دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1396 - 12:10
سردار رحمت‌اللهی در مراسم اختتامیه دوره آموزشی یگان حفاظت میراث فرهنگی مطرح شد:

میراث فرهنگی ارزشمندترین سرمایه فرهنگی کشور است

مراسم اختتامیه دوره آموزشی یگان حفاظت میراث فرهنگی با حضور سردار رحمت‌اللهی فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران برگزار شد.
کد خبر : 197057

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، سردار رحمت‌اللهی فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم اختتامیه دوره آموزشی یگان حفاظت میراث فرهنگی گفت: «همه ما باور داریم که میراث فرهنگی ارزشمندترین سرمایه فرهنگی کشور است. همه ما باور داریم میراث فرهنگی معرف هویت و پیشینه تاریخ کشور و ملت ما محسوب می‌شود.»


وی ادامه داد: «سازمان میراث فرهنگی وظایف متنوع و متعددی را در حوزه‌های مختلف برعهده دارد، اما مهم‌ترین اولویت‌ سازمان و شاید بتوان گفت بخشی که بیشترین چالش و نظام حقوقی را در برابر اشخاص حقیقی و حقوقی دارد، بحث حفظ و نگهداری میراث فرهنگی است.»


وی تاکید کرد: «حتی می‌توان ادعا کرد با رابطه علیت منطقی، توسعه گردشگری هم وابسته به حفظ و نگهداری میراث فرهنگی است. اگر میراث گران‌سنگ را به خوبی نگهداری کنیم و از صدمه زدن به آن و همچنین سرقت اشیای تاریخی جلوگیری کنیم و آن را به خوبی معرفی نماییم، مسلما جاذبه‌های گردشگری افزایش پیدا می‌کند و این به معنی تحقق هدف استراتژیک دولت است.»


رحمت‌اللهی عنوان کرد: «از این منظر هم جرایم علیه میراث فرهنگی در عداد جرایم علیه امنیت قرار گرفته می‌شود و از جرایمی هستند که شروع جرم نیز جرم تلقی می‌شود. مامورانی که قرار است ماموریتی با این درجه از اهمیت و حساسیت اجتماعی و تا این اندازه مهم را انجام دهند، جزو وظایف ذاتی‌شان تلقی می‌شود و باید از قابلیت‌ها، توانایی‌ها، مهارت‌ها و تخصص‌های حرفه‌ای شغل خود برخوردار باشند.»


رئیس یگان حفاظت بیان کرد: «کسی که صرفا آموزش ابتدایی دیده باشد نمی‌تواند پاسخگوی افکار عمومی مردم و مراجع قضایی باشد و وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. طبق شعار یگان حفاظت، حفاظت را در سه سطح تعریف می‌کنیم و در شورای امنیت کشور نیز سطح اول حفاظتی است که به وسیله عامل انسانی انجام می‌شود و سطح دوم حفاظت مکانیکی و سطح سوم حفاظت الکترونیکی است. در سطح اول بهترین رکن، آموزش و توانمندسازی افراد است. توانمندسازی یک فرد در سیستم اداری با اهمیت مسائل وابسته به تخصص‌های حرفه‌ای است که آن فرد می‌بیند.»


وی تاکید کرد: «در تمام سیستم‌های پیشرفته پلیسی دنیا، آموزش‌ها در نگاه‌های سنتی مبتنی بر تقویت قوای جسمانی و آمادگی دفاعی بودند، اما در نگرش جدید در تمام سیستم‌های پیشرفته پلیسی دنیا و در مجموعه‌هایی که ماهیت شبه‌عملیاتی دارند، مثل یگان حفاظت که ماموریتش اقتضا می‌کند در نگرش جدید، آموزش‌ها مبتنی بر ایجاد تعادل بین اعمال قانون و پیشگیری از وقوع جرایم هستند. سه دوره‌ای که در موزه ملی برپا شد نیز با این نگرش بوده است. همکاران ضابط خاص هستند؛ یعنی مامورانی که در محدوده وظایف معینه به موجب قوانین خاص ضابط شناخته می‌شوند.»


وی افزود: «ضابط باید تحت نظارت و تعالیم مراجع قضایی به کارش بپردازد و به خوبی حقوق شهروندی را بشناسد.»


وظیفه خود می‌دانیم که به هر حرکت یگان حفاظت کمک کنیم


جبرئیل نوکنده، رئیس موزه ملی ایران نیز که دیگر سخنران این مراسم بود، گفت: «خوشحالم که در حوزه یگان حفاظت به مساله آموزش‌های تخصصی اهمیت می‌دهیم. من از سال 1377 با میراث فرهنگی همکاری کرده‌ام. از کردستان تا موزه ملی ایران کار کرده‌ام و همیشه پروژه‌های کاوش باستان‌شناسی داشتم و با یگان حفاظت زندگی کرده‌ام. آموزش‌های ما خیلی به حوزه تخصصی‌مان ارتباط نداشت و من امروز خرسندم که سردار رحمت‌اللهی به حفاظت اشیای موزه‌ها توجه ویژه دارد. ما در موزه‌ها سیستم‌های الکترونیکی اعم از افزایش دوربین‌ها را تقویت کرده‌ایم و با فرمانده یگان حفاظت درخصوص معیارهایی که خلاف جهت‌گیری‌های داعش برای تخریب میراث فرهنگی است، سعی کرده‌ایم موزه‌ها را تجهیز کنیم و این میراث بزرگ فرهنگی را حفظ کنیم.»


وی تاکید کرد: «اسکورت اشیای خارجی از موضوعات مهمی است که برای یگان حفاظت به صورت تخصصی آموزش داده شد. این موضوع در موزه‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. در موزه ملی ایران که همواره اشیایی از کشورهای دیگر به آن وارد می‌شود، اولین بحث امنیت و حفاظت اشیا است. وظیفه خود می‌دانیم که به هر حرکت یگان حفاظت کمک کنیم و خوشحال هستیم که لباس فرم یگان متناسب با فضای فرهیخته کشور تعریف شده است.»


در پایان این مراسم با اهدای لوح از مسئولان قوه قضائیه و برترین‌های یگان حفاظت تقدیر به عمل آمد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب