دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1396 - 12:45

چین رقیب آمریکا در هوش مصنوعی می‌شود

محققان چینی‌ معتقدند که هوش مصنوعی بر آینده جهان مسلط خواهد شد و این کشور حاضر است برای باقی ماندن در مسیر پیشرفت و همگام پیش رفتن با فناوری‌های روز دنیا تا 150 میلیارد دلار نیز هزینه کند.
کد خبر : 197294

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Mashable، دولت چین به تازگی در زمینه فناوری هوش مصنوعی تأکید و اعلام کرده است که تا سال 2030 اقدام به تولید صنعت هوش مصنوعی خانگی بالغ بر 150 میلیارد دلار خواهد کرد.


دولت در این راستا، جدول زمانی را در سیاست ملی جدید اعلام کرده است به طوری که تلاش‌های چین در حوزه هوش مصنوعی تا سال 2020 همگام با سایر کشورها خواهد شد و تا سال 2025 شاهد پیشرفت خوبی در این زمینه خواهد بود؛ به این ترتیب گزارش‌های حاکی از آن است که چین تا سال 2030 به مرکز ابداعات جهانی هوش مصنوعی تبدیل می‌شود.


چین سال‌هاست که مبالغ هنگفتی را در فناوری هوش مصنوعی هزینه کرده است و بعضی استارتاپ‌های هوش مصنوعی از راه‌اندازی فضاهای استقبال در نقاطی مانند هنگ‌کنگ خبر می‌دهند. رهبران فناوری‌های چینی از قبیل «بایدو» و «تنه‌سنت» پیش از این هم مراکز تحقیقاتی هوش مصنوعی را در آمریکا افتتاح کرده بود. چین مرکز پرسرعت‌ترین ابررایانه‌های دنیاست.


در حال حاضر هر یک از کمپانی‌های بزرگ فناوری آمریکایی به طور جدی روی مقوله هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. اگر نگاهی به نام‌های بزرگی چون اپل، گوگل، مایکروسافت، آمازون و فیس‌بوک بیندازید، متوجه می شوید که این کمپانی‌ها همچنین در فهرست پنج کمپانی ارزشمندتر دنیا قرار دارند.


در رأس آنها، سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های هوش مصنوعی به سرعت در حال گسترش است به طوری که سرمایه داران بیش از پنج میلیارد دلار از بودجه مشخص شده سال 2016 را صرف سرمایه‌گذاری کرده‌اند.


همچنان 150 میلیارد دلار رقم زیادی است که چین با این حجم سرمایه‌گذاری به دنبال دستیابی به جامعه‌ای هوشمند و برقراری زیرساخت‌های هوشمند است. شاید این موضوع در این نقطه مبهم به نظر برسد اما سیستم کنترل چین روی چیزهایی مانند حمل و نقل و ساخت و سازهای جدید متعهد شده است که می‌تواند دلیلی برای نگرانی آمریکایی‌ها باشد.


سیستم مدیریتی ترامپ هیچ پیشرفتی را در هزینه‌های زیرساخت ایجاد نکرده است بنابراین، سیستم‌های هوشمند و هوش مصنوعی را در اولویت کارهای خود قرار نداده است. در همین هنگام، بودجه تعیین شده از سوی ترامپ به برنامه‌های تحقیقاتی تحت حمایت دولت آمریکا کاهش یافته است. این برنامه‌ها مسئول ایجاد بسیاری از فناوری‌های اساسی و پایه هستند که شرکت‌های خصوصی برای تولید محصولات نوآورانه از آنها استفاده می‌کنند.


مترجم: ندا اظهری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب