پارلمان لوکزامبورگ معدنکاری روی شهابسنگ را قانونی کرد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از بلومبرگ، قوانین بینالمللی همواره کاستیهایی داشته و قانون سازمان ملل درباره فضا هم از این قاعده مستثنی نیست. براساس این قانون، کشورها حق ادعای مالکیت روی کره ماه یا دیگر سیارات فضایی را ندارند اما چیزی درباره شهابسنگها و دیگر اجرام یا فعالیتهای تجاری در سیارات دیگر نگفته است.
اخیرا پارلمان لوکزامبورگ قانونی را که از سال 2016 میلادی در حال بررسی آن بود، با رایگیری مخفی، به تصویب رساند که اجازههای عجیبی به معدنیابهای فضایی میدهد. بنابراین قانون شرکتها میتوانند پس از فرود روی شهابسنگها و استخراج مواد معدنی از آنها، این مواد را برای اهداف تجاری خود استفاده کنند و مواد معدنی به محض خروج از شهابسنگ، جزو اموال شرکت به حساب میآید.
این قانون که بسیار شبیه به قانونی است که اوباما در سال 2015 امضا کرد، دست شرکتهای خصوصی فضانوردی را برای سودجویی در فضا باز میگذارد و از آن همه فراتر میرود. براساس قانون لوکزامبورگ، حتی شرکتها مجبور نیستند که خود را در این کشور ثبت کند بلکه داشتن فقط یک دفتر کار در لوکزامبورگ کافیخواهد بود تا از مزایای این قانون بهرهمند شوند.
نخستین اقدام فضایی کشور کمجمعیت و ثروتمند اروپایی به سال 1985 و سرمایهگذاری هنگفت برای نخستین شرکت ماهوارهای اروپا بازمیگردد که اکنون این شرکت بزرگترین در نوع خود در جهان است.
انتهای پیام/