جنگلهای بلوط کردستان سوخت/ مسئولان در خواب هستند!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از تسنیم، آتشسوزی گسترده در مناطق جنگلی کوه شاهو از توابع شهرستان کامیاران استان کردستان، در پنجمن روز به کمک مردم منطقه، فعالان محیط زیست و محیطبانان اطفا شد. کارشناسان، خسارت وارده به این منطقه را بیش از 400 هکتار برآورد میکنند.
فعالان محیط زیست و مردم منطقه که از بیتوجهی نهادهای ذیربط به از بین رفتن پوشش ارزشمند جانوری و گیاهی کوه شاهو، طی پنج روز آتشسوزی گلهمندند، طی ساعات گذشته به تهیه طوماری مشغول شدهاند تا انتقاد خود را نسبت به عدم اعزام نیروی اطفای حریق در آتشسوزی پنج روزه کوه شاهو به نمایش بگذارند.
آمانج قربانی، روزنامهنگار و کارشناس ارشد محیط زیست که که تا لحظات پایانی در اطفای آتشسوزی کوه شاهو مشارکت داشته،میگوید: متاسفانه به جز تعدادی از محیطبانان و دهیاران بخش که دوشادوش مردم منطقه و انجمنهای مردم نهاد با استفاده از آتش کوب، بیل و آبپاش، در تلاش برای مهار آتش، حضوری فعال داشتند، نهادهای ذیربط تلاشی برای اطفای این آتشسوزی گسترده به نمایش نگذاشتند.
وی ادامه میدهد: در روز اول آتشسوزی، هیچ یک از نهادهای متولی حضور نداشتند اما با افزایش وسعت آتش، نمایندگانی از ادارات منابع طبیعی، هلال احمر و فرمانداری حضوری صرفا نمایشی و توجیهی داشتند بیآنکه اقدامی اصولی و راهبردی جهت مهار آتش انجام دهند.
این فعال محیط زیست با بیان اینکه 93 درصد از مناطق جنگلی شاهو در حوزه کامیاران جزء مناطق آزاد بوده و تنها 7 درصد از این جنگلها تحت حوزه استحفاظی سازمان محیط زیست است، یادآور میشود: سهم عمده این آتشسوزی در مناطق آزاد و تحت مدیریت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اتفاق افتاد اما به دلیل احتمال پیشروی و سرایت حریق به محدوده منطقه حفاطت شده کوسالان و شاهو و همچنین به علت وجود یک پاسگاه محیطبانی در منطقه، علیرغم تنشهای مدیریتی میان ادارات منابع طبیعی و محیط زیست بر سر تعیین تکلیف منطقه به عنوان منطقه آزاد یا حفاظت شده، محیط بانان در مهار آتش حضور فعال داشتند.
وی ادامه میدهد: متاسفانه مسئولان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کامیاران که از ساعات اولیه آتشسوزی توسط مردم و فعالان محیط زیست از جمله شخص بنده در جریان حادثه قرار گرفته بودند با پیش کشیدن بهانههای امنیتی از انجام اقدامی مناسب جهت مهار آتش شانه خالی کردند.
قربانی در پایان با براز تاسف از نابودی گونههای ارزشمند جانوری و گیاهی در آتشسوزی مناطق جنگلی کوه شاهو میگوید: طی 5 روز گذشته بیش از 400 هکتار از سرمایههای ملی کشورمان را از دست دادیم که امیدوارم نطقه عطفی باشد در بیتوجهی مسئولان ذیربط نسبت به نابودی منابع طبیعی سرزمینمان.
اسماعیل پیروندی، رئیس منابع طبیعی و آبخیرداری شهرستان کامیاران، روز گذشته در گفتوگو با رسانهها با قدردانی از تلاش و همکاری مردم در مهار این آتش سوزی گفت: علت اصلی وقوع این حریق مشخص نیست و باید توسط کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی بررسی شود تا برای جلوگیری از تکرار آن، تدابیر لازم را اتخاذ کرد.
انتهای پیام/