دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 مرداد 1396 - 10:40

ابر فلزی برای مهار جهنم

دانشمندان بلژیکی به این نتیجه رسیده‌اند که ابرهای حاصل از فلزات مایع قادر به بازتاب گرما در طی جریان گرمای شدید هستند.
کد خبر : 201564

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، دانشمندان چگونه می‌توانند از ساختارهایی که محل قرارگیری راکتورهای همجوشی هستند، محافظت کنند؟ در حال حاضر انرژی همجوشی تنها یک ایده بلندپروازانه‌ است.


با وجود این که دانشمندان همچنان به ساخت و آزمایش راکتورهای همجوشی ادامه می‌دهند اما هنوز نتوانستند به همجوشی خود نگهدارنده دست یابند. برخی از محققان خود را برای آینده‌ای آماده می‌سازند که در آن انرژی همجوشی و راکتورهای همجوشی به واقعیت بدل شده‌اند.


در حال حاضر، دیوارهای تاسیسات تست همجوشی از تنگستن ساخته شده‌اند اما بعید است بتوانند در مقابل حرارت تولید شده توسط راکتور همجوشی دوام بیاورند. محققان در دانشگاه گنت دیواری از فلزات مایع ساخته‌اند که جایگزین مناسبی برای این امر است.


مدل‌ها نشان داد که می‌توان فلز قلع یا لیتیوم را به مایع تبدیل کرد و سپس با عبور از یک لایه تنگستن آن را تبخیر کرد. این ابر حاصل از فلز مایع قادر است آسیب‌های ناشی از پلاسمای داغ راکتور را به خودی خود ترمیم کند.


وقتی که دیوارها با پلاسما بمباران می‌شوند، میزان این بخار فلزی هم افزایش می‌یابد. قطرات بخار بیشتر گرما را جذب می‌کند و به دیوار امکان بازتاب انرژی گرمایی در یک منطقه بزرگ را می‌دهد.


پژوهشگران دریافته‌اند که تکنولوژی ابر فلز مایع به دیوار تنگستن اجازه می‌دهد سطح حرارتی را حتی در طی جریان‌های حراراتی شدید راکتور ثابت نگه دارد.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب