین من اصلا توصیه ای به مهاجرت ندارم.



استاد دانشکده فنی دانشگاه وین اتریش درباره ارزیابی خود از جایگاه علم در ایران وگفت: در حالی که آمار نشان می دهد 13 درصد علم مال ایرانی هاست ولی باید قوی‌تر باشیم.


وی در خصوص ارتباط خود با دانشگاه های ایرانی اظهار کرد: برنامه‌ای در دوران اصلاحات با عنوان مهاجران پخش شد و از آن روز ارتباط های خوبی با دانشگاه‌های ایران مثل تهران، هنرهای زیبا، تبریز، همدان، مشهد، دانشگاه اصفهانو دانشگاه هنر داشته‌ام و به رغم وقفه‌‌ای که ایجاد شد، یک سالی هست که دوباره ارتباطم آغاز شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب