دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 خرداد 1394 - 22:33

کدام یک در خاورمیانه تهدید است، ایران یا اسرائیل؟

نشست سه روز پیش درباره تلاش برای ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای با شکست مواجه شد، این در شرایطی است که پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در سال 1970 میان 191 کشور امضا شد، اما این 191 کشور نتوانستند درباره این طرح به نتیجه قطعی برسند.
کد خبر : 19958

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری آنا، شبکه خبری العربیه در گزارشی به قلم خبرنگار آمریکایی در این زمینه آورده است: در واقع ایده ممنوعیت سلاح اتمی در خاورمیانه از سوی مصر مطرح شد و مورد حمایت ایران نیز قرار گرفت. ایران یک عضو ان‌پی‌تی است که در آستانه دستیابی به توافق هسته‌ای با کشورهای غربی است. اما این بار این ایران نبود که در صدر اخبار قرار گرفت. اسرائیل که هنوز حاضر به عضویت در ان‌پی‌تی نشده است، در حالی که این اعتقاد وجود دارد که دارای سلاح هسته‌ای است، در صدر اخبار قرار داشت.


با در نظر گرفتن مذاکرات هسته‌ای ایران، به نظر می‌رسد این کشور در آستانه توافق درباره حضور بازرسان آژانس در کشور خود است تا اتهامات درباره تلاش این کشور برای تولید بمب اتم از بین برود. اما اسرائیل چطور؟


اسرائیل هرگز داشتن سلاح هسته‌ای خود را تایید و یا تکذیب نکرده است، اما این دولت تاکید کرده است که فقط در صورت توافق صلح با اعراب و ایران عضویت در ان‌پی‌تی را بررسی خواهد کرد. مسئله‌ای که تحقق آن در آینده نزدیک غیرممکن است. در شرایطی که آمریکا و اسرائیل مدعی‌اند برنامه هسته‌ای ایران تهدید واقعی برای منطقه است، اگر این تهدید از بین برود، در آن صورت کدام دولت به عنوان تهدید منطقه‌ در نظر گرفته خواهد شد؟


کاملا واضح است که پیشنهاد مصر با هدف جلب کانون توجهات به سوی اسرائیل بوده است. روزنامه هاآرتص به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی گزارش داد که اسرائیل از وقوع حادثه‌ای مشابه آنچه در سال 2010 رخ داد و در آن مصر به فشار بر آمریکا برای انتشار بیانیه ای برای زیر سوال بردن قابلیت‌های هسته‌ای اسرائیل هراس دارد.


حمید بدیعی‌نژاد، مدیرکل امور امنیت بین‌الملل و سیاسی وزارت خارجه ایران که ریاست هیئت ایرانی در اجلاس ان‌پی‌تی‌ را بر عهده داشت، اعلام کرد که حتی فرانسه، روسیه و چین هم با وجود مخالفت با بیانیه نهایی اجلاس، به طور علنی این مخالفت خود را ابراز نکردند و این نشان می‌داد که به غیر از سه کشور آمریکا، کانادا و انگلیس، سایر کشورها در زمینه طرح خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای با هم اتحاد دارند.


یک دیپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود، در این‌باره می‌گوید: شاید کنفرانس مزبور شکست خورده باشد، اما نکته‌ای که کاملا واضح است این است که این اجلاس نشان داد تمامی کشورهای خاورمیانه در زمینه مخالفت با سلاح هسته‌ای با هم متحدند و ایران نیز به محض از بین رفتن اتهامات علیه خود، به طور طبیعی به یک شریک منطقه‌ای با کشورهایی چون عربستان با وجود اختلافات میان دو کشور تبدیل خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب