دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 خرداد 1394 - 16:59

نجات 54 فک در دریای خزر

مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزر گفت: از زمان تأسیس مرکز درمانی فک خزر تاکنون ۵۴ قلاده فک خزر در سواحل ایران نجات یافته‌اند.
کد خبر : 19976

به گزارش گروه اجتماعی آنا، امیر صیاد شیرازی در ارتباط با فعالیت‌های این مرکز توضیح داد: علاوه بر اطلاع‌رسانی و آموزش دانشجویان و ماهیگیران و همچنین کارهای تحقیقاتی در زمینه مطالعه لاشه فک‌های خزر، این مرکز کار امداد و نجات فک خزر را نیز انجام می‌دهد.


وی ادامه داد: در مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزر معمولاً فک‌های به دام افتاده در تور ماهیگیری معاینه شده و در صورتی که از لحاظ سلامتی مشکلی نداشته باشند، پس از پلاک‌گذاری و ثبت اطلاعات بیومتریک هر فک، آن‌ها را در دریا‌‌ رها می‌کنیم.


صیاد شیرازی در ارتباط با چگونگی شکل‌گیری مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزر گفت: فعالیت‌های پروژه امداد و نجات فک خزر در سال ۲۰۰۸ به طور رسمی، در سواحل ایران شروع شد و از آن زمان تاکنون، ۵۴ قلاده فک که در تور ماهیگیران ایرانی به دام افتاده بودند، نجات یافته و پس از تیمارهای اولیه، به زیستگاه طبیعی خود در دریای خزر بازگردانده شدند.


به گفته وی، گروه امداد و نجات فک خزر از آنجائی که برای نگهداری فک‌های مجروح نیاز به فضای بسته و بیمارستانی داشت، شرکت مادر تخصصی مدیریت ماهیان خاویاری استان گلستان، این بخش را در جزیره آشوراده در اختیار آن‌ها قرار داد.


صیاد شیرازی ادامه داد: مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزر در استان گلستان قرار دارد اما گروه امداد و نجات فک خزر هر سه استان گیلان، مازندران و گلستان را پوشش می‌دهد.


مسئول مرکز درمانی و تحقیقاتی فک خزر یادآور شد: گروه امداد و نجات فک خزر به عنوان گارد ساحلی نیز محسوب می‌شود. یک تا دو بار در ماه، گروه ما گشت دریایی و گشت ساحلی در منطقه دارد. ما در مناطق ساحلی که امکان حضور فک در آن‌ها وجود دارد، گشت زده و اگر لاشه یا فک بیمار مشاهده کنیم، به آن‌ها رسیدگی می‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب