دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مرداد 1396 - 15:58
ارسال تسلیحات پیشرفته به اوکراین نتیجه‌ای مرگبار خواهد داشت

عرصه‌ای برای آزمایش جنگ افزار‌های نوین

تصمیم دولت آمریکا برای فرستادن تسلیحات نظامی جدید به اوکراین و تقویت بنیه نظامی نیروهای دولتی، اشتباهی مرگبار خواهد بود و آتش جنگ داخلی در این کشور را شعله‌ورتر خواهد کرد.
کد خبر : 200089

به گزارش گروه روابط بین‌الملل خبرگزاری آنا، تصمیم دولت آمریکا برای قرار دادن تسلیحات نظامی جدید در اختیار دولت اوکراین، نه تنها به بهبود وضعیت امنیتی این کشور کمکی نخواهد کرد بلکه به پیچیده‌تر شدن اوضاع و وخامت بیشتر وضعیت شکننده این کشور خواهد انجامید.


در مقاله‌ای که دیروز - 10 مرداد - در وب سایت بلومبرگ به قلم لئونید برشیدسکی منتشر شد، آمده است: بنا به گزارش‌ها، پنتاگون و وزارت امور خارجه طرحی مشترک برای ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته به اوکراین در دست دارند که بی‌تردید بحران میان ایالات متحده و روسیه را شدت خواهد بخشید. ممکن است ایالات متحده و ژنرال‌های روسی بتوانند در جنگی نیابتی برخی از مدرن‌ترین سلاح‌های خود را در برابر یکدیگر آزمایش کنند اما در این میان، درگیری شرق اوکراین حتی از این هم خونبارتر خواهد شد.


طبق گزارش وال استریت ژورنال، ایالات متحده در پی تجهیز اوکراین با موشک‌های ضد تانک (Javelin) و احتمالا سیستم‌های ضد هوایی است. از آنجا که هیچ‌گونه جنگ هوایی در شرق اوکراین در جریان نیست، ارسال سیستم‌های ضد هوایی در این مرحله کاری بیهوده است؛ مگر اینکه روسیه یک حمله کامل ترتیب بدهد که احتمال چنین کاری، بسیار اندک است و به احتمال زیاد هرگز اتفاق نخواهد افتاد. با وجود این، موضوع موشک های ضد تانک (Javelin) موضوع دیگری است و اوکراینی ها آنها را به دلایل بسیار عملی می‌خواهند.


آندری پاروبی سخنگوی پارلمان اوکراین، در ماه ژوئن در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «موشک‌های ضد تانک (Javelin) کمک بزرگی برای اوکراین خواهد بود. اگر ما چند صد تانک روسی را در نبرد دبالتسیو می‌سوزاندیم، گام بزرگی در بازگرداندن صلح در شرق کشور بر می‌داشتیم.» قابل ذکر است در نبرد دبالتسیو در سال 2015، نیروهای دولتی از جدایی طلبان طرفدار روسیه در شرق اوکراین شکست خوردند و مجبور به عقب نشینی شدند.


با اینهمه، چنین ادعاهایی پذیرفتنی نیست. در صورت تجهیز نیروهای دولت اوکراین به سلاح‌های جدید و استفاده از آنها در میدان نبرد، روسیه هم می‌تواند طرفداران خود را به سلاح‌های پیشرفته مجهز کند. طبق گفته‌های مقام‌های بلندپایه روس، مسکو به درگیری‌های اخیر به عنوان عرصه‌ای برای آزمایش جنگ افزار‌های نوین خود نگاه می‌کند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با اشاره به فرصت‌های ناشی از حضور کشورش در جنگ سوریه گفت: «ما فقط در شرایط جنگ می‌توانیم به طور واقعی آنچه را که استفاده می‌کنیم، آزمایش کنیم. همچنین مشکلات را شناسایی و آنها را حل کنیم.»


از این‌رو، در صورت استفاده نیروهای دولتی اوکراین از موشک های ضد تانک (Javelin) این احتمال وجود دارد که جدایی طلبان طرفدار روسیه از نسل جدیدی از تانک های روسی برای مقابله با موشک های ضد تانک (Javelin) استفاده کنند. البته شاید ژنرال های آمریکایی مشتاق باشند در عمل چنین آزمایش هایی در میدان نبرد صورت بگیرد! اگر تجیهزات پیشرفته آمریکایی در این نبرد از سوی نیروهای دولتی به کار گرفته شوند، عاقلانه خواهد بود انتظار داشته باشیم جدایی طلبان شرق اوکراین هم به سخت افزارهای پیشرفته بیشتری تجهیز بشوند! این امر می‌تواند جنگی را که تا کنون بیش از 10 هزار تن را به کام مرگ فرستاده است، مرگبارتر کند.


دو سال پس از آنکه هر دو طرف خطوط تقسیم موجود را تا حدودی پذیرفته‌اند، از نظر نظامی لازم نیست اوکراین به سلاح‌های مرگبار جدید تجهیز شود؛ مگر این که ایالات متحده قصد داشته باشد مجددا آتش جنگ را شعله‌ور کند. این کار، اشتباه است.


گرچه روسیه برای اشغال و حفظ اوکراین به اندازه کافی منابع در اختیار ندارد اما آن اندازه پول، قدرتِ آتش و اراده دارد که از ایالت‌های جدایی طلب اوکراین دفاع کند. دست کشیدن از جدایی طلبان اوکراین به معنای پایان دوره شکست ناپذیری پوتین خواهد بود و این امر، او را در معرض چالش‌های داخلی و خارجی قرار می‌دهد.


با همه اینها، بسیار محتمل است ایالات متحده به دلایل سیاسی داخلی، در مسیر رویارویی با روسیه گام بردارد. سفر هفته جاری مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا به سه کشور استونی، گرجستان و مونته نگرو برای نشان دادن حمایت آمریکا از آنها و تصمیم دونالد ترامپ برای امضای لایحه تحریم‌های روسیه، نشانه‌های این امر هستند. از این‌رو، مسلح کردن اوکراین به احتمال زیاد به خونریزی‌های بیشتر خواهد انجامید.


منبع: وب‌سایت بلومبرگ



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب