اعلام آمادگی عربستان و متحدانش برای گفتوگو با دوحه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از رویترز، وزیران امور خارجه عربستان، بحرین، مصر و امارات در منامه، پایتخت بحرین جمع شدند تا به بررسی بحرانی که حوزه خلیج فارس را دربرگرفته است، بپردازند.
عربستان و متحدانش 5 ژوئن (15 خرداد) روابط خود را با قطر قطع و این کشور را به حمایت از گروههای تروریستی و نشان دادن نرمش در برابر ایران متهم کردند، ادعاهایی که قطر آنها را رد میکند. تاکنون تلاشهای دیپلماتیک به رهبری کویت و با حمایت طرفهای غربی برای حل بحران به نتیجهای دست نیافته است.
خالد بن احمد آلخلیفه، وزیر امور خارجه بحرین بعد از نشست منامه در کنفرانسی خبری گفت: «بهنظر میرسد چهار کشور آماده گفتوگو با قطر هستند با این شرط که دوحه تمایل خود را برای این کار و توقف حمایت از تامین مالی تروریسم و افراطگرایی صادقانه اعلام کند و متعهد به دخالت نکردن در امور داخلی دیگر کشورها و اجرای 13 درخواست مطرح شده شود.»
چهار کشور تحریم کننده قطر پیشتر 13 درخواست را برای عادیسازی روابط با دوحه اعلام کرده بودند که شامل توقف حمایت از اخوانالمسلمین، بستن شبکه خبری الجزیره، بستن پایگاه نظامی ترکیه و کاهش سطح روابط دیپلماتیک با ایران میشود. دوحه این شروط را رد کرده است.
این چهار کشور تحریمهای اقتصادی جدیدی علیه قطر اعمال نکردند.
از سوی دیگر عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان با بیان اینکه قطر در تعامل با درخواستها جدی نیست، گفت: «اگر قطر جدی باشد، ما آماده مذاکره با قطر در زمینه هماهنگی مطالبات هستیم ولی به نظر میرسد و واضح است که دوحه این جدیت را ندارد.»
باوجود این، محمد بن عبدالرحمان آلثانی، وزیر امور خارجه قطر بیانیه روز یکشنبه چهار کشور تحریم کننده را رد کرد و گفت که تحریمهای اعکال شده ناقض قوانین بینالمللی است.
محمد بن عبدالرحمان در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت: «چشمانداز آشکاری در بیانیه منامه دیده نشد و (این بیانیه) ادامه همان سیاستهای قبلی از سوی چهار کشور محاصره کننده است. آنها هنوز اعتراف به اقدام غیر قانونی خود نکردهاند.»
پیشتر روزنامه الحیات بهنقل از منابع آگاه در حاشیه جنوبی خلیج فارس نوشته بود که در نشست وزیران امور خارجه چهار کشور در منامه درباره اتخاذ تحریمهای بیشتر علیه قطر تصمیمگیری میشود و انتظار میرود تحریمهای اقتصادی به صورت تدریجی اعمال شود.
انتهای پیام/